Ana içeriğe atla

Evde Leblebi Nasıl Yapılır


Evde leblebi nasıl yapılır sorusunun cevabı, bu kuruyemişi sevenlerin çok hoşuna gidecek. Az malzeme ile kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz ev leblebisini isterseniz sade, tuzlu, isterseniz de baharatlı olarak hazırlayabilirsiniz. Ana malzemesi nohut olan bu tarifleri hazırlarken fırın ya da tava kullanabilirsiniz. 

Tavada Leblebi Yapımı

Tavada leblebi yapımı için nohutların haşlamanız gerekmez. Yapmak istediğiniz leblebi miktarına göre nohut miktarını ayarlayın. Uygun büyüklükte bir tencere içine nohutları koyup üzerine sıcak su ekleyin. Tencere kapağını kapatıp bir gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün nohutların suyunu süzün. Temiz bir havlu ya da bez ile kurulayın. Yapışmaz, yanmaz, kalın tabanlı bir tava içine nohutları alın. Bu aşamada her hangi bir yağ ya da başka madde eklemenize gerek yok. Ocağın büyük gözünde kısık ateşte sürekli karıştırarak  nohutları kavurun. Nohutlar kavrulmaya başlayınca damak tadınıza göre istediğiniz kadar tuz ilave edin. Karıştırarak kavurmaya devam edin. Leblebi görüntüsü alınca ocaktan alıp servis edebilirsiniz. 

Fırında Leblebi Yapımı

Daha yumuşak ve farklı lezzette leblebi hazırlamak için fırın kullanabilirsiniz. Bu yöntem için nohutları yine bir gece önceden suda ıslatıp hafif yumuşamasını sağlamanız gerekir. Ertesi gün nohutların üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kadar haşlayın. Haşlanan nohutların suyunu süzün ve temiz bir bez ya da havlu üzerine alın. Üzerinin kabuklarını eliniz ile çıkarın. Ardından pişirme kağıdı serili fırın tepsisi üzerine nohutları yayın. Aroma katmak için tuz, karabiber, sarımsak tozu, limon kabuğu ya da farklı malzemeler isterseniz ekleyin. Malzemeler nohutlar ile karışana kadar çevirin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Her 5 dakikada bir fırından nohutları çıkarıp spatula yardımı ile çevirin. 25-30 dakika kadar bu şekilde fırınlayın. Süre sonunda leblebiler hazır olacaktır . 

Evde leblebi yapımı için istediğinize göre nohut miktarını ayarlayabilirsiniz. İlk deneme için bir su bardağı kadar nohut kullanabilirsiniz. Sonraki denemelerde kişi sayısına ve beğeninize göre miktarı artırabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...