Ana içeriğe atla

Evde Sıvı Krema Tarifi


Evde sıvı krema tarifi ile kendi sıvı kremanızı kendiniz hazırlayabilirsiniz. Pasta, kek, tatlı ya da benzer hamur işlerinde gerekli olan sıvı kremayı her zaman kutu kutu hazır almak bütçenizi sarsabilir. Ev yapımı tarif ile hem daha sağlıklı krema hazırlayabilir, hem de daha ekonomik olarak istediğiniz lezzetleri hazırlayabilirsiniz. Orjinalinden farkı hemen hemen hiç olmayan ev yapımı sıvı krema tarifi, malzemeleri ve yapım aşamasını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Evde Sıvı Krema Tarifi

Evde sıvı krema hazırlamak son derece basittir. Hazırladığınız sıvı kremayı ev ortamında 2 gün süre ile kullanabilirsiniz. Tamamen doğal, katkı maddesiz olduğu için hazır sıvı kremalardan daha kısa sürede bozulabilir.

Gerekli Malzemeler
  • 1 su bardağı yağlı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 damla limon suyu
  • 1 çimdik tuz
  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı

Derin ve yeterli büyüklükte bir kap içine yumurta sarısı, un, limon suyu ve tuzu ekleyin. Mikserin en düşük seviyesinde malzemeler karışana kadar çırpın. Ardından mikseri orta seviyede çalıştırıp sütü azar azar ekleyin. Sütün tamamını ekledikten sonra yaklaşık 8-10 dakika kadar mikserle çırpmaya devam edin. Krema kıvam aldıktan sonra buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 3 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız ev yapımı sıvı krema tarifini, pasta, kek, çörek, kurabiyelerde kullanabilirsiniz. Tarifi hazırladıktan sonra saklamak için mutlaka cam bir kavanoz kullanılması gerekir. Hazırladığınız sıvı krema eğer koyu olduysa istediğiniz kıvama gelene kadar süt ekleyip karıştırabilirsiniz. Bunu kullanmadan önce yapmanızı tavsiye ederiz. Hazırlama aşamasında fazla süt eklemeniz sıvı kremanın tadını ve kıvamını bozacaktır. Sıvı kremayı karıştıramayacağınız bir yemek ya da salata tarifinde kullanacaksanız, bir çay bardağı sıcak su ile karıştırıp kullanmanızı öneririz.

Evde krema yapımı ile hazırladığınız krema, hazır olanlardan daha sağlıklıdır. Acil durumlarda ya da daha sağlıklı besinler tüketmek istediğinizde bu tarifi uygulayabilirsiniz. Küçük çocuk olan evlerde daha sağlıklı besinler hazırlamak için ev yapımı kremayı kullanabilirsiniz. Krema içinde yer alan malzemelere karşı aşırı hassasiyeti olanların bu tarifleri tüketmemeleri gerekir. Aksi halde besin alerjisine neden olabilir, sıkıntı yaşanabilir. Bu tür bir durumda en yakın sağlık kurumuna başvurulması gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir