Ana içeriğe atla

Et Kaç Dakikada Haşlanır?


Et kaç dakikada haşlanır? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz. 
Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz?
Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yapmak için en ideali dana etidir. Dana etinin kemikli ya da kuşbaşı olarak haşlaması yapılabilir. Haşlamasını yapmak için genelde kemiksiz daha eti tercih edilse de, güveç gibi bazı yemek çeşitleri için kemikli dana eti haşlaması kullanılmaktadır. Eti haşlarken kemikli ya da kemiksiz olmasının da pişme süresini etkileyeceği unutulmamalıdır. Eti haşlarken yanına havuç, patates ya da soğan gibi sebzeler koyarak hem lezzetini arttırabilir hem de et suyunun daha besleyici olmasını sağlayabilirsiniz. 
Kemikli Et Kaç Dakikada Haşlanır?
Kemikli etin haşlama süresi pişirileceği kaba göre farklılık gösterebilir. Dana eti normal boyuttaki bir tencerede, orta ısıda en az 1 saatte haşlanmaktadır. Eğer et güveçte haşlanacaksa o zaman bu süre 1 saat 15 dakikayı bulabilir. Kemikli etin daha çabuk haşlanması ve besleyici olması için büyük kemiklerin içlerindeki ilikler dışarı çıkacak şekilde kırılmalıdır. Eti haşladıktan sonra geriye kalan suyu atmayın. Bu et suyunu derin dondurucuda muhafaza ederek, çorba ve yemeklerinize lezzet katmak için kullanabilirsiniz. 
Kuşbaşı Et Kaç Dakikada Haşlanır?
Eti sebze ya da bakliyatla bir arada pişirecekseniz kuşbaşı olarak haşlayabilirsiniz. Kuşbaşı eti yumuşak olarak haşlamak için ilk olarak bu etleri yanmaz, yapışmaz bir tencerede kavurmak gerekiyor. Ocağın üzerine içine yağ katmadan koyduğunuz tencere iyice ısındıktan sonra içine kuşbaşı etleri alın. Etleri yüksek ısıda renkleri değişene kadar kavurun. Bu sırada ete kesinlikle tuz atmayın. Haşlamadan önce yaptığınız bu ön kavurma işlemi sayesinde etin kendi içindeki suyu içine hapsolacak ve bu sayede et kurumadan, yumuşacık pişecektir. Etin rengi değiştikten sonra üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edin ve önce yüksek ateşte, suyu kaynayınca da kısık ateşte pişirmeye devam edin. Kuşbaşı etin tencerede haşlanması yaklaşık 1 saat 15 dakika sürmektedir. 
Et Düdüklü Tencerede Kaç Dakikada Haşlanır?
Eti kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde haşlamak isterseniz düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Düdüklü tencerede pişen et ateşin üzerinde daha az beklediği ve haşlanırken de hava ile temas etmediği için daha sağlıklı olmaktadır. Büyük parça etler düdüklü tencerede 30 dakikada haşlanmaktadır. 
Koyun Eti Kaç Dakikada Haşlanır?
Yazımızın başında dana ve koyun etinin farklı sürelerde haşlandığından bahsetmiştik. Koyun eti kaç dakikada haşlanır? diye merak edenler olabilir. Bu süre etin büyüklüğüne ve haşlama yöntemine göre değişebilir. Koyun etini, düdüklü tencerede 20 dakikada haşlamak mümkündür. 
Et haşlamanın püf noktaları bilindiği zaman bu gıdayı sağlıklı bir şekilde tüketmek mümkündür. Haşlanmış eti sade olarak ya da sulu yemek yaparak tüketebilirsiniz. Eti kısa sürede haşlamak isterseniz tencere yerine, düdüklü tercih etmelisiniz. Kemiksiz ve küçük parçalara ayrılmış etin daha kısa sürede haşlandığı da unutulmamalıdır. Eti tencerede haşlayacaksanız, arada bir tahta kaşıkla üzerindeki köpükleri almayı unutmayın. Aksi halde bu köpükler etin lezzetine gölge düşürebilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir