Ana içeriğe atla

Hamsi Kızartması Nasıl Yapılır?

Hamsi kızartması nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve hamsi kızartmanın püf noktalarını bulabilirsiniz. Türk mutfağının en sevilen balık çeşitlerinden birisi de hamsidir. Hamsi balığının tavada ve fırında yapılan birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Çoğunluğun tercihi daha kolay olan tavada hamsi kızartmadan yana olmaktadır. Bu lezzetli balığı kısa sürede ve lezzetli bir şekilde pişirmek isterseniz bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Tüm balık çeşitlerinde olduğu gibi hamside de balığın taze olması lezzet bakımından son derece önemlidir. Bu nedenle balığı güvendiğiniz yerlerden almanızda fayda var. Elinizde taze balık varsa aşağıda vereceğimiz, hamsi kızartması tarifi sayesinde bunu lezzetli bir şekilde pişirmeniz mümkün. 
Gerekli Malzemeler
* 1 kilo hamsi
* Tuz
* 1 su bardağı mısır unu
* 1 su bardağı sıvı yağ
Hamsi Kızartması Yapılışı 
Balık kızartmasını yapmaya başlamadan önce bunları güzelce temizlemeniz gerekiyor. Hamsi balıklarının alt taraflarını küçük bir bıçak yardımı ile açın ve içini çeşmenin altına tutarak temizleyin. Bu aşamada balıkların içindeki bağırsak ve diğer kalıntıları dikkatli bir şekilde temizlemeniz gerekiyor. Çeşmenin altına tuttuğunuz hamsileri bir süzgece alın ve suları süzülene kadar bu şekilde bekletin. 
Suları süzülen hamsileri tuzladıktan sonra bunları una bulamanız gerekiyor. Mısır ununu yayvan bir kabın içine alın ve balıkları önlü arkalı olarak bu una batırın. Bu aşamada isterseniz unun içine bir miktar damak tadınıza uygun baharat dökebilirsiniz. Balıkları una bularken her yerlerinin unlanmasına dikkat etmelisiniz. Unlanmadan kalan yerler olursa bu kısımlar kızartırken yanabileceği için bu konuda dikkatli olmak gerekiyor. 
Tüm hamsileri una buladıktan sonra tavaya sıvı yağı alın. Ocağın altını yakın ve yağ kızdıktan sonra içine balıkları alın. Hamsileri yağ iyice kızdıktan sonra tavaya almalısınız çünkü bu şekilde balıklar kısa sürede pişecektir. Balıkların her iki tarafını da kızarttıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Balıkları orta ateşte kızartmak gerekiyor. Hamsi balığını uzun süre tavada kızartırsanız kuruyacağı için bu konuda dikkatli olmalısınız. Kızgın yağda, ortalama 5 dakika içinde balıkların bir tarafı kızaracağı için hemen maşa ile diğer tarafını da çevirin. Hamsi kızartması yapılışı bu şekilde olup, hamsi kızartmasını yanında limon ve yeşillik ile birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.   
Ailecek yiyeceğiniz akşam yemeklerinde ve vereceğiniz özel yemek davetlerinde bu kolay balık yemeği tarifini uygulayabilirsiniz. Bu yazımızda paylaştığımız, hamsi kızartması yapmanın püf noktaları sayesinde siz de bu balığı lezzetli bir şekilde pişirerek sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir