Ana içeriğe atla

Kestane Nasıl Pişirilir?


Kestane nasıl pişirilir? başlığı altında kestane pişirmenin püf noktaları hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Kestane soğuk kış günlerinin en sevilen yiyeceklerinden birisidir. Eskiden sobalı evlerde kışın bol bol kestane yapılırdı. Günümüzde sobalı ev pek kalmadığı için kestane sevenler de dışarıdan hazır pişmiş olarak alıyorlar. Bugün sizlere evde kestane pişirebileceğiniz yöntemler hakkında vereceğimiz bilgileri uygulayarak siz de evde kestane kebap yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. 
Kestane Pişirmenin Püf Noktaları
Pişireceğiniz kestanenin lezzetli ve yumuşacık olması için bunları önce güzelce yıkayın. Daha sonra kestanelerin şişkin yerlerine bıçak yardımı ile artı şeklinde çizik atın. Bu çizik sayesinde ısı kestanenin içine daha iyi işleyeceğinden dışı gibi içleri de güzelce pişecektir. Üzerlerine çizik attığınız kestaneleri pişirmeden önce 2 saat kadar suyun içinde bekletin. Kestane kebap yapmak için orta boy olanları tercih edin. Küçük kestaneler haşlamaya daha uygundur. Çok büyük kestaneler de daha geç pişeceği için en ideali orta boy kestanedir. Kestaneleri çizip suda beklettikten sonra bunları pişirmek için uygulayabileceğiniz iki yöntem mevcuttur. Bunlardan ilkinde kestaneleri tavada pişirebilirsiniz. Diğer yöntem ise kestaneyi fırında pişirmektir. Bu yöntemlerden hangisi kolayınıza geliyorsa onu uygulayabilirsiniz. 
Kestane Tavada Nasıl Pişirilir?
Tavada kestane pişirmek için bunları önden yıkamanız ve sonrasında üzerlerine yukarıda bahsettiğimiz gibi çizik atmanız ve yaklaşık 2 saat suda bekletmeniz gerekiyor. Bundan sonrasında kestaneleri tavanın içine sıralayın ve her iki tarafını da güzelce pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra pişmiş kestaneleri bir gazete kağıdının içine alın ve biraz ılıyıncaya  kadar bu şekilde bekletin. Kestaneler yeteri kadar soğuduktan sonra soyarak servis yapabilirsiniz. 
Kestane Fırında Nasıl Pişirilir?
Fırında kestane pişirmek için kestaneleri yıkayın ve şişkin taraflarına bıçak ile artı şeklinde çizik atın. Daha sonra kestaneleri çizik tarafları yukarı bakacak şekilde fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra kestaneleri fırından çıkarın. Biraz ılımalarını bekledikten sonra hemen kabuklarını soyarak servis yapabilirsiniz. Pişireceğiniz kestanenin yumuşak ve lezzetli olması için fırın ısısının 180 ya da 200 olması gerekmektedir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...