Ana içeriğe atla

Tavuk Ciğeri Kavurması Nasıl Yapılır?

Tavuk ciğeri kavurması nasıl yapılır? sorusunun cevabını ve konu hakkındaki püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Tavuk ciğeri çoğu kişinin uzak olduğu bir lezzet olabilir. Oysa ki tavuk ciğeri kavurması da diğer yemek çeşitleri kadar lezzetlidir. Sade, sebzeli ya da baharatlı olarak pişirilen tavuk ciğeri yanında pilavla birlikte son derece lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Siz de bu güzel lezzetle tanışmak isterseniz aşağıda paylaştığımız, tavuk ciğeri kavurması tarifi bu konuda işinize yarayabilir.
Gerekli Malzemeler
* Yarım kilo tavuk ciğeri
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* Yarım tatlı kaşığı kekik
* Yarım tatlı kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* Tuz
Tavuk ciğeri kavurması yaparken damak tadınıza uygun baharatları istediğiniz oranda kullanabilirsiniz. 
Tavuk Ciğeri Kavurması Yapımı
Tavuk ciğerini kavurmadan önce bunu istediğiniz büyüklükte kuşbaşı olarak doğrayın. Doğradığınız ciğerleri bir süzgece alarak suyun altında yıkayın ve suyunu süzmesi için bir süre süzgecin içinde bekletin. 
Suyunu süzen ciğerleri derin bir kasenin içine alın. Üzerine tuz ve baharatları ekerek hepsini güzelce harmanlayın. Bu şekilde 10 dakika dinlendirdikten sonra yağı tavaya alın ve yağ iyice kızdıktan sonra ciğerleri de içine ilave edin. Ciğer suyunu çekene kadar kavurduktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavuk ciğerinin dağılmaması için kavururken fazla karıştırmamak gerekiyor. Ciğerlerin güzelce kavrulması için tavayı ileri geri hareket ettirerek pişirebilirsiniz. 
Tavuk ciğeri kavurması yapımı sırasında ciğerin çatlamaması için ciğeri yıkadıktan sonra bir süre süzgeçte bekletmelisiniz. Aksi halde ciğeri tavaya koyduğunuzda sıçrayarak işinizi zorlaştırabilir. Tavuk ciğerinin çabuk pişmesi için bunları tavaya almadan önce yağın iyice kızmasını beklemelisiniz. Bu şekilde kızgın yağa attığınız zaman kısa sürede ciğer kavrulacaktır. İsterseniz tavuk ciğerini soğan ve biber ile birlikte kavurabilir ya da unlayarak yalancı Arnavut ciğeri de yapabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...