Ana içeriğe atla

Mayalı Poğaça Tarifi


Puf puf  kabaran mayalı poğaça nasıl yapılır merak edenler için bu yazımızda çok kolay ve lezzetli bir tarif paylaşmak istiyoruz. Pastanelerden satın alınan yumuşacık doku ve lezzete sahip olan poğaçalardan evde hazırlamak için bu tarifi uygulayabilirsiniz. Her evde, her zaman bulanabilecek malzemeler ile hazırlanan mayalı poğaça tarifi ve malzemelerini sizlerle paylaşıyoruz.

Mayalı Poğaça Tarifi

Mayalı poğaçanın lezzetli olması ve puf puf kabarması için iyi mayalanması gerekir. Hamurun iyi mayalanması için ılık olarak belirtilen malzemelerin el yakmayacak sıcaklıkta olmasına özen gösterin. Diğer malzemelerin ise oda ısısında olmasına özen gösterin. Hamurun mayalanma süresini tarifte belirtildiği şekilde ayarlayın. Mayalamak için ılık bir ortam seçmeniz, hamurun daha çabuk ve daha fazla kabarmasını sağlayacaktır.

Gerekli Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya (42 gram)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tepeleme çay kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 1 adet yumurta
Üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam
Hazırlanışı

Geniş ve büyük bir kap içine süt ile suyu koyup karıştırın. Üzerine maya ve toz şekeri ekleyin. Mayanın aktif olması için 5 dakika kadar bekleyin. Maya kabardıktan sonra yumurta, tuz ve sıvı yağı ekleyin. Unu azar azar ekleyin. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini streç film ile kaplayın. Ilık bir ortamda 45 dakika kadar mayalandırın. Hamur hemen hemen iki katına çıktıktan sonra istediğiniz boyutta parçalar koparıp yuvarlak şekil verin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Poğaçaların üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıp servis edebilirsiniz.

Mayalı poğaça tarifi ile hazırladığınız poğaçaları pişirdikten sonra içlerine domates, zeytin, peynir, salam, sucuk, salatalık, biber koyarak tüketebilirsiniz. Aynı tarifi içi patatesli ya da lorlu olarak da hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız poğaçaları büyük kavanoz ya da kaplarda bayatlamadan uzun süre saklayabilir, derin dondurucu ya da buzdolabında da saklayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...