Ana içeriğe atla

Gül Çayının Faydaları


Gül çayı, bitkisel çay sevenlerin sıkça tükettiği hoş kokulu, hafif tatlı bir çaydır. Sayısız faydası olan bu çayı, evde hazırlamak son derece kolaydır. Uzmanlar tarafından günde sadece 2 fincan tüketilmesi onaylanan gül çayının faydaları, zararları ve gül çayının yapılışı hakkında detayları yazımızın devamında sizlerle paylaşıyoruz. Sizde bu hoş bitki çayını evde hazırlayıp düzenli olarak tüketebilirsiniz. 

Gül Çayının Faydaları Nelerdir

  • Kadınların regl günlerinde adet sancılarının hafifletilmesinde kullanılır.
  • Kan akışını hızlandırır ve daha kolay regl olmayı sağlar.
  • Antioksidan özelliği vardır. Bu özelliği vücutta biriken zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olmayı sağlar.
  • Vücudu ve organları yenileme özelliği vardır.
  • Günün yorgunluğunu atmak için tüketilebilir.
  • Gün içinde yaşanan stres ve sıkıntıların hafifletilmesinde etkilidir.
  • Vücutta oluşan iltihapların yok edilmesinde gül çayından faydalanılabilir.
  • Sindirim sistemini düzenler ve mide sorunlarının hafifletilmesinde etkilidir.
  • Yemeklerden sonra oluşan hazımsızlık sorunlarının çözümü için tüketilebilir.
  • Kabız ve ishale iyi gelir.
  • Kuru öksürük ve astım için gül çayı tüketilebilir.
  • Kış hastalıklarından korunmak için düzenli olarak tüketilebilir.
  • C vitamini içerdiğinden soğuk algınlığı ve boğaz enfeksiyonları için tüketilebilir.
  • Bağırsak problemlerini yok eder.
  • Metabolizmayı hızlandırıcı özelliği vardır.
  • Zayıflamak için kullanılabilir.
  • Baş, boğaz ve göğüs ağrısı için tüketilebilir.
  • Kan dolaşımını hızlandırır.
  • Kas ve eklem ağrılarını hafifletmede yardımcıdır.
  • Gece uykusuna yatmadan önce tüketildiğinde daha rahat uyumayı sağlar.
  • Cilt dostudur.
  • Cildi temizleyip daha pürüzsüz ve genç bir cilde sahip olmaya yardımcı olur.
  • Hücre yenilenmesine yardımcı olur.

Gül Çayının Zararları, Yan Etkileri

  • Mide bulantısı
  • Baş dönmesi
  • Tansiyon düzensizliği
  • Baş ağrısı
  • İştah kaybı

Gül Çayı Nasıl Yapılır

Malzemeler
  • 2-3 adet kuru gül tomurcuğu
  • 1 fincan sıcak su
Hazırlanışı

Gül çayı için bir fincan sıcak su içine kuru gülleri atın. Bir kaç dakika bu şekilde demlenmesini sağlayın. Sıcak su içinde kuru güller kendiliğinden açılıp özünü bırakana kadar bekleyin. Ardından çayı süzün. İçine tatlandırıcı şeker ya da bal gibi malzemeler ekleyerek tüketebilirsiniz.
Gül çayını her tüketim için taze olarak hazırlamak gerekir. Bir gün içerisinde 2 fincandan fazla tüketilmemesi gerekir.

Gül çayı nasıl yapılır, faydaları ve zararlı konusundan sonra kısaca gül çayını nerede bulabileceğiniz konusuna da değinmek istiyoruz. Gül çayı kurutulmuş gül tohumlarından ya da hazır olarak satılan karışımlardan yapılabilir. Kurutulmuş gül tohumunu aktarlardan satın alabilirsiniz. Hazır olarak çayı da aktarlarda ya da büyük marketlerde paketler halinde bulabilirsiniz. 

Yorumlar

  1. Elinize sağlık harika bir içerik hazırlamışsınız. Daha fazla araştırma sonucu gül çayının faydaları hakkında bilgi toparladım işinize yarayabilir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...