Ana içeriğe atla

Yumurtalı Ispanak Nasıl Yapılır


Ispanak, besleyici özelliği yüksek olan sebzelerden birisidir. Yemeği, böreği ve keki yapılan ıspanak, hem yetişkinler, hem çocuklar için önemli bir kaynaktır. Sulu olarak yapılan yemeğini yiyemeyen ya da farklı alternatif arayanlar için yumurtalı ıspanak nasıl yapılır sorusundan yola çıkarak yumurtalı ıspanak kavurması tarifini paylaşıyoruz. 

Yumurtalı Ispanak Nasıl Yapılır

Yumurtalı ıspanak akşam yemeği, ara öğün ve sabah kahvaltılarında tüketilebilir. Yapımı son derece kolay olan bu yemeği kendi damak tadınıza göre baharatlar ile lezzetlendirebilirsiniz. 

Gerekli Malzemeler
  • Yarım kilogram ıspanak
  • 3-4 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı biber
  • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım çorba kaşığı çemen (tercihe göre)
Hazırlanışı 

İlk olarak ıspanakları ayıklayıp köklerinden ayırın. Bol su ile yıkayıp çamurunun akmasını sağlayın. Uygun büyüklükte bir tencere içine alarak su eklemeden haşlayın. Başka bir yerde tava içine sıvı yağ alıp ısıtın. Üzerine doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Üzerine salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Haşlanan ıspanakları kevgirle suyunu süzerek alın. Çemen eklemek isterseniz tava içindeki malzemelere çemeni ekleyip ıspanakları da üzerine koyun. Çevirerek kavurmaya devam edin. Damak tadınıza göre baharat ve tuzunu ekleyip kavurmaya devam edin. Ispanakların üzerine dört adet göz açın ve yumurtaları buralara kırın. Tavanın kapağını kapatıp yumurtalar pişene kadar bekleyin. İsterseniz yumurtaların da üzerine biraz tuz ve baharat ekebilirsiniz.

Yumurtalı ıspanak yaparken ıspanak miktarını kişi sayısına göre değiştirebilirsiniz. Tarifi verilen yemek yaklaşık 4 kişilik olarak ölçülendirilmiştir. Kişi sayısının artmasına ya da azalmasına göre malzeme miktarını değiştirebilirsiniz. Malzemelerden yumurtayı kişi sayısına bir adet denk gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Yumurtaları göz göz olarak sevmiyorsanız, kırdıktan sonra spatula ya da kaşık ile karıştırıp ıspanak ile tamamen karışmasını sağlayabilirsiniz.

Hazırladığınız yumurtalı ıspanağı yoğurt ile birlikte servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...