Ana içeriğe atla

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?



Tarhana çorbası nasıl yapılır? sorusunun cevabını ve kolay tarhana çorbası tarifini bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Geleneksel lezzetlerimizden birisi olan tarhana çorbası kış aylarının en sık tüketilen yemek çeşitleri arasındadır. Yazdan hazırlanan toz tarhana soğuk kış aylarında 1 kase sıcacık lezzet olarak sofralarımızın baş köşesinde yer alır. Tarhana, domates, biber, yoğurt, un gibi birçok malzeme yoğrulup, kurutulduktan sonra un haline getirilerek yapılır. Zengin içeriği nedeni ile oldukça sağlıklı bir çorba çeşididir. Günümüzde evde tarhana yapan kişi sayısı az olsa da organik gıdalar satan yerlerden hazır tarhanayı kolaylıkla temin edebilirsiniz. Damak tadınıza uygun acılı ya da acısız bir tarhana çorbası yapmak isterseniz konu hakkındaki püf noktalarını yazımızın devamında bulabilirsiniz. 
Tarhana Çorbası Yapmanın Püf Noktaları
Tarhana çorbası diğer çorba çeşitlerinden biraz farklı olarak yapılmaktadır. Çorbanın çabuk pişmesini istiyorsanız tarhanayı önceden sıcak suyun içinde eritmek gerekiyor. Erittiğiniz tarhanayı ocakta kaynayan sıcak su karışımına ilave ettiğinizde çorba kısa sürede pişecektir. Tarhana çorbasını dibini tutmadan pişirmek için ocaktayken sürekli karıştırmayı ihmal etmemelisiniz. Erittiğiniz tarhanayı kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar kaynattığınızda lezzeti ve kıvamı ile ağzınıza layık olacaktır. Bu ön bilginin ardından kolay tarhana çorbası tarifi ve malzeme lisesini paylaşmak istiyoruz.
Gerekli Malzemeler
* 4 yemek kaşığı toz tarhana 
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz ( tarhana tuzlu ise ayrıca tuz koymanıza gerek yoktur. )
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* Yarım tatlı kaşığı pul biber ( isteğe bağlı )
* Tarhanayı açmak için 2 su bardağı sıcak su
* Çorbanın yapımında kullanmak için 1 litre su
Evde tavuk suyu varsa çorbanın lezzetini arttırmak için bir miktar kullanabilirsiniz. 
Tarhana Çorbası Yapılışı
İlk olarak tarhanayı açmakla işe başlamalısınız. Bunun için bir kasenin içine tarhanayı alın ve üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave ederek güzelce karıştırın. Tarhanayı bu şekilde erittikten sonra çorbayı yapacağınız tencerenin içine yağı alın. Yağ ısındıktan sonra içine salçayı ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra üzerine 1 litre su ilave edin. Orta ateşte salçalı su kaynayana kadar pişirdikten sonra erittiğiniz tarhanayı da tencerenin içine alın. Ocağın altını kısık ayara getirerek çorbanın kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Tarhana çorbasına koyacağınız baharatları ocakta pişerken ilave edebilir ya da sonradan biraz sıvı yağ ile kızdırarak çorbanın üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun. 
Bu yazımızda bahsettiğimiz püf noktalarına dikkat ettiğinizde tarhana çorbası yapılışı oldukça kolaydır. Çabuk pişirildiği için dışarıdan hazır çorba almak yerine toz tarhana alarak kısa sürede sağlıklı ve besleyici bir çorba pişirebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...