Ana içeriğe atla

Evde Sıvı Krema Tarifi


Evde sıvı krema tarifi ile kendi sıvı kremanızı kendiniz hazırlayabilirsiniz. Pasta, kek, tatlı ya da benzer hamur işlerinde gerekli olan sıvı kremayı her zaman kutu kutu hazır almak bütçenizi sarsabilir. Ev yapımı tarif ile hem daha sağlıklı krema hazırlayabilir, hem de daha ekonomik olarak istediğiniz lezzetleri hazırlayabilirsiniz. Orjinalinden farkı hemen hemen hiç olmayan ev yapımı sıvı krema tarifi, malzemeleri ve yapım aşamasını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Evde Sıvı Krema Tarifi

Evde sıvı krema hazırlamak son derece basittir. Hazırladığınız sıvı kremayı ev ortamında 2 gün süre ile kullanabilirsiniz. Tamamen doğal, katkı maddesiz olduğu için hazır sıvı kremalardan daha kısa sürede bozulabilir.

Gerekli Malzemeler
  • 1 su bardağı yağlı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 damla limon suyu
  • 1 çimdik tuz
  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı

Derin ve yeterli büyüklükte bir kap içine yumurta sarısı, un, limon suyu ve tuzu ekleyin. Mikserin en düşük seviyesinde malzemeler karışana kadar çırpın. Ardından mikseri orta seviyede çalıştırıp sütü azar azar ekleyin. Sütün tamamını ekledikten sonra yaklaşık 8-10 dakika kadar mikserle çırpmaya devam edin. Krema kıvam aldıktan sonra buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 3 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız ev yapımı sıvı krema tarifini, pasta, kek, çörek, kurabiyelerde kullanabilirsiniz. Tarifi hazırladıktan sonra saklamak için mutlaka cam bir kavanoz kullanılması gerekir. Hazırladığınız sıvı krema eğer koyu olduysa istediğiniz kıvama gelene kadar süt ekleyip karıştırabilirsiniz. Bunu kullanmadan önce yapmanızı tavsiye ederiz. Hazırlama aşamasında fazla süt eklemeniz sıvı kremanın tadını ve kıvamını bozacaktır. Sıvı kremayı karıştıramayacağınız bir yemek ya da salata tarifinde kullanacaksanız, bir çay bardağı sıcak su ile karıştırıp kullanmanızı öneririz.

Evde krema yapımı ile hazırladığınız krema, hazır olanlardan daha sağlıklıdır. Acil durumlarda ya da daha sağlıklı besinler tüketmek istediğinizde bu tarifi uygulayabilirsiniz. Küçük çocuk olan evlerde daha sağlıklı besinler hazırlamak için ev yapımı kremayı kullanabilirsiniz. Krema içinde yer alan malzemelere karşı aşırı hassasiyeti olanların bu tarifleri tüketmemeleri gerekir. Aksi halde besin alerjisine neden olabilir, sıkıntı yaşanabilir. Bu tür bir durumda en yakın sağlık kurumuna başvurulması gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...