Ana içeriğe atla

Brokoli Kaç Dakikada Haşlanır?

Brokoli kaç dakikada haşlanır? diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabını ve brokoli haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Sağlığa birçok faydası olan brokoli çiğ olarak yenebileceği gibi bu sebze haşlanarak da tüketilmektedir. Brokoli haşlamasını çeşitli soslarla karıştırarak salata yapıp ya da üzerine yoğurt dökerek lezzetini arttırabilirsiniz. Tüm sebzelerde olduğu gibi brokolinin de içindeki vitaminleri kaybetmeden haşlanması son derece önemlidir. Bu konuda gereken özeni gösterirseniz sevdiklerinizle birlikte bu sebzeyi ağız tadı ile tüketebilirsiniz. 
Brokoli Haşlama Yöntemleri
Sağlıklı beslenmeye özen gösterenler ve diyet yapanların sıkça tükettiği gıdalardan birisi de brokolidir. Bu sebze genelde haşlanarak pişirilmektedir. Brokoli haşlama yöntemleri arasında en güvenilir olanları buharda ve suda haşlama yöntemleridir. Bunlardan istediğinizi uygulayarak brokoliyi haşlayabilirsiniz. Brokoli haşlama süresi uygulanan bu yöntemlere göre değişmektedir. 
Brokoli Buharda Nasıl Haşlanır?
Sebzeleri haşlamak için güvenilir bir yöntem olan buharda haşlama, brokoli için de uygulanmaktadır. Brokoliyi buharda haşlamak için önce bu sebzeyi güzelce yıkayın ve sonrasında dal dal ayırın. Bu şekilde tel bir süzgecin içine alın ve bu süzgeci içinde kaynar su bulunan tencerenin üzerine oturtun. Bu şekilde ortalama 15 dakika içinde brokoli haşlanmış olacaktır. Brokoli buharda kaç dakikada haşlanır? sorusunun cevabını verdikten sonra diğer yönteme geçebiliriz.
Brokoli Suda Nasıl Haşlanır?
Brokoli haşlamak için en sık kullanılan yöntem suda pişirmektir. Bu yöntemi uygulamak isteyenler brokoli suda kaç dakikada haşlanır? diye merak edebilirler. Bunun için önce brokoliyi dal dal ayırın ve güzelce yıkayın. Sonrasında bir tencereye su koyun ve su kaynadıktan sonra içine brokolileri alın. Tencerenin kapağını yarı aralık bırakın ve bu şekilde 5 dakika kaynatın. 
Brokoli dikkatli haşlanmadığı zaman çabuk parçalanıp dağılan bir sebzedir. Bu nedenle haşlama süresi ve kullanılan yöntem son derece önemlidir. Brokoli uzun süre haşlanırsa hem çok yumuşar hem de rengi matlaşır. Ayrıca uzun süre haşlanırsa besleyici özelliğini de kaybeder. Bu sebze çiğ olarak da tüketilebildiği için hafif diri olarak da haşlamak mümkündür. Buharda ya da kaynar suda pişen brokolinin rengi değişince çatal ile kontrol ederek istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlayabilirsiniz. Suda haşladığınız brokoliyi ocağın altını söndürdükten sonra kaynar suyun içinde bekletmeyin. Ocağı kapatsanız bile su bir süre daha kaynayacağı için brokoli bu sıcaklığın etkisi ile daha fazla pişip dağılabilir. Haşladığınız brokoli gereğinden fazla yumuşamışsa bunu bir süzgecin içine alarak soğuk suya tutabilirsiniz. Bu yazımızda paylaştığımız, brokoli haşlamanın püf noktaları sayesinde siz de bu sebzeyi daha sağlıklı ve lezzetli olarak tüketebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir