Ana içeriğe atla

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?


Tavuk kaç dakikada haşlanır? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir. 
Tavuk Haşlama Süresi
Mutfakla arası çok iyi olmayanlar tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir. Tüm bunların yanında tavuğun büyüklüğü ve organik olup olmaması da haşlanma süresinde farklılığa neden olabilir. Tavuk düdüklüde haşlandığı zaman 20 dakika ile 40 dakika arasında haşlanır. Tencerede haşlandığında ise bu süre 1 saati geçebilir. Tencerede tavuk budu ya da baget haşlama süresi ise yaklaşık 50 dakikadır. Organik tavukların haşlanma süresi diğerlerine oranla daha uzun olmaktadır. 
Tavuk Haşlamanın Püf Noktaları
Tavuğun sağlıklı ve lezzetli bir şekilde pişmesi için bazı püf noktalarına dikkat edilmelidir. 
* Haşlama yapmak için yağsız tavuk tercih etmelisiniz. 
* Taze tavuk daha sağlıklı olmasının yanı sıra daha kısa sürede haşlanacağı için alacağınız tavuğun taze olması da son derece önemlidir. 
* Tavuğu haşlamaya başlamadan önce içini ve dışını güzelce yıkamalısınız.
* Haşlayacağınız tavuk derin dondurucuda ise bunun çözülmesini sağladıktan sonra haşlamalısınız. 
* Haşlayacağınız tavuğun suyuna 1 diş sarımsak, birkaç tane kara biber, birkaç tane defne yaprağı ve biraz taze sıkılmış limon suyu koyarak daha aromatik bir lezzet elde edebilirsiniz. 
* Haşladığınız tavuğun suyunu daha sonradan kullanmayı düşünüyorsanız bunun haşlama suyuna havuç, soğan, kereviz sapı ve maydanoz ilave edebilirsiniz. Bu şekilde tavuk suyu daha lezzetli ve bol vitaminli olacaktır. 
Bu yazımızda verdiğimiz tavuk haşlamanın püf noktaları ve tavuk haşlama sürelerini dikkate alarak siz de tavuğu lezzetli ve yumuşacık bir şekilde haşlayabilirsiniz. 

Sebzelerin haşlanma süreleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz, karnabahar kaç dakikada haşlanır? yazımıza da göz atabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...