Ana içeriğe atla

Kalıpta Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?


Kalıpta kakaolu kek nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu sorunuzun cevabını ve enfes kek tarifini yazımızda bulabilirsiniz. Kek çay saatlerimizin en sevilen lezzetlerinden birisidir. Sade, üzümlü, cevizli, kuru meyveli ve kakaolu olmak üzere birçok farklı kek çeşidi bulunmaktadır. Farklı görünümü ve harika tadı ile kakaolu kek bir başkadır. Sevdiklerinizle birlikte çayın yanında 1 dilim kakaolu kek yemek isterseniz aşağıda vereceğimiz tarifi uygulayabilirsiniz.
Kakaolu Kek için Gerekli Malzemeler
* 3 tane yumurta
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* 2,5 su bardağı un
* Yarım çay bardağı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Kek kalıbını yağlamak için biraz sıvı yağ
Kalıpta kakaolu kek tarifi için gerekli olan malzemeler yukarıdaki gibidir. Bu malzemelerden buzdolabında olanlar varsa kek yapımına başlamadan önce bunları dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Keki yapacağınız malzemelerden yumurta ve süt gibi ürünler taze olursa kekiniz de daha lezzetli olur. Keki yaparken kullanacağınız toz şeker ve kakao oranını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. 
Kakaolu Kek Yapılışı
İlk olarak belirtilen miktarda yumurta ve toz şekeri derin bir kasenin içine alın ve bunları iyice köpürene kadar mikserle çırpın. Daha sonra un ve kabartma tozu haricindeki diğer malzemeleri de kabın içine alın ve bunların hepsini iyice karıştırın. En son elenmiş un ve kabartma tozunu da ilave ederek hamur pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Kek hamurunu bu şekilde hazırladıktan sonra sıra pişirmeye geldi.
Kek kalıbına 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ dökün ve bunun kalıbın her yerine iyice dağılmasını sağlayın. Hazırlamış olduğunuz kakaolu kek hamurunu kalıbın içine boşaltın. Hamurun kek kalıbının her yerine eşit oranda dağılması için kalıbı hafifçe sallayın. Keki önceden ısıtmış  olduğunuz 170 derece fırında 30 dakika pişirin. 
Keki fırından çıkardıktan sonra bunu ılıması için bir süre bekletin. Sıcakken kalıptan çıkarmaya kalkarsanız kek parçalanabilir. Bu nedenle biraz ılıması için beklemeniz gerekiyor. Kakaolu kek ılıdıktan sonra bunu servis tabağına ters çevirerek dikkatli bir şekilde çıkarın. Bıçak ile istediğiniz kalınlıkta keserek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 
Kalıpta kakaolu kek yapılışı bu şekilde olup isterseniz keki dilimlemeden önce üzerine pudra şekeri serperek süsleyebilirsiniz. Çocuklar da kakaolu keki çok sevdikleri için bu tarifi istediğiniz her zaman evde kolaylıkla uygulayabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir