Ana içeriğe atla

Ayvanın Faydaları Nelerdir, Ayva Çayı Nasıl Yapılır


Ayva, kış aylarında tüketilmesi önerilen meyvelerin başında geliyor. Sade meyvesi tüketilebildiği gibi reçel ya da tatlısı da hazırlanan ayva, genel vücut sağlığı için olumlu etkilere sahiptir. Kış aylarında hastalıklardan korunmak, bağışıklığı güçlendirmek ve daha enerjik olmak için tüketilmesi gereken ayvanın faydaları nelerdir, ayva çayı nasıl yapılır, ayva maskesi nasıl yapılır, ayva hangi hastalıklara iyi gelir, sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.

Ayvanın Faydaları Nelerdir

Soyulup meyvesi tüketilebildiği gibi kabuklarından hazırlanan çayının da tüketildiği ayva, Anadolu'dan Yunanistan'a oradan da tüm Avrupa'ya yayılmıştır. Günümüzde en sevilen ve en çok tüketilen kış meyveleri arasında yer alan ayvanın faydaları hakkında detayları maddeler halinde sizlerle paylaşıyoruz.
  • Ayvanın glisemik indeksi düşüktür. Kan şekerini yükseltmediği için şeker hastaları tarafından tüketilebilir.
  • Kalori değeri düşük olduğu için kış diyetlerine eklenebilir.
  • Vücudun günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 30'unu karşılar.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Böylece zararlı maddeler, bakteri ve virüslerin idrar yolundan atılmasını sağlar.
  • Kandaki oksijen değerini artırır. Böylece kan dolaşımını hızlandırır.
  • Ciltte oluşan kırışıkların azalmasına yardımcı olur, cildi gençleştirir.
  • Daha güçlü ve parlak saçlara sahip olmakta yardımcı olur.
  • Kan basıncını düşürür.
  • Yüksek tansiyon riskini azaltır.
  • Kalp ve damar sağlığını korur.
  • Gaz problemleri için haşlanarak tüketilebilir.
  • Mide problemlerini büyük ölçüde azaltır.
  • Hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim problemlerini azaltır.
  • Mideyi temizler, mide kaynaklı ağız kokusunu önler.
  • Ağıda oluşan bakterileri büyük ölçüde temizler ve oluşan kötü kokuyu önler.

Ayva Çayı Nasıl Yapılır

Ayva gibi ayva çayı da sağlık için olumlu etkilere sahiptir. Ayva çayı için kurutulmuş ayva yaprakları kullanılır. Yaklaşık 20 adet ayva yaprağı ile bir demlik ayva çayı hazırlayabilirsiniz. Çay için ilk olarak bir demlik içine içme suyu koyup kaynatın. Üzerine 20 adet ayva yaprağını koyun. 5 dakika da bu şekilde kaynatın. Süre sonunda yaprakları süzüp çayı tüketebilirsiniz.
Ayva çayı üst solunum yolu hastalıkları, boğaz enfeksiyonları, kabızlık, mide yanması gibi rahatsızlıkların tedavisi sırasında tüketilebilir. İçeriğindeki C vitamini, çinko, bakır, potasyum, demir maddeleri, tümör ve kanserli hücrelerin vücutta yayılması, çoğalmasını önler. Ayva çayını hazırladıktan sonra tatlandırmak için şeker ekleyebilirsiniz.

Ayva Çekirdeği Maskesi Tarifleri

Tüm Cilt Tipleri için Ayva Çekirdeği Maskesi Malzemeleri

  • 2 çorba kaşığı ayva çekirdeği
  • 1 su bardağı gül suyu
  • 1 çorba kaşığı ince doğranmış meyan kökü
  • 1 çay kaşığı buğday tohumu yağı

Tüm Cilt Tipleri için Ayva Çekirdeği Maskesi Yapılışı

Bir kabın içinde ayva çekirdekleri, meyan kökü ve gül suyunu karıştırıp bunları bir gece dinlendirin. Ertesi gün karışımın içindeki ayva çekirdeklerini süzün. Süzdüğünüz bu karışımın içine buğday tohumu yağını ilave edin ve sürülebilecek kıvama getirene kadar karıştırın. Hazırladığınız ayva çekirdeği maskesini yüzünüze yedirerek sürün. Maskeyi cildinizde 25 dakika kadar beklettikten sonra, yüzünüzü ılık suyla yıkayarak uygulamayı tamamlayın. Haftada 1 kere yapacağınız bu maske sayesinde cildiniz tertemiz ve pürüzsüz bir hal alacak, sivilce problemi varsa bunların kısa sürede geçmesine yardımcı olacak ve yeni sivilce oluşumunu da engelleyecektir.

Yağlı Ciltler İçin Ayva Çekirdeği Maskesi Nasıl Yapılır?

Yağlı Ciltler için Ayva Çekirdeği Maskesi Malzemeleri

  • 1,5 çorba kaşığı ayva çekirdeği
  • 1 tane yumurta akı

Yağlı Ciltler için Ayva Çekirdeği Maskesi Yapılışı

Ayva çekirdeklerini havanda ezerek toz haline getirin ve cam bir kasede yumurta akıyla karıştırın. Bir kaşık yardımı ile iyice köpürene kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze masaj yaparak sürün ve 20 dakika kadar bekledikten sonra ılık suyla yıkayarak güzelce temizleyin. Bu maske sayesinde cildin yağlanmasının önüne geçilirken, tıkanan cilt gözenekleri temizlenir ve büyük gözenekler küçülerek daha belirsiz hale gelir.

Kuru Ciltler için Ayva Çekirdeği Maskesi Nasıl Yapılır?

Kuru Ciltler için Ayva Çekirdeği Maskesi Malzemeleri

  • 1 çorba kaşığı ezilmiş ayva çekirdeği
  • 2 çorba kaşığı badem yağı

Kuru Ciltler için Ayva Çekirdeği Maskesi Yapılışı

Ayva çekirdeği tozu ve badem yağını bir kasede güzelce karıştırın. Daha sonra nazik hareketlerle yüzünüze sürün ve 1 saat kadar yüzünüze etki etmesini bekledikten sonra bol su ile yıkayarak durulayın. Kuru ciltlerin nem dengesini sağlamaya yardımcı olan bu maskeyi yazın güneşten kuruyup, canlılığını ve nemini kaybeden cildiniz için de kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir