Ana içeriğe atla

Limonlu Kek Tarifi


Limonlu kek tarifi ile hem çocukların, hem yetişkinlerin çok hoşuna giden bir kek hazırlayabilirsiniz. Limon kabuğu rendesi ile limon kokusu verilen bu kekleri, tekli küçük kalıplarda, büyük kalıplarda, tepsi içinde ya da resimde görüldüğü gibi kağıt kalıplarda hazırlayabilirsiniz. 

Limonlu Kek Tarifi

Limonlu keki, isterseniz portakal kabuğu rendesi ile de hazırlayabilirsiniz. Hazırlanacak kişi sayısına göre kek malzemesi miktarını artırabilirsiniz. Artırma işleminde kullanılan malzemelerin her birini aynı ölçüde arttırdığınızde kekin tadında ve kıvamında bir değişiklik olmayacaktır. 

Gerekli Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 adet vanilya
  • Yarım limonun kabuğu
  • Yeterli miktarda un
Hazırlanışı

Limonlu kek için ilk olarak yumurta ve şekeri homojen kıvam alana kadar çırpın. Ardından üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip yeniden karıştırın. Karbonat, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Yeniden karıştırın ve yavaş yavaş un eklemeye başlayın. Kekin yumuşak olması için hamurun da yumuşak olmasına özen gösterin. Hazır olan hamuru kek kalıplarına paylaştırın. Tekli, hazır kek kalıbı ya da tepsi kullanacaksanız harcı dökmeden önce biraz sıvı yağ ile yağlayın. Kağıt kalıp kullanacaksanız yağlamadan kek harcını içine dökebilirsiniz. Kağıt kalıplar için büyüklüklerine göre 1 yemek kaşığı ya da 1 tatlı kaşığı kek harcı dökün. Önceden ısıtılmış 150-170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilmesi gerekir. Kekin pişirilme aşamasında ilk 20 dakika kesinlikle kapağının açılmaması gerekir. 20 dakikadan sonra kontrol için kapağını açabilirsiniz. Fırınınızın alt ve üst pişirme durumu farklı ise buna dikkat etmeniz gerekir. Kekin üstü daha fazla pişmiş ise alüminyum folyo ya da pişirme kağıdı sererek üzerine yeniden fırına verip pişirmeye devam edin. Eğer kekin altı daha fazla pişmiş ise tepsi altına yeniden bir adet tepsi koyup pişirmeye devam edin.

Limonlu kek tarifine farklılık katmak için keklerin üzerine çikolata sosu ya da meyve reçeli dökebilirsiniz. Hem görüntü, hem tat olarak farklılık katan bu detayı sizde keklerinizde uygulayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...