Ana içeriğe atla

Penye İp Nedir, Penye İpten Neler Yapılır?


Penye ip nedir, penye ipten neler yapılır? sorularının cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. Örgü ören ve evde hobi çalışmaları yapan bayanların penye ip hakkında az çok bir fikirleri vardır. Penye ip; kumaştan özel olarak üretilen kalın ve yumuşak bir ip çeşididir. Günümüzde penye ip ile çok güzel tasarımlar yapılmaktadır. Siz de evde geçirdiğiniz boş vakitleri keyifli bir hobi ile uğraşarak değerlendirmek isterseniz penye ip ile harika tasarımlara imza atabilirsiniz. Evde kullanmadığınız penyeler varsa bunları şeritler halinde keserek de penye ip yapmanız mümkün. 
Penye İpten Neler Yapılır?
Penye ip kalın ve yumuşak yapısı nedeni ile örgü örmeye elverişli bir ip çeşididir. Penye iple örgü örmek için tığ ya da şiş kullanılabilir. İpin kalınlığına uygun 9 ya da 10 numara tığ veya şişlerle bu ipi rahatlıkla örebilirsiniz. Penye ip kalın olduğundan örgü çabuk ürer ve kısa sürede istediğiniz örgüyü tamamlayabilirsiniz. Bu ipler yıkanabilir özelliktedir. Penye iple yaptığınız tasarımları kullanma talimatına uygun şekilde yıkadığınızda uzun yıllar güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. 
Penye ipten istediğiniz renk ve boyutta örgü puflar yapabilirsiniz. Yuvarlak, kare, dikdörtgen ya da başka geometrik şekillerde öreceğiniz pufları salon, oturma odası, yatak odası ve çocuk odasında rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Penye ipten paspas yapımı son yıllarda oldukça yaygındır. Düz yuvarlak paspas modellerinin yanı sıra çocuk odasında kullanmak için ayıcık, kedi, tavşan gibi çeşitli hayvan figürlerinin bulunduğu paspas modelleri de oldukça popüler. Küçük çocuğunuz varsa siz de onun odasının dekorunu daha sevimli bir hale getirmek için penye ipten hayvan figürlü paspas örebilirsiniz. 


Siz de farklı çanta tasarımları kullanmaktan hoşlanıyorsanız penye iple kendinize istediğiniz boyutta çanta örebilirsiniz. Bu çanta ile aynı renkte bir de cüzdan yaparak ikisini takım olarak kullanabilirsiniz. 


Bebeğiniz varsa onun için penye ipten istediğiniz renkte bir puset örebilirsiniz. 


Penye ipten sepet yapımı örgü örmeyi bilen bayanların en çok yaptığı uygulamalardan birisidir. Penye ip ile yuvarlak, dikdörtgen ya da kare şeklinde yapılan sepetler şık görünümleri ile dikkat çekmektedir. Bu sepetlerin daha büyük boyutlarda yapılanları ise çamaşır sepeti olarak kullanılabilir.


Bu saydıklarımızın dışında penye ipten yolluk, yatak örtüsü, battaniye, perde gibi birçok farklı tasarım yapmak mümkündür. Tek renk ya da birkaç farklı renk penye ipi bir arada kullanarak harika tasarımlar yapabilirsiniz. 
Penye İp Nerede Satılır?
Penye ip satın almak isterseniz, ip satan yerlerden ve hobi marketlerden bu ipleri temin edebilirsiniz. Günümüzde her renk ve kalınlıkta penye ip bulmak mümkündür. Penye ip alırken ihtiyacınız kadar hatta 1 tane de fazladan almalısınız. Bazen aynı renk olduğu halde penye iplerde renk tonu farklılıkları olabiliyor. Böyle bir risk almamak için renkli penye ip alırken ihtiyacınız kadarını paket halinde almanızı tavsiye ediyoruz. 

Yorumlar

  1. yazınız için teşekkürler .Uzun yıllar penye ip ve makrome ipi ile bir şeyler yapmakta olan biri olarak ben de bir şeyler eklemek istedim .

    Penye ip her yerde güzel olmuyor malesef. Ben makromesanat.com ve hobirella.com dan alıyorum. Renkler müthiş.ama dediğiniz gibi 1-2 adet fazla almak gerekiyor çünkü bir sonraki siparişte gelen renkler bir ton farklı olabiliyor.reklam yapmış gibi oldum ama zaten bilinen sayfalar diye yazdım.

    Bir de piyasada rus sarım dedikleri tarzda olanlar var. sarım şekli güzel ama aynı ipe sırf sarım şeklinden ötürü 3-4 kat ödemeyi pek içime sindiremediğim için ben onu hiç kullanmadım. sizlere örgü ile uğraşan herkese selamlar ve sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir