Ana içeriğe atla

Kalıpta Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?


Kalıpta kakaolu kek nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu sorunuzun cevabını ve enfes kek tarifini yazımızda bulabilirsiniz. Kek çay saatlerimizin en sevilen lezzetlerinden birisidir. Sade, üzümlü, cevizli, kuru meyveli ve kakaolu olmak üzere birçok farklı kek çeşidi bulunmaktadır. Farklı görünümü ve harika tadı ile kakaolu kek bir başkadır. Sevdiklerinizle birlikte çayın yanında 1 dilim kakaolu kek yemek isterseniz aşağıda vereceğimiz tarifi uygulayabilirsiniz.
Kakaolu Kek için Gerekli Malzemeler
* 3 tane yumurta
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* 2,5 su bardağı un
* Yarım çay bardağı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Kek kalıbını yağlamak için biraz sıvı yağ
Kalıpta kakaolu kek tarifi için gerekli olan malzemeler yukarıdaki gibidir. Bu malzemelerden buzdolabında olanlar varsa kek yapımına başlamadan önce bunları dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Keki yapacağınız malzemelerden yumurta ve süt gibi ürünler taze olursa kekiniz de daha lezzetli olur. Keki yaparken kullanacağınız toz şeker ve kakao oranını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. 
Kakaolu Kek Yapılışı
İlk olarak belirtilen miktarda yumurta ve toz şekeri derin bir kasenin içine alın ve bunları iyice köpürene kadar mikserle çırpın. Daha sonra un ve kabartma tozu haricindeki diğer malzemeleri de kabın içine alın ve bunların hepsini iyice karıştırın. En son elenmiş un ve kabartma tozunu da ilave ederek hamur pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Kek hamurunu bu şekilde hazırladıktan sonra sıra pişirmeye geldi.
Kek kalıbına 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ dökün ve bunun kalıbın her yerine iyice dağılmasını sağlayın. Hazırlamış olduğunuz kakaolu kek hamurunu kalıbın içine boşaltın. Hamurun kek kalıbının her yerine eşit oranda dağılması için kalıbı hafifçe sallayın. Keki önceden ısıtmış  olduğunuz 170 derece fırında 30 dakika pişirin. 
Keki fırından çıkardıktan sonra bunu ılıması için bir süre bekletin. Sıcakken kalıptan çıkarmaya kalkarsanız kek parçalanabilir. Bu nedenle biraz ılıması için beklemeniz gerekiyor. Kakaolu kek ılıdıktan sonra bunu servis tabağına ters çevirerek dikkatli bir şekilde çıkarın. Bıçak ile istediğiniz kalınlıkta keserek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 
Kalıpta kakaolu kek yapılışı bu şekilde olup isterseniz keki dilimlemeden önce üzerine pudra şekeri serperek süsleyebilirsiniz. Çocuklar da kakaolu keki çok sevdikleri için bu tarifi istediğiniz her zaman evde kolaylıkla uygulayabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...