Ana içeriğe atla

Kahve Maskesi Nasıl Yapılır?


Kahve maskesi nasıl yapılır? sorusunun cevabını öğrenerek siz de evde doğal cilt bakımı yapmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz. Cilt bakımı her yaştan birey için son derece önemlidir. Sadece bayanlar ya da belirli bir yaşa gelmiş bireyler değil ergenlik çağından itibaren herkes cilt bakımı yapmalıdır. Daha genç ve bakımlı görünmek için en sık kullanılan cilt bakım ürünlerinden birisi de maskedir. Bu konuda çoğu bayanın tercihi evde doğal ürünlerle yapılan maskelerden yana olmaktadır. Meyve, sebze ve çeşitli organik ürünlerden yapılan birçok farklı cilt maskesi çeşidi bulunmaktadır. Kahve maskesi de bu ürünlerden birisi olup cilt üzerindeki harika etkileri nedeni ile sıkça tercih edilmektedir. Cilt tipinize uygun bir kahve maskesi ile sizde daha bakımlı ve genç görünebilirsiniz. 
Kahve Maskesinin Cilde Faydaları
Herhangi bir cilt bakım ürününden fayda görebilmek için uygulama öncesinde bunun özelliklerini ve cilde sağladığı katkıları bilmeliyiz. Ancak bu şekilde cildimize ihtiyacı olan bakımı tam anlamıyla yapabiliriz. Kahve maskesinin cilde faydaları arasında ilk sıralarda cilde parlaklık ve canlılık vermesi gelir. Bunun yanı sıra cilde daha sıkı ve pürüzsüz bir görünüm kazandırmakta da son derece etkilidir. Türk kahvesinin telvesi ciltte peeling etkisi oluşturduğu için cilt ölü hücrelerden arınır. Bu özelliği nedeni ile sivilce ve siyah nokta oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Kahve maskesi göz altı morluklarını da gidermeye yardımcı olur. Eğer göz altı morlukları genetik sebeplerden kaynaklanmıyorsa bunları kahve maskesi ile gidermek mümkündür. Kahve maskesini düzenli olarak kullandığınızda cildiniz ipeksi bir yumuşaklığa kavuşacaktır. 
Kahve Maskesi Çeşitleri
Tüm cilt maskelerinde olduğu gibi kahve maskesinin de farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitler cildin yapısına göre farklı malzemeler kullanılarak yapılmaktadır. Yağlı bir cilt ile kuru bir cildin ihtiyacı birbirinden farklı olacağı için cilt yapınıza uygun tarifi uygulamanız gerekmektedir. 
Kahve Maskesi Tarifleri
Yağlı Ciltler için Kahve Maskesi
Yağlı cilt sivilce ve siyah nokta oluşumuna elverişli bir cilt tipidir. Yağlı cilt yapısı gereği kolay kolay kırışmaz fakat bu tip ciltlerin temizliği ve bakımı son derece önemlidir. Siz de yağlı bir cilde sahipseniz, cildin aşırı yağlanmasını önlemek için limonlu kahve maskesi uygulayabilirsiniz. Aşağıdaki maskeyi haftada 2 kere düzenli olarak uygulayarak hayal ettiğiniz gibi bir cilde kavuşabilirsiniz.
Gerekli Malzemeler
* 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
* 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi telvesi
* 1 yemek kaşığı süt
* 1 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı ve Uygulaması
Listede yazılı olan malzemelerin tamamını cam bir kasenin içinde güzelce karıştırın. Maske sürülebilecek kıvama geldikten sonra göz ve dudak çevresi haricindeki yerlere parmak uçlarınızla hafifçe masaj yaparak uygulayın. 15 dakikalık bekleme süresinin ardından cildinizi ılık suyla yıkayarak maskeden arındırabilirsiniz. 
Kuru Ciltler için Kahve Maskesi
Kuru ve yıpranmış bir cildiniz varsa yoğurtlu kahve maskesi uygulayarak cildinize ihtiyacı olan nemi sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki maskeyi haftada 2 kere düzenli olarak uygulayarak daha sağlıklı ve güzel bir cilde kavuşabilirsiniz. 
Gerekli Malzemeler
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi telvesi
* 1 çay kaşığı yulaf ezmesi ( un haline getirilmiş )
Yapılışı ve Uygulaması
Cam bir kasenin içine belirtilen miktarda malzemeyi alın ve bunları tahta bir kaşıkla sürülebilecek kıvama gelene kadar karıştırın. Daha sonra kahve maskesini göz ve dudak çevresi haricindeki bölgelere ince bir tabaka halinde sürün. Maskenin etki etmesi için 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayarak temizleyebilirsiniz. 
Normal Ciltler için Kahve Maskesi
Normal cilt yapısına sahipseniz ballı kahve maskesi uygulayarak cildinizin daha sıkı bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Haftada 2 kere uygulayacağınız bu maske sayesinde daha genç ve güzel bir görünüme kavuşabilirsiniz. 
Gerekli Malzemeler
* 1 tatlı kaşığı organik bal
* 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi telvesi
Yapılışı ve Uygulaması
Maskenin yapımında kullanılacak olan balın ılık olması gerekiyor. Bu nedenle önce balı bir cezveye alın ve biraz ısıtın. Daha sonra cam bir kasenin içinde Türk kahvesi telvesi ile güzelce karıştırın. Hazırladığınız kahve maskesini göz ve dudak çevresi haricinde cildinize yedirerek sürün. 15 dakika etki etmesi için yüzünüzde beklettikten sonra ılık su ile durulayarak uygulamayı sonlandırabilirsiniz. 
Bu yazımızda evde doğal bakım uygulamak isteyenler için cilt yapılarına uygun kahve maskesi tarifleri paylaştık. Siz de evde kolay bir şekilde cilt bakımı yapmak isterseniz bu maskelerden cildinize uygun olanını deneyebilirsiniz. Maskenin faydasını görmek için düzenli olarak kullanmanız gerektiğini unutmayın. 
Sivilcelerinizden şikayetçi iseniz aspirinli sivilce maskesi yazımıza göz atabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir