Havuç nasıl jülyen doğranır? sorusunun cevabını öğrenerek siz de yapacağınız sebze haşlaması ve salatalara daha şık bir görünüm verebilirsiniz. Sebze ve etleri doğramanın farklı yöntemleri vardır. Jülyen doğrama da bunlardan birisi olup yiyeceklere farklı bir güzellik katmaktadır. Son yıllarda yemek servislerinde jülyen şeklinde doğranmış havuçlar sıkça kullanılmaktadır. Siz de yemek masanızda şık bir görünüm oluşmasını isterseniz havuçları bu şekilde doğramayı deneyebilirsiniz.
Havuç Doğrama Yöntemleri
Havuç salata ve sebze yemeklerinde kullanılan bir sebzedir. Kullanım amacına göre bu sebze farklı şekillerde doğranabilir. Salatalara koyulacak havuçlar rendelenebilir ya da halka şeklinde doğranabilir. Sulu sebze yemeklerinde kullanılacak havuçlar ise orta ya da küçük kuşbaşı şeklinde doğranabilir. Havuç kızartması, haşlaması ya da salatası yapılacağı zaman kullanılan bir başka doğrama şekli de jülyen olarak adlandırılmaktadır. Çubuk şeklinde doğranan havuçlar şık görünümü ile yemek masasına farklı bir güzellik katabilir.
Jülyen Havuç Doğrama
Havuç salatası ya da başka bir şey için havuçları jülyen olarak doğramanız gerektiğinde bunun için uygun boyutta havuç seçmekle işe başlamalısınız. Büyük havuçlar bu doğrama şekli için idealdir. Doğramak istediğiniz havuçları güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını bıçağın tersi ile kazıyarak soyun. Sonrasında havucu kesme tahtasına alarak bunun uç ve dip kısmını bıçak ile kesin.
Havucu uzunlamasına olarak kesme tahtasına alın ve havucu bıçak ile uzunlamasına dilimler halinde kesin. Havuç dilimlerinin kalınlığını yapmak istediğiniz havuç çubuklarına göre ayarlamalısınız. Kesmiş olduğunuz bu havuç dilimlerinden 4-5 tanesini üst üste koyduktan sonra bunları bıçak ile çubuk halinde doğrayın.
Doğramış olduğunuz jüyen havuçları sade olarak tüketebileceğiniz gibi isterseniz bunun üzerine biraz zeytinyağı dökerek de tüketebilirsiniz. Aşağıda paylaşacağımız jülyen havuç doğrama resimli anlatım bu konuda daha iyi fikir sahibi olmanıza yardımcı olabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder