Ana içeriğe atla

Sulu Köfte Nasıl Yapılır?


Sulu köfte nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabını ve kolay sulu köfte tarifini bu yazımızda bulabilirsiniz. Sulu köfte Türk mutfağının sevilen yemek çeşitlerinden birisidir. Farklı görünümü ve lezzeti ile dikkat çeken bu köfte ekonomik malzemelerle yapılması bakımından da oldukça idealdir. Yağda kızartılan köfteye oranla daha sağlıklı olan sulu köfte adından da anlaşılacağı gibi suyun içinde kaynatılarak pişirilmektedir. Yemeğin yapımında salçalı su kullanıldığı için çorba yerine de geçer. Top şeklindeki köfteleri küçük çocuklar da çok sevdiği için bu sayede onlara sulu yemek yedirirken zorlanmazsınız. Siz de farklı görünümü ve lezzeti ile tadı damakta kalacak bir yemek pişirmek isterseniz sulu köfte yapabilirsiniz.
Sulu Köfte Yaparken Hangi Malzemeler Kullanılır?
Sulu köfte yapmak için gerekli olan ana malzeme kıymadır. Kıymanın yanı sıra yapılacak olan köfte harcının içine damak tadına uygun baharatlar da ilave edilebilir. Kuru soğan, maydanoz ve yumurta da malzeme listesinde bulunur. Köfteleri yaparken pirinç ya da bulgur kullanılır. Bu sayede köftenin kıvamı ayarlanabilir ve şekil vermek kolaylaşır. Yapılan köfteleri una bulamak gerektiği için biraz da una ihtiyaç vardır. Bunun dışında köfteleri haşlamak için yağ, salça ve suya ihtiyaç vardır. Tüm bu malzemeler bir araya geldiğinde ortaya harika bir lezzet çıkmaktadır. 
Sulu Köfte Nasıl Yapılır?
Sulu köfte yapımı 2 aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada köfte harcı hazırlanır ve bu harçtan alınan parçalara istenen büyüklükte şekil verilir. Daha sonra top şeklindeki bu köfteler un dökülen yayvan bir kaba alınır. Bu şekilde köfteler hazırlandıktan sonra bir tencereye salçalı su hazırlanır ve su kaynadıktan sonra köfteler içine atılarak pişirilir. Köftenin en lezzetli halini tatmak isterseniz aşağıda verdiğimiz sulu köfte tarifi bu konuda işinize yarayabilir. 
Gerekli Malzemeler
Köfte Harcı için;
* 350 gram kıyma
* 2 yemek kaşığı ince bulgur
* 1 tane kuru soğan
* Yarım demet maydanoz
* 1 tane yumurta
* Karabiber
* Pul biber ( isteğe bağlı )
* Tuz
İsterseniz sulu köfte yapımında bulgur yerine pirinç de kullanabilirsiniz.
Yemeğin Suyu için;
* 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 6 su bardağı su
Sulu Köfte Yapılışı
Sulu köfte yapımına başlamadan önce soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Maydanozu da güzelce yıkadıktan sonra bıçakla ince bir şekilde kıyın. Listedeki köfte harcı için verdiğimiz malzemeleri bir kabın içine alın ve güzelce yoğurun. Tüm malzeme birbiri ile kaynaştıktan sonra köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve bunları elinizde yuvarlayarak top şekli verin. Yapmış olduğunuz minik köfteleri içine un döktüğünüz yayvan bir kabın içine alın. Kabı sağa sola hafifçe sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayın. Köfteler hazır şimdi sıra geldi yemeğin suyunu hazırlamaya.
Bir tencerenin içine sıvı yağı alın ve yağ ısındıktan sonra içine salçayı ilave edin. Bu şekilde birkaç dakika kavurduktan sonra tencerenin içine suyu da ilave edin. Tenceredeki salçalı su kaynadıktan sonra içine köfteleri de alın. Bu şekilde köfteler pişene kadar kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Afiyet olsun. 
Sulu köfte yapılışı tariften de anlaşılacağı gibi oldukça kolaydır. Köfte harcını iyice yoğurup bunları elinizde güzelce sıkarak şekil verirseniz dağılmadan pişirebilirsiniz. Salçalı su ile kaynayan köftelerin üzerindeki bulgur ya da pirinç iyice şiştiği zaman köfteler de olmuş demektir. Eğer köftelerin piştiğinden tam olarak emin olamıyorsanız ocağın altını kapatmadan köftelerden bir tanesini alarak çatal ile ortadan bölüp içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. İsterseniz sulu köfte yapımında patates de kullanabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir