Ana içeriğe atla

Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır?


Mayasız poğaça nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. Kahvaltı ve çay saatlerimizin sevilen lezzetlerinden olan poğaçayı hepimiz çok severiz. Hele bu poğaça ev yapımı ise tadına doyum olmaz. Poğaça yapmak kolay olsa da mayalama esnasında bazı aksilikler yaşanabilir. Böyle bir durumda da poğaça kabarık ve lezzetli olmayabilir. Hamuru mayalamadan poğaça yapmak isterseniz kabartma tozu kullanarak da ortaya harika bir lezzet çıkarabilirsiniz. Kahvaltı ve çay saatlerinizde sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile poğaça tüketmek isterseniz aşağıda paylaştığımız mayasız poğaça tarifi bu konuda işinize yarayabilir. 
Malzemeler
Hamuru için;
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 tane yumurta ( akı içine,sarısını üzerine sürülecek )
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* 2,5 su bardağından biraz daha fazla un ( 2,5 su bardağı+ 1 yemek kaşığı )
İç harcı için;
* 1 kase ezilmiş beyaz peynir
* Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için;
* 1 yumurtanın sarısı
* İsteğe göre susam ya da çörek otu
Mayasız Poğaça Yapımı
Yoğurtma kabının içine poğaça hamuru için gerekli olan malzemelerden un ve kabartma tozu dışındakileri alın. Bunları iyice karıştırdıktan sonra kabın içine un ve kabartma tozunu da ilave edin. Tüm malzemeyi ele yapışmayan, yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun. 
Poğaça hamurundan cevizden biraz daha büyük parçalar alın ve bunları parmak uçlarınızla bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Bu yuvarlak hamurun bir tarafına 1 tatlı kaşığı peynirli iç harcı koyun ve boş tarafını bunun üzerine kapatarak kenarlarına hafifçe bastırın. 
Yapmış olduğunuz poğaçaları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralarında biraz boşluk bırakarak sıralayın. Bir fırça yardımı ile poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. Sonrasında isterseniz susam ya da çörek otu serpin ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30 dakika pişirin. 
Fırından çıkardığınız poğaçalar biraz ılıdıktan sonra bunları servis tabağına alarak soğutmadan servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 
Sizlerle paylaştığımız kolay poğaça tarifi yapımı için peynir yerine patates ya da damak tadınıza uygun başka iç harcı da kullanmanız mümkün. Bu tarif sayesinde evde maya olmadığı zamanlarda da poğaça yapabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...