Ana içeriğe atla

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır?

Yumurta kaç dakikada haşlanır? sorusunun cevabını ve yumurta haşlama yöntemleri hakkındaki bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz. Protein deposu olan yumurta, besleyici ve doyurucu olmasının yanı sıra en ucuz gıdalardan birisidir. Sabah kahvaltılarında çoğumuz haşlanmış yumurta pişiririz. Haşlanmış yumurtayı damak tadımıza uygun şekilde pişirirken bunun vitamin değerini kaybetmemesine de dikkat etmeliyiz. Yumurtayı gereğinden fazla haşladığımızda sarısının rengi değişebilir ve tadı bozulabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için yumurtayı istediğimiz kıvama gelmesine yetecek sürede haşlamak gerekmektedir. Sevdiklerinizin damak tadına uygun haşlanmış yumurta yapmak için yazımızda vereceğimiz püf noktalarına göz atabilirsiniz. 
Yumurta Haşlama Yöntemleri Nelerdir?
Yumurtanın haşlanma süresi hem kıvamı hem de vitaminini kaybetmemesi yönünden oldukça önemlidir. Bu süre yumurtayı haşlamak için kullanılacak olan pişirme yöntemine göre değişir. Yumurta haşlama yöntemleri bu gıdanın kıvamının katılığına göre farklı şekilde adlandırılır. Bu yöntemler; rafadan, kayısı ve top yumurtadır. 
Rafadan Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır?
Rafadan yumurta, yumurtanın sarısının çok az pişmiş ve akışkan olduğu kıvamdır. Rafadan yumurtada kısa pişirme süresi olduğu için çok sağlıklı bir pişirme yöntemidir. Rafadan yumurta yapmak istiyorsanız bunun ne kadar süre kaynatılması gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Pişirme süresine dikkat etmediğinizde rafadan yumurta yerine daha katı kıvamlı bir yumurta ile karşılaşabilirsiniz. Tam kıvamında rafadan yumurta yapmak için yumurtayı suyun içine koyduktan sonra 3 dakika kaynatmak gerekir. Rafadan yumurta pişirmek için uygulayabileceğiniz bir başka pratik yöntem ise, su kaynamaya başladıktan sonra 100'e kadar saymaktır. Bu şekilde de tam kıvamında rafadan yumurta yapmanız mümkün. Rafadan yumurta kaç dakikada haşlanır? sorusunun cevabını bu şekilde verdikten sonra diğer yumurta haşlama yöntemlerine de bakabiliriz. 
Kayısı Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır?
Katı ve rafadan yumurtanın karışımı olan kayısı yumurta çok lezzetli olmaktadır. Çoğu kişinin sevdiği kayısı kıvamında yumurtayı yapmak diğer yöntemlere oranla biraz daha zor olabilmektedir. Kayısı yumurta yaparken süreye dikkat edilmediği zaman yumurta rafadan ya da top olabilir. Böyle bir sonuçla karşılaşmamak için, kayısı yumurta kaç dakikada haşlanır? bunu bilemek gerekir. Yumurtayı kaynar suya bıraktıktan sonra 5 dakika kaynatıp ardından soğuk suya tutarak kayısı kıvamında olmasını sağlayabilirsiniz. 
Top Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır?
En kolay yumurta haşlama yöntemi top yani katı yumurta olmaktadır. Sabah kahvaltısında lezzetli bir haşlanmış yumurta yemek için, top yumurta kaç dakikada haşlanır? bunu bilmek ve süreye uymak yeterlidir. Yumurtayı kaynar suyun içine koyduktan sonra en fazla 12 dakika kaynatmalısınız. Bu süre içerisinde yumurta istediğiniz şekilde katı olarak pişecektir. Yumurtayı gereğinden fazla haşlamanız halinde sarısındaki demir ve beyazındaki sülfür birleşir ve bu durumda yumurta sarısının etrafında yeşilimsi renkte bir halka meydana gelir. Böyle bir durumda yumurtayı yememeliyiz. 
Bu yazımızda sizlerle yumurta haşlamanın püf noktaları hakkında bilgiler paylaştık. Yumurtayı haşladıktan sonra ocağın altını kapatır kapatmaz yumurtayı hemen kaynar suyun içinden almalısınız. Aksi halde suyun sıcaklığı ile bir süre daha yumurta pişmeye devam edeceği için kıvamında farklılık meydana gelebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir