Ana içeriğe atla

Patatesli Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?


Patatesli barbunya yemeği nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabını ve yemeğin tarifini yazımızda bulabilirsiniz. Mutfaklarımızın sevilen yemek çeşitlerinden olan barbunyanın tazesi ve kurusu bulunmaktadır. Barbunya yemeğinin sıvı yağlı ve zeytinyağlı yapılan çeşidinin yanı sıra içine havuç ve patates gibi sebzeler koyularak yapılan çeşitleri de bulunmaktadır. İçine ilave edilen bu tür sebzeler sayesinde barbunya yemeği daha lezzetli ve doyurucu olmaktadır. Barbunya yemeğini farklı bir şekilde tatmak isteyenler için aşağıda, patatesli barbunya yemeği tarifi paylaşıyoruz.
Gerekli Malzemeler
* 750 gram taze barbunya
* 1 tane orta boy patates ( patatesler küçükse 2 tane kullanabilirsiniz. )
* 1 tane kuru soğan
* 1,5 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tane küp şeker
* Tuz
* Su
Patatesli Barbunya Yemeği Yapılışı
Yemeğin ön hazırlık aşamasında barbunyaları güzelce ayıklayın ve yıkayın. Daha sonra patatesi yıkayın ve kabuğunu soyduktan sonra kesme tahtasına alarak bıçakla istediğiniz büyüklükte küpler halinde doğrayın. Soğanın da kabuğunu soyun ve yemeklik olarak doğrayın. 
Bu hazırlık aşamasının ardından yemeğin yapımına geçebilirsiniz. Tencerenin içine zeytinyağını alın ve yağ ısındıktan sonra içine soğanı ilave edin. Soğan sararana kadar kavurduktan sonra tencerenin içine salçayı da alın. Birkaç dakika soteledikten sonra patatesleri de üzerine ilave edin. Patatesleri ekledikten sonra 5 dakika kadar kavurun ve tencereye barbunyaları da alın. Sonrasında tuz ve küp şekeri de katın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin ve önce orta ateşte, yemeğin suyu kaynadıktan sonra da kısık ateşte kaynatın. Yemeğin suyu koyulaşıp, patates ve barbunyalar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Patatesli barbunya yemeğini soğuk ya da sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Pratik bilgiler bloğu olarak hayatınızı kolaylaştıracak püf noktalarının yanı sıra kolay yemek tarifleri de vermeye devam edeceğiz. Bu enfes yemeği, pirinç pilavı ve yeşillik salatası ile birlikte servis yaparak lezzetini arttırabilirsiniz. İsterseniz yemeği yaparken içine havuç da koyabilirsiniz. Yemeği servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...