Ana içeriğe atla

Evde Nasıl Çikolata Yapılır?


Evde nasıl çikolata yapılır? sorusunun cevabını öğrendiğinizde evde kolayca şekilli çikolata yapabilirsiniz. Bayramda ya da diğer günlerde evimize gelen misafirlere ikram etmek için şekilli çikolatalar alırız. Sade ya da içi dolgulu olan bu çikolatalar biraz pahalı olduğundan her zaman almak mümkün olmayabilir. Becerikli bayanlar bu konuya da pratik bir çözüm bulmuşlar ve bize de bunu sizlerle paylaşmak düştü. Damak tadınıza uygun ve güzel şekilli çikolatalar yapmak isterseniz bunun için gerekli olan malzemeleri ve ikramlık çikolata yapılışını aşağıda bulabilirsiniz. 
Evde Çikolata Yapmak için Gerekli Olan Malzemeler
Şekilli çikolata yapmak için kullanacağınız malzemeler sizin damak tadınıza göre farklılık gösterebilir. Ana malzeme olan çikolatanın istediğiniz çeşidini kullanabilirsiniz. Bu konuda sütlü, bitter, beyaz ve çilekli olmak üzere birçok farklı seçenek bulunmaktadır. Çikolata dışında fındık, fıstık, ceviz, badem ve antep fıstığı gibi çerezler kullanılabilir. Farklı tatlar elde etmek isteyenler kayısı, üzüm ve incir gibi kurutulmuş meyveler de kullanabilirler. 
Şekilli çikolata yapmak için gerekli olan malzemeler dışında şekillendirmek için de silikon kalıp, kağıt muffin kalıbı ya da buz kalıbı gibi şekillendirme aletlerine ihtiyaç vardır. Eğer bunlar yoksa kaşık ile de çikolatalara şekil verilebilir. Gerekli olan malzemelerden bahsettik şimdi de pratik şekilli çikolata tarifi paylaşalım. 
Şekilli Çikolata Yapımı
Şekilli çikolata yapımında çerez kullanacaksanız bunları önceden kavurmanız gerekmektedir. Çerezleri bir tavada ya da fırında kavurabilirsiniz. Hoş bir lezzet elde etmek için çerezleri parçalamadan bütün olarak kullanmanızı öneriyoruz. Eğer çikolata yapmak için kuru meyve kullanacaksanız uygulama öncesinde bunları bıçak yardımı ile biraz keserek küçültebilirsiniz. Bayram çikolatasını sade yapmak istiyorsanız hiçbir ön hazırlık yapmadan doğrudan çikolataları hazırlamaya başlayabilirsiniz. 
Bir tencerenin içine su doldurun. Çikolatayı bıçak yardımı ile iri parçalar halinde kesin ve bunları ısıya dayanıklı bir kabın içine alın. Daha sonra içinde çikolata parçaları olan kabı suya değmeyecek şekilde tencerenin içine oturtun. Kısık ateşte ve sürekli karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. 
Çikolata eridikten sonra bunu silikon kalıplara ya da kağıt muffin kalıplarına paylaştırın. Çikolatayı çerez ya da kuru meyveli olarak yapacaksınız şekillendirmek için kullanacağınız kalıbın yarısına kadar çikolata koyduktan sonra bunun üzerine çerez ya da kuru meyveyi koyun ve sonra üzerini eritilmiş çikolata ile tamamlayın. İçine çikolata döktüğünüz kalıbı hafifçe sallayarak çikolatanın kalıba iyice yayılmasını sağlayın. 
Bu aşamadan sonra kalıptaki çikolataları dondurmak gerekiyor. Bunun için çikolata ile dolu olan kalıpları buzdolabında ya da buzlukta çikolata donuncaya kadar bekletmeniz yeterlidir. Kalıptaki çikolatalar donduktan sonra kalıbı ters çevirerek dikkatli bir şekilde çıkararak servis kasesine alabilirsiniz. 
Sizlerle paylaştığımız bu pratik tarif sayesinde harika şekilli ve içi dolgulu çeşit çeşit çikolatalar yapabilirsiniz. Evde bayram çikolatası yapımı çok kolay olduğu için isteyen herkes bunu evde yapmayı deneyebilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir