Ana içeriğe atla

Kararan Takılar Nasıl Parlatılır?

Kararan takılar nasıl parlatılır? sorusunun cevabı takı kullanmayı sevenler için oldukça önemlidir. Altın ya da gümüş takılar zamanla kararak eski parlaklığını yitirebilir. Böyle bir durumda bu takıları tekrar kullanmak için parlatılmaları gerekmektedir. Altın ve gümüş takıların parlatılması sadece görünüm açısından değil hijyen bakımından da önemlidir. Siz de kararan ve lekelenen takılarınızdan şikayetçiyseniz, bu yazımızda paylaşacağımız püf noktalarından faydalanabilirsiniz. 
Kararan Takıları Parlatma Yöntemleri
Kararan takıları bir kuyumcuya götürerek parlatabilir ya da bunları parlatmak için satılan özel ürünlerden alabilirsiniz. Bunların yanı sıra kararan ya da lekelenen takılarınızı doğal ürünler kullanarak evde kendiniz de parlatabilirsiniz. Altın ve gümüş takıları doğal yapılarını bozmayacak ürünlerde parlatmak mümkündür. Takıların özelliğine uygun doğal ürünlerle onları tekrar eski parlaklığına kavuşturmak isterseniz bu konudaki çözüm evinizin mutfağında bulunmaktadır. 
Kararan Takılar Evde Nasıl Parlatılır?
Kararan takıları parlatmak için karbonat, tuz, limon ve bulaşık deterjanı gibi doğal ürünler kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra amonyak ve diş macunu da evde takıları parlatmak için kullanılan malzemeler arasında bulunur. Bu tür malzemeler takıların üzerindeki kir ve tozların temizlenmesine yardımcı olur. Bir kaba uygun oranda su ve takıyı temizleyecek malzeme konulduktan sonra üzerine ılık su ilave edilerek bir süre beklenir. Sürenin bitiminde takılar yumuşak bir bez ya da havlu ile hafifçe ovularak kurulanır. Bu tür pratik uygulamaları evde düzenli bir şekilde yaptığınızda takılarınız her zaman yeni alınmış gibi parlak olacaktır.
Altın Takılar Nasıl Parlatılır?
Başta alyans, küpe ve bilezik olmak üzere birçok altın çeşidi bulunmaktadır. Severek aldığınız bu takılar zamanla kararak parlaklığını yitirebilir. Böyle bir durumda, altın takılar nasıl parlatılır diye düşünebilirsiniz. Takılarınıza zarar vermeden onları parlatmak için; 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı karbonat, yarım yemek kaşığı bulaşık deterjanı ve 1 su bardağı sıcak suya ihtiyaç var. Bu malzemelerin dışında alüminyum folyo, derin bir kase ve kurulama yapmak için de temiz ve yumuşak bir bez ya da havlu gerekmektedir. Uygulamanın nasıl yapılacağına gelince; ilk olarak kasenin içini güzelce alüminyum folyo ile kaplayın. Sonrasında belirtilen miktarda karbonat, tuz ve bulaşık deterjanını kasenin içine alın. Bunların üzerine sıcak suyu ilave ettikten sonra takılarınızı bu karışımın içine alın. Bu şekilde 10 dakika bekletin. Sürenin bitiminde altın takıları kasenin içinden alın. Takılar girintili ve çıkıntılı bir tasarıma sahipse aralarda temizlenmeyen yerler kalmış olabilir. Kullanmadığınız bir diş fırçası yardımı ile girinti ve çıkıntıları fazla bastırmadan fırçalayabilirsiniz. Bu pratik yöntem sayesinde arada kalan lekeleri de kolayca giderebilirsiniz. Temizlediğiniz altın takıları bol su ile yıkayarak duruladıktan sonra temiz ve yumuşak bir bez ya da havlu ile silerek kurulayabilirsiniz.
Gümüş Takılar Nasıl Parlatılır?
Gümüş takı kullanmayı seven kişi sayısı oldukça fazladır. İlk alındıklarında parlak bir görünüme sahip olan gümüş takılar zamanla kararak eski bir görünüm alabilirler. Böyle bir durumda kararan gümüş takılar nasıl parlatılır? sorusu akla gelebilir. Gümüş takıları parlatmak için diş macunu ya da limon suyu ve tuz karışımından faydalanabilirsiniz. Gümüş takıları diş macunu ile parlatmak isterseniz bunların üzerine diş macununu ince bir tabaka halinde sürün. 15 dakika kadar bu şekilde beklettikten sonra takıları çok bastırmadan ovalayın ve sonrasında bol su ile yıkayarak durulayın. Limon suyu ve tuz ile yapacağınız karışım da gümüşleri parlatmak için güvenli bir yöntemdir. Bir kabın içine limonu sıkın ve bunun üzerine biraz da tuz ilave ederek güzelce karıştırın. Yumuşak bir bezi hazırladığınız bu karışıma batırdıktan sonra parlatmak istediğiniz gümüş takıları bununla ovalayabilirsiniz. 
Bu yazımızda sizlerle, kararan takıları parlatma yöntemleri hakkındaki pratik bilgileri paylaştık. Bu yöntemleri uygularken altın ya da gümüş takıların üzerine fazla baskı uygulamamaya dikkat etmelisiniz. Temizleme veya kurulama işlemi sırasında fazla bastırmanız halinde takılarınız çizilebilir. Bunun yanı sıra kurulama yapmak için de yumuşak bir bez ya da havlu kullanmanız gerekiyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir