Mayasız poğaça nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. Kahvaltı ve çay saatlerimizin sevilen lezzetlerinden olan poğaçayı hepimiz çok severiz. Hele bu poğaça ev yapımı ise tadına doyum olmaz. Poğaça yapmak kolay olsa da mayalama esnasında bazı aksilikler yaşanabilir. Böyle bir durumda da poğaça kabarık ve lezzetli olmayabilir. Hamuru mayalamadan poğaça yapmak isterseniz kabartma tozu kullanarak da ortaya harika bir lezzet çıkarabilirsiniz. Kahvaltı ve çay saatlerinizde sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile poğaça tüketmek isterseniz aşağıda paylaştığımız mayasız poğaça tarifi bu konuda işinize yarayabilir.
Malzemeler
Hamuru için;
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 tane yumurta ( akı içine,sarısını üzerine sürülecek )
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* 2,5 su bardağından biraz daha fazla un ( 2,5 su bardağı+ 1 yemek kaşığı )
İç harcı için;
* 1 kase ezilmiş beyaz peynir
* Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için;
* 1 yumurtanın sarısı
* İsteğe göre susam ya da çörek otu
Mayasız Poğaça Yapımı
Yoğurtma kabının içine poğaça hamuru için gerekli olan malzemelerden un ve kabartma tozu dışındakileri alın. Bunları iyice karıştırdıktan sonra kabın içine un ve kabartma tozunu da ilave edin. Tüm malzemeyi ele yapışmayan, yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
Poğaça hamurundan cevizden biraz daha büyük parçalar alın ve bunları parmak uçlarınızla bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Bu yuvarlak hamurun bir tarafına 1 tatlı kaşığı peynirli iç harcı koyun ve boş tarafını bunun üzerine kapatarak kenarlarına hafifçe bastırın.
Yapmış olduğunuz poğaçaları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralarında biraz boşluk bırakarak sıralayın. Bir fırça yardımı ile poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. Sonrasında isterseniz susam ya da çörek otu serpin ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız poğaçalar biraz ılıdıktan sonra bunları servis tabağına alarak soğutmadan servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Sizlerle paylaştığımız kolay poğaça tarifi yapımı için peynir yerine patates ya da damak tadınıza uygun başka iç harcı da kullanmanız mümkün. Bu tarif sayesinde evde maya olmadığı zamanlarda da poğaça yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder