Ana içeriğe atla

Hamsi Kızartması Nasıl Yapılır?

Hamsi kızartması nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve hamsi kızartmanın püf noktalarını bulabilirsiniz. Türk mutfağının en sevilen balık çeşitlerinden birisi de hamsidir. Hamsi balığının tavada ve fırında yapılan birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Çoğunluğun tercihi daha kolay olan tavada hamsi kızartmadan yana olmaktadır. Bu lezzetli balığı kısa sürede ve lezzetli bir şekilde pişirmek isterseniz bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Tüm balık çeşitlerinde olduğu gibi hamside de balığın taze olması lezzet bakımından son derece önemlidir. Bu nedenle balığı güvendiğiniz yerlerden almanızda fayda var. Elinizde taze balık varsa aşağıda vereceğimiz, hamsi kızartması tarifi sayesinde bunu lezzetli bir şekilde pişirmeniz mümkün. 
Gerekli Malzemeler
* 1 kilo hamsi
* Tuz
* 1 su bardağı mısır unu
* 1 su bardağı sıvı yağ
Hamsi Kızartması Yapılışı 
Balık kızartmasını yapmaya başlamadan önce bunları güzelce temizlemeniz gerekiyor. Hamsi balıklarının alt taraflarını küçük bir bıçak yardımı ile açın ve içini çeşmenin altına tutarak temizleyin. Bu aşamada balıkların içindeki bağırsak ve diğer kalıntıları dikkatli bir şekilde temizlemeniz gerekiyor. Çeşmenin altına tuttuğunuz hamsileri bir süzgece alın ve suları süzülene kadar bu şekilde bekletin. 
Suları süzülen hamsileri tuzladıktan sonra bunları una bulamanız gerekiyor. Mısır ununu yayvan bir kabın içine alın ve balıkları önlü arkalı olarak bu una batırın. Bu aşamada isterseniz unun içine bir miktar damak tadınıza uygun baharat dökebilirsiniz. Balıkları una bularken her yerlerinin unlanmasına dikkat etmelisiniz. Unlanmadan kalan yerler olursa bu kısımlar kızartırken yanabileceği için bu konuda dikkatli olmak gerekiyor. 
Tüm hamsileri una buladıktan sonra tavaya sıvı yağı alın. Ocağın altını yakın ve yağ kızdıktan sonra içine balıkları alın. Hamsileri yağ iyice kızdıktan sonra tavaya almalısınız çünkü bu şekilde balıklar kısa sürede pişecektir. Balıkların her iki tarafını da kızarttıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Balıkları orta ateşte kızartmak gerekiyor. Hamsi balığını uzun süre tavada kızartırsanız kuruyacağı için bu konuda dikkatli olmalısınız. Kızgın yağda, ortalama 5 dakika içinde balıkların bir tarafı kızaracağı için hemen maşa ile diğer tarafını da çevirin. Hamsi kızartması yapılışı bu şekilde olup, hamsi kızartmasını yanında limon ve yeşillik ile birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.   
Ailecek yiyeceğiniz akşam yemeklerinde ve vereceğiniz özel yemek davetlerinde bu kolay balık yemeği tarifini uygulayabilirsiniz. Bu yazımızda paylaştığımız, hamsi kızartması yapmanın püf noktaları sayesinde siz de bu balığı lezzetli bir şekilde pişirerek sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...