Kestane nasıl pişirilir? başlığı altında kestane pişirmenin püf noktaları hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Kestane soğuk kış günlerinin en sevilen yiyeceklerinden birisidir. Eskiden sobalı evlerde kışın bol bol kestane yapılırdı. Günümüzde sobalı ev pek kalmadığı için kestane sevenler de dışarıdan hazır pişmiş olarak alıyorlar. Bugün sizlere evde kestane pişirebileceğiniz yöntemler hakkında vereceğimiz bilgileri uygulayarak siz de evde kestane kebap yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.
Kestane Pişirmenin Püf Noktaları
Pişireceğiniz kestanenin lezzetli ve yumuşacık olması için bunları önce güzelce yıkayın. Daha sonra kestanelerin şişkin yerlerine bıçak yardımı ile artı şeklinde çizik atın. Bu çizik sayesinde ısı kestanenin içine daha iyi işleyeceğinden dışı gibi içleri de güzelce pişecektir. Üzerlerine çizik attığınız kestaneleri pişirmeden önce 2 saat kadar suyun içinde bekletin. Kestane kebap yapmak için orta boy olanları tercih edin. Küçük kestaneler haşlamaya daha uygundur. Çok büyük kestaneler de daha geç pişeceği için en ideali orta boy kestanedir. Kestaneleri çizip suda beklettikten sonra bunları pişirmek için uygulayabileceğiniz iki yöntem mevcuttur. Bunlardan ilkinde kestaneleri tavada pişirebilirsiniz. Diğer yöntem ise kestaneyi fırında pişirmektir. Bu yöntemlerden hangisi kolayınıza geliyorsa onu uygulayabilirsiniz.
Kestane Tavada Nasıl Pişirilir?
Tavada kestane pişirmek için bunları önden yıkamanız ve sonrasında üzerlerine yukarıda bahsettiğimiz gibi çizik atmanız ve yaklaşık 2 saat suda bekletmeniz gerekiyor. Bundan sonrasında kestaneleri tavanın içine sıralayın ve her iki tarafını da güzelce pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra pişmiş kestaneleri bir gazete kağıdının içine alın ve biraz ılıyıncaya kadar bu şekilde bekletin. Kestaneler yeteri kadar soğuduktan sonra soyarak servis yapabilirsiniz.
Kestane Fırında Nasıl Pişirilir?
Fırında kestane pişirmek için kestaneleri yıkayın ve şişkin taraflarına bıçak ile artı şeklinde çizik atın. Daha sonra kestaneleri çizik tarafları yukarı bakacak şekilde fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra kestaneleri fırından çıkarın. Biraz ılımalarını bekledikten sonra hemen kabuklarını soyarak servis yapabilirsiniz. Pişireceğiniz kestanenin yumuşak ve lezzetli olması için fırın ısısının 180 ya da 200 olması gerekmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder