Ana içeriğe atla

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Yapılır



Kırmızı lahana turşusu tarifi, evde hazırlanan turşular arasında en pratiklerinden birisidir. Hemen hemen her yemeğin yanında meze ve salatalar ile birlikte sunulabilen bu turşuyu ilk denemede bile kusursuz bir şekilde hazırlamak mümkün. Lokantalarda da yemeklerin yanında verilen nefis tadı ve görüntüsü ile yemek masalarının aranılan turşularından birisi olan kırmızı lahana turşusu tarifi, malzemeleri ve yapım aşamalarını yazımızın devamında sizler için paylaştık. Siz de kendi lahana turşunuzu kendiniz hazırlayıp yemek masanıza renk katabilirsiniz.

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi

Kırmızı lahana turşusu hem tadı, hem görüntüsü ile herkesin sevdiği lezzetlerden birisidir. Pratik bir yapım aşaması olan bu tarifi, verilen malzeme ölçülerine göre hazırlayabilir, yemeklerinizin yanında lezzet artırıcı olarak sunabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler
  • 1 adet orta boy kırmızı lahana
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz (kaya tuzu)
  • 1 su bardağı sirke
  • 3 diş sarımsak
  • 2 parça limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı sıvı çiçek yağı
  • 1 litre kavanoz
Hazırlanışı

Turşu için ilk olarak kırmızı lahanayı ince ince kıyın. Lahanaları bir kase içine alın. Üzerine 1 yemek kaşığı tuz ekleyip lahanalar yumuşayana kadar ovun. Rendelenmiş sarımsakları ilave edip yeniden karıştırın. Yarım çay bardağı su içinde 2 parça limon tuzunu eritip karışım içine ekleyin. 1 yemek kaşığı sıvı yağı da ekleyip karıştırın. Bir kap içinde sirke ile suyu karıştırın. Lahanaları temiz bir litrelik kavanoz içine koyun. Üzerine sirkeli suyu dökün. Kavanoz kapağını sıkıca kapatın. Evde serin bir yerde 8 saat bekletin. Daha sonra kavanozu buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 1 hafta sonra turşuyu çıkarıp tüketebilirsiniz.

Kırmızı lahana turşusu yapımı sırasında en fazla dikkat edilmesi gereken nokta, malzemelerin ölçülerinin iyi ayarlanmasıdır. Özellikle malzemelerden tuza çok dikkat edilmesi gerekir. Turşunun tuzu az olduğunda lezzetinde farklılık meydana gelebilir. Fazla olduğunda ise lahanalarda yumuşama olup daha kısa sürede bozulma meydana gelebilir.
Kırmızı lahana turşusu kalori değeri düşük bir tariftir. Bu nedenle kilo vermek isteyenlere diyetleri sırasında tavsiye edilebilir. Yaklaşık olarak 100 gram kırmızı lahana turşusu 20 kalori değerindedir. Ancak düşük kalori değerine aldanıp fazla miktarda tüketilmesi, zaman içinde kilo almaya neden olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...