Ana içeriğe atla

Bulaşık Makinesinde Turşu Yapımı


Yemeklerin yanında lezzet tamamlayıcısı olarak tüketilen turşu, hazır olarak satın alınabildiği gibi evde de yapılabiliyor. Normal şekilde hazırlanıp yapıldığında uzun süre beklemesi gereken turşunun daha kısa sürede hazırlanması için bulaşık makinesinde turşu yapımı yönteminden faydalanılabilir. Sadece 5-6 saat içinde bulaşık makinesinde turşu yaparak yemeklerinize lezzet katabilirsiniz.

Bulaşık Makinesinde Turşu Yapımı

Malzemeler
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 5-6 adet sarımsak
Bulaşık Makinesinde Turşu Nasıl Yapılır?


Bulaşık makinesi ile turşu yapımı yöntemi, lahana dışında diğer sebzelerde harika sonuçlar veriyor. Lahana diğer sebzelere göre asidik özelliği yüksek bir sebze olduğu için normal yöntemler ile turşusunun yapılması gereklidir. 
Yukarıda verdiğimiz malzemeler ile bir kavanoz salatalık turşusu hazırlayabilirsiniz. Turşu için ilk olarak salatalıkları yıkayıp temizleyin. Temizlenen salatalıkları güzelce kavanoz içine yerleştirin. Sarımsakları soyup doğrayıp kavanoz içine gelişigüzel koyun. Turşu için üzüm sirkesi, su ve tuzu bir kap içinde karıştırın. Tuz karışınca kavanozun içine dökün. Salatalıkların üzerini kapatacak kadar bu sudan doldurun. Limon tuzu ve toz şekeri de ekleyip kavanoz kapağını güzelce kapatın. Kapakların güzelce kapanmasına dikkat edin. Kavanoz içine su kaçmaması ya da kavanoz içinde su çıkmaması gerekir. 
Kavanozu bulaşık makinesine yerleştirin. Tek seferde birden fazla kavanozda turşu yapabilirsiniz. Makinenin derecesini ve süresini en yüksek seviyeye ayarlayın. Makinenin çalışmasının bitmesinden sonra içinin soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra turşu tüketilmeye hazırdır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir