Ana içeriğe atla

Mandalinanın Faydaları Nelerdir


Kışın en çok tüketilen meyvelerin başında gelen mandalina, hem cilt için hem genel sağlık için çok faydalıdır. Turuncu rengi ve tatlılığı ile çocukların da severek tükettiği bu meyve yüksek orandan A, B ve C vitamini barındırıyor. Meyvesi tane tane yenilebileceği gibi suyu sıkılarak da tüketilebiliyor. Mandalinanın meyvesi ve suyu kadar kabuklarının da sağlık için faydalı olduğu biliniyor. 

Ilıman iklim meyvesi olan mandalina, ülkemizde Ege ve Akdeniz bölgesi başta olmak üzere çoğu bölgede yetiştiriliyor. Çekirdekli ve çekirdeksiz olarak iki çeşidi bulunan bu meyvenin kabukları el ile soyulabilecek kadar ince yapılıdır. Hem cilt, hem genel sağlık için mandalinanın faydaları nelerdir kısaca sizler için inceledik...

Mandalinanın Faydaları Nelerdir

  • İçeriğindeki yüksek miktarda C, A ve B grubu vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, sodyum, demir, brom ve fosfor mineralleri bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
  • Nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücudu korur.
  • Kalp hastalıklarına karşı korur.
  • Kanın temizlenmesine yardımcı olur.
  • Yüksek tansiyonu düşürür.
  • Kolesterol düşürülmesine yardımcı olur.
  • Sindirim sistemini rahatlatır.
  • Yemeklerin hazmını kolaylaştırır.
  • Akşam yemeğinden sonra tüketildiğinde uykusuzluğa iyi gelir.
  • Şeker hastalığı ve kardiyovasküler hastalıklar için faydalıdır.
  • Tırnak mantarına karşı olumlu etkisi vardır.
  • Vücuttaki pamukçuk hastalığına karşı etkilidir.
  • Mide ve bağırsak florasını temizler.
  • Günün yorgunluğunu atmak için mandalina etkilidir.
  • Böbreklerin çalışmasına yardımcı olur.
  • İdrar söktürücü özelliği vardır.
  • Sinirleri yatıştırır, insan sakinleştirici özelliği vardır.
  • Cildin canlanmasını sağlar, pürüzsüzlük verir.
  • Mandalina yağı akne ve sivilceler için doğal tonik olarak kullanılabilir.
Mandalinanın Cilde Faydaları Nelerdir

  • Cildi ölü hücrelerden arındırıp daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.
  • Cilt gözeneklerini temizler, selülitleri tedavi eder.
  • Tahriş olan ciltleri onarma özelliği vardır.
  • Kan akışını hızlandırır, bu sayede cildin parlamasını sağlıyor.
  • Cildi içeriden besleyerek daha sağlıklı bir görünüm sağlar.
Uzmanlar, düzenli olarak günde 2 adet mandalina tüketmenin cilde ve sağlığa çok faydalı olduğu yönünde bilgiler veriyor. Meyvenin aşırı tüketilmesi ise bazı sindirim problemlerine neden olabilir. Bu nedenle çok aşırıya kaçmadan tüketilmesinde fayda vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...