Ana içeriğe atla

Havuç Nasıl Jülyen Doğranır?


Havuç nasıl jülyen doğranır? sorusunun cevabını öğrenerek siz de yapacağınız sebze haşlaması ve salatalara daha şık bir görünüm verebilirsiniz. Sebze ve etleri doğramanın farklı yöntemleri vardır. Jülyen doğrama da bunlardan birisi olup yiyeceklere farklı bir güzellik katmaktadır. Son yıllarda yemek servislerinde jülyen şeklinde doğranmış havuçlar sıkça kullanılmaktadır. Siz de yemek masanızda şık bir görünüm oluşmasını isterseniz havuçları bu şekilde doğramayı deneyebilirsiniz. 
Havuç Doğrama Yöntemleri
Havuç salata ve sebze yemeklerinde kullanılan bir sebzedir. Kullanım amacına göre bu sebze farklı şekillerde doğranabilir. Salatalara koyulacak havuçlar rendelenebilir ya da halka şeklinde doğranabilir. Sulu sebze yemeklerinde kullanılacak havuçlar ise orta ya da küçük kuşbaşı şeklinde doğranabilir. Havuç kızartması, haşlaması ya da salatası yapılacağı zaman kullanılan bir başka doğrama şekli de jülyen olarak adlandırılmaktadır. Çubuk şeklinde doğranan havuçlar şık görünümü ile yemek masasına farklı bir güzellik katabilir. 
Jülyen Havuç Doğrama
Havuç salatası ya da başka bir şey için havuçları jülyen olarak doğramanız gerektiğinde bunun için uygun boyutta havuç seçmekle işe başlamalısınız. Büyük havuçlar bu doğrama şekli için idealdir. Doğramak istediğiniz havuçları güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını bıçağın tersi ile kazıyarak soyun. Sonrasında havucu kesme tahtasına alarak bunun uç ve dip kısmını bıçak ile kesin. 
Havucu uzunlamasına olarak kesme tahtasına alın ve havucu bıçak ile uzunlamasına dilimler halinde kesin. Havuç dilimlerinin kalınlığını yapmak istediğiniz havuç çubuklarına göre ayarlamalısınız. Kesmiş olduğunuz bu havuç dilimlerinden 4-5 tanesini üst üste koyduktan sonra bunları bıçak ile çubuk halinde doğrayın. 
Doğramış olduğunuz jüyen havuçları sade olarak tüketebileceğiniz gibi isterseniz bunun üzerine biraz zeytinyağı dökerek de tüketebilirsiniz. Aşağıda paylaşacağımız jülyen havuç doğrama resimli anlatım bu konuda daha iyi fikir sahibi olmanıza yardımcı olabilir. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...