Ana içeriğe atla

Mandalina Kaç Kalori


Mandalina kaç kalori sorusu kış aylarının gelmesi ile birlikte merak edilenlerin başında gelmeye başladı. Severek tüketilen bu meyveyi sadece soyup yemek yerine suyunu sıkıp ya da reçelini yaparak da tüketmek mümkün. Kilo verme aşamasında dikkatli tüketilmesi gereken bu meyve, kış aylarında soğuk algınlığı, grip gibi hastalıkların tedavisi sırasında da doğal takviye olarak değerlendirilebilir. Uzmanlar, faydasını görmek için düzenli olarak günde 2 adet mandalina tüketmenin gerektiğin belirtmektedir. 

Mandalina Kaç Kalori

Lif ve potasyum açısından zengin olan mandalina, A, B ve C vitaminlerini de yüksek derecede barındırır. Kış aylarında hastalıklardan korunmak ve var olan hastalığın daha çabuk iyileşmesi için bol miktarda tüketilebilir. Hem tatlı, hem ekşi olarak tüketilebilen bu meyvenin kalori değeri gram ile belirlenebilir. Meyvenin gram değeri yükseldikçe kalori değerinde de yükselme meydana gelecektir. Genel olarak;
  • 100 gramlık mandalina 50 kalori,
  • 150 gramlık mandalina 75 kalori,
  • 125 gramlık mandalina 63 kalori,
diyebiliriz. Diyet listelerinize ya da beslenme programlarınıza mandalina eklerken bu değerler üzerinden kalori hesaplaması yapabilirsiniz.

Mandalina Suyu Kaç Kalori

Mandalina kendisi tane tane tüketilebileceği gibi suyu sıkılıp içilerek de tüketilebilir. Güne zinde başlamak için sabah kahvaltılarında, gün içinde açlık hissini bastırmak için ara öğünlerde bardak ile tüketilebilir. Mandalina suyu kaç kalori sorusunun cevabını bardak hesaplaması üzerinden verebiliriz. Genel olarak;
  • 100 gramlık küçük bardak 43 kalori
  • 150 gramlık orta boy bardak 65 kalori
  • 200 ml su bardağı ise 86 kalori
değerlerine sahiptir. Çocuklar için lezzetli doğal meyve suyu olarak tüketilebilen mandalina suyunu, kış aylarında hastalıklardan korunmak için düzenli olarak tüketebilirsiniz.

Mandalina Reçeli Kaç Kalori

Kışın kahvaltı masalarını süsleyen, kurabiye ve keklere lezzet veren mandalina reçeli kaç kalori sorusuna cevap verirken kaşık ölçüsü kullanılabilir. Genel olarak;
  • 1 tatlı kaşığı 14 kalori
  • 1 yemek kaşığı 28 kalori
  • 25 gramı ise 69 kalori
olarak hesaplanabilir.

Mandalinanın meyvesi, suyu ya da reçelini tüketirken dikkat edilmesi gereken nokta, günlük alınması gereken kalori miktarının aşılmamasıdır. Çoğu zaman meyvelerin kalori değerlerinin daha düşük olduğu yönündeki yanlış düşünce istenmeyen kilo alımlarına neden olmaktadır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...