Ana içeriğe atla

Kavanozdan Nasıl Mumluk Yapılır?


Kavanozdan nasıl mumluk yapılır? diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. Cam kavanozlar şekilleri bakımından mumluk yapımına en elverişli malzemeler arasındadır. Cam nesneler boyanarak ya da farklı süslemeler yapılarak çok güzel mumluklar tasarlanabilir. Büyük kavanozlardan yapılan fener şeklindeki mumluklar ise balkon ve bahçe gibi dış mekanların aydınlatmasında kullanılabilir. Reçel ve konserve gibi çoğu gıda maddesi cam kavanozlarda bulunmaktadır. Bunlar boşaldıktan sonra içlerini güzelce temizleyip, üzerindeki yapışkanlı etiketi çıkardıktan sonra bunlardan çok güzel dekoratif ürünler yapılabilir. Siz de evde güzel bir mumluk yapmak isterseniz aşağıda vereceğimiz malzemeleri temin ederek hemen bu kolay kendin yap çalışmasını deneyebilirsiniz. 
Gerekli Malzemeler
* 1 tane cam kavanoz
* Çakıl taşı 
* Mum
Bu uygulamayı yapmak için her türlü cam kavanoz kullanılabilir. Eğer mumluğu aydınlatma amacıyla kullanacaksanız biraz büyük bir kavanoz seçmenizde fayda var. Bahçeli bir evde oturuyorsanız buradan toplayacağınız küçük taşlar çok işinize yarayabilir. Çakıl taşını hobi malzemeleri satan yerlerden rahatlıkla temin edebilirsiniz. Şimdi sözü daha fazla uzatmadan mumluk yapımını anlatmaya geçelim. 
Kavanozdan Mumluk Yapımı
* İlk olarak kavanozu güzelce yıkayarak temizleyin. Üzerinde yapışkanlı etiket varsa bunu sıcak deterjanlı su yardımı ile çıkarabilirsiniz. Kavanozun içini ve dışını güzelce temizleyip kuruladıktan sonrası ise oldukça kolaydır.
* Kavanozun yarısına kadar çakıl taşı ile doldurun. 
* Çakıl taşlarının üzerine mumu koyduktan sonra mumluğu hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. 
Sizlere bahsettiğimiz evde kolay mumluk yapımı sayesinde başta cam kavanozlar olmak üzere elinizdeki birçok artık malzemeyi de değerlendirme imkanı bulabilirsiniz. Kavanozun üzerini süslemek için tül, keçe ya da farklı aksesuarlar kullanabilirsiniz. Mumluğun içine ise çakıl taşı yerine bilye yada boncuk gibi malzemeler de koymanız mümkün. Yapmış olduğunuz mumluğu kapağına bir kanca geçirerek zincir ile asabilirsiniz. Elinizde tel varsa bunu kavanozun kapak kısmına sararak da askı yapabilirsiniz. 
Tasarımı size ait olan bu güzel mumluk aynı zamanda salonunuzu güzelleştirecek güzel bir dekor ürünü de olacaktır. Bu kolay kendin yap uygulaması sayesinde elinizdeki cam kavanozları en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz. Daha şık bir mumluk yapmak için cam kavanozu boyayabilir ya da üzerine boya ile desenler yapabilirsiniz. Kullanmadığınız ojeler varsa bunları da kavanoz süslemesinde kullanmanız mümkün. Sizlerle paylaştığımız örnekten ilham alarak siz de evde harika dekoratif mumluklar yapabilirsiniz. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir