Ana içeriğe atla

Gül Çayının Faydaları


Gül çayı, bitkisel çay sevenlerin sıkça tükettiği hoş kokulu, hafif tatlı bir çaydır. Sayısız faydası olan bu çayı, evde hazırlamak son derece kolaydır. Uzmanlar tarafından günde sadece 2 fincan tüketilmesi onaylanan gül çayının faydaları, zararları ve gül çayının yapılışı hakkında detayları yazımızın devamında sizlerle paylaşıyoruz. Sizde bu hoş bitki çayını evde hazırlayıp düzenli olarak tüketebilirsiniz. 

Gül Çayının Faydaları Nelerdir

  • Kadınların regl günlerinde adet sancılarının hafifletilmesinde kullanılır.
  • Kan akışını hızlandırır ve daha kolay regl olmayı sağlar.
  • Antioksidan özelliği vardır. Bu özelliği vücutta biriken zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olmayı sağlar.
  • Vücudu ve organları yenileme özelliği vardır.
  • Günün yorgunluğunu atmak için tüketilebilir.
  • Gün içinde yaşanan stres ve sıkıntıların hafifletilmesinde etkilidir.
  • Vücutta oluşan iltihapların yok edilmesinde gül çayından faydalanılabilir.
  • Sindirim sistemini düzenler ve mide sorunlarının hafifletilmesinde etkilidir.
  • Yemeklerden sonra oluşan hazımsızlık sorunlarının çözümü için tüketilebilir.
  • Kabız ve ishale iyi gelir.
  • Kuru öksürük ve astım için gül çayı tüketilebilir.
  • Kış hastalıklarından korunmak için düzenli olarak tüketilebilir.
  • C vitamini içerdiğinden soğuk algınlığı ve boğaz enfeksiyonları için tüketilebilir.
  • Bağırsak problemlerini yok eder.
  • Metabolizmayı hızlandırıcı özelliği vardır.
  • Zayıflamak için kullanılabilir.
  • Baş, boğaz ve göğüs ağrısı için tüketilebilir.
  • Kan dolaşımını hızlandırır.
  • Kas ve eklem ağrılarını hafifletmede yardımcıdır.
  • Gece uykusuna yatmadan önce tüketildiğinde daha rahat uyumayı sağlar.
  • Cilt dostudur.
  • Cildi temizleyip daha pürüzsüz ve genç bir cilde sahip olmaya yardımcı olur.
  • Hücre yenilenmesine yardımcı olur.

Gül Çayının Zararları, Yan Etkileri

  • Mide bulantısı
  • Baş dönmesi
  • Tansiyon düzensizliği
  • Baş ağrısı
  • İştah kaybı

Gül Çayı Nasıl Yapılır

Malzemeler
  • 2-3 adet kuru gül tomurcuğu
  • 1 fincan sıcak su
Hazırlanışı

Gül çayı için bir fincan sıcak su içine kuru gülleri atın. Bir kaç dakika bu şekilde demlenmesini sağlayın. Sıcak su içinde kuru güller kendiliğinden açılıp özünü bırakana kadar bekleyin. Ardından çayı süzün. İçine tatlandırıcı şeker ya da bal gibi malzemeler ekleyerek tüketebilirsiniz.
Gül çayını her tüketim için taze olarak hazırlamak gerekir. Bir gün içerisinde 2 fincandan fazla tüketilmemesi gerekir.

Gül çayı nasıl yapılır, faydaları ve zararlı konusundan sonra kısaca gül çayını nerede bulabileceğiniz konusuna da değinmek istiyoruz. Gül çayı kurutulmuş gül tohumlarından ya da hazır olarak satılan karışımlardan yapılabilir. Kurutulmuş gül tohumunu aktarlardan satın alabilirsiniz. Hazır olarak çayı da aktarlarda ya da büyük marketlerde paketler halinde bulabilirsiniz. 

Yorumlar

  1. Elinize sağlık harika bir içerik hazırlamışsınız. Daha fazla araştırma sonucu gül çayının faydaları hakkında bilgi toparladım işinize yarayabilir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir