Ana içeriğe atla

Saç kırıklarına iyi gelen maddeler daha uzun ve sağlıklı saçlara sahip olmak için önemlidir. Bu maddeleri kullanarak, evde doğal maske hazırlayıp saçlarınızı güçlendirebilirsiniz. Hem kadınlar, hem erkekler için uygun olan bu yöntemler ve yöntemlerde kullanılan malzemeleri sizlere konumuzun devamında aktaracağız.

Saç Kırıklarına İyi Gelen Maddeler

Saç kırılması ya da koparak dökülmelerin önüne geçmek için doğal malzemeler ile saçları beslemek mümkün. Beslenerek güçlenen saçlar için etkili maddeleri ayrıntılı olarak inceleyelim…

Yumurta

Saç bakımında önemli bir yere sahip olan yumurtayı değişik malzemeler ile karıştırıp kullanabilirsiniz. Saç kırıkları için yumurta maskesi yaparken 1 adet yumurtanın akı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, badem yağı ve balı karıştırın. Homojen kıvam alıp maske haline gelen karışımı hafif nemli saçlara uygulayın. Özellikle saç uçlarına bu maskenin yayılmasını sağlayın. Bu şekilde 30-45 dakika arasında saçlarınızda maskeyi bekletin. Sonrasında saçlarınızı durulayıp yıkayın. Haftada 1 ya da 2 kere bu maskeyi uygulayabilirsiniz.

Bal

Bal da saç kırıklarının önlenmesi ve oluşan kırıkların onarılması için etkili bir maddedir. Balı saç kırıkları için uygularken lor ekleyebilirsiniz. Saçlarınızın gürlüğü ve uzunluğuna göre belli bir miktar bal ve loru karıştırın. Bu karışım ile saçlarınıza masaj yapın. Yaklaşık 15-20 dakika kadar saçlarınızda karışımı beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Saçlarınıza parlaklık katarak kırıklardan kurtulmaya yardımcı olacaktır.

Krema

Daha çok pasta, tatlı ve bazı yemeklere eklemekte kullanılan krema, saçlar için de olumlu etkiye sahiptir. Yarım bardak süt ile 1 yemek kaşığı kremayı karıştırın. Karışım homojen kıvam alınca saç uçlarınıza uygulayın. Saçlarınızda karışımı 15 dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile durulayıp yıkayabilirsiniz.

Jojoba Yağı

Saçlarınıza jojoba yağı ile masaj yapabilirsiniz. Saçların beslenmesi, yumuşaması ve parlak olmasında etkili olan jojoba yağını saç kremi ya da şampuanınıza karıştırıp kullanabilirsiniz.

Mayonez

Ana malzemelerinden birisi yumurta olan mayonez, saç kırıkları için etkilidir. Saç uçlarındaki kırıklar için bir miktar mayonezi elinize alıp masaj yaparak sürebilirsiniz. 20 dakika kadar süre ile saçlarınızda bekletin. Sonrasında ılık su ile durulayıp şampuanlayarak saçlarınızdan arındırabilirsiniz.

Papaya

Biraz yoğurt ve olgun bir papayayı mutfak robotu içine alın. Püre haline gelene kadar karıştırın. Bu karışımı saçlarınıza uygulayıp 30 dakika kadar bekletin. Sonrasında soğuk su ve şampuan ile saçlarınızı yıkayıp durulayın. Haftada 2 ya da 3 kere bu uygulamayı yapabilirsiniz.

Hint Yağı

Aynı miktarda Hint yağı, zeytinyağı ve hardalı karıştırın. Oluşan karışımı saç derisine masaj yaparak uygulayın. 1 saat kadar saçlarınızda bekletip her zaman kullandığınız şampuan ve saç kremi ile yıkayın.

Avokado

Bir adet avokadoyu ezip püre haline getirin. Biraz zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı ekleyip karıştırın. Saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Temiz bir havlu ya da bone ile saçlarınızı kapatın. Yarım saat beklettikten sonra saçlarınızı durulayıp yıkayabilirsiniz.

Muz

Muz saç sağlığı için önemlidir. Bir adet olgun muz, 1 yumurta akı, 2 yemek kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı sütü karıştırıp macun haline getirin. Oluşan bu macunu saçlarınıza masajla uygulayın. Yaklaşık 20 dakika kadar bekletin ve ılık su ile durulayın.

Bira

Saç kırıkları için en hızlı ve etkili çözümlerden birisi biradır. Saçlarınızı 2-3 dakika biraz ile yıkayıp kırıklardan kurtulabilirsiniz.

Aloe Vera

Aloe vera, saç kırıkları dışında çok sayıda saç sorununun çözümü için kullanılabilir. Aloe vera jelini ilk sıktıktan sonra saçlarınıza uygulayın. Yaklaşık 15 dakika kadar bekletip saçlarınızı durulayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir