Evde nasıl çikolata yapılır? sorusunun cevabını öğrendiğinizde evde kolayca şekilli çikolata yapabilirsiniz. Bayramda ya da diğer günlerde evimize gelen misafirlere ikram etmek için şekilli çikolatalar alırız. Sade ya da içi dolgulu olan bu çikolatalar biraz pahalı olduğundan her zaman almak mümkün olmayabilir. Becerikli bayanlar bu konuya da pratik bir çözüm bulmuşlar ve bize de bunu sizlerle paylaşmak düştü. Damak tadınıza uygun ve güzel şekilli çikolatalar yapmak isterseniz bunun için gerekli olan malzemeleri ve ikramlık çikolata yapılışını aşağıda bulabilirsiniz.
Evde Çikolata Yapmak için Gerekli Olan Malzemeler
Şekilli çikolata yapmak için kullanacağınız malzemeler sizin damak tadınıza göre farklılık gösterebilir. Ana malzeme olan çikolatanın istediğiniz çeşidini kullanabilirsiniz. Bu konuda sütlü, bitter, beyaz ve çilekli olmak üzere birçok farklı seçenek bulunmaktadır. Çikolata dışında fındık, fıstık, ceviz, badem ve antep fıstığı gibi çerezler kullanılabilir. Farklı tatlar elde etmek isteyenler kayısı, üzüm ve incir gibi kurutulmuş meyveler de kullanabilirler.
Şekilli çikolata yapmak için gerekli olan malzemeler dışında şekillendirmek için de silikon kalıp, kağıt muffin kalıbı ya da buz kalıbı gibi şekillendirme aletlerine ihtiyaç vardır. Eğer bunlar yoksa kaşık ile de çikolatalara şekil verilebilir. Gerekli olan malzemelerden bahsettik şimdi de pratik şekilli çikolata tarifi paylaşalım.
Şekilli Çikolata Yapımı
Şekilli çikolata yapımında çerez kullanacaksanız bunları önceden kavurmanız gerekmektedir. Çerezleri bir tavada ya da fırında kavurabilirsiniz. Hoş bir lezzet elde etmek için çerezleri parçalamadan bütün olarak kullanmanızı öneriyoruz. Eğer çikolata yapmak için kuru meyve kullanacaksanız uygulama öncesinde bunları bıçak yardımı ile biraz keserek küçültebilirsiniz. Bayram çikolatasını sade yapmak istiyorsanız hiçbir ön hazırlık yapmadan doğrudan çikolataları hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Bir tencerenin içine su doldurun. Çikolatayı bıçak yardımı ile iri parçalar halinde kesin ve bunları ısıya dayanıklı bir kabın içine alın. Daha sonra içinde çikolata parçaları olan kabı suya değmeyecek şekilde tencerenin içine oturtun. Kısık ateşte ve sürekli karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
Çikolata eridikten sonra bunu silikon kalıplara ya da kağıt muffin kalıplarına paylaştırın. Çikolatayı çerez ya da kuru meyveli olarak yapacaksınız şekillendirmek için kullanacağınız kalıbın yarısına kadar çikolata koyduktan sonra bunun üzerine çerez ya da kuru meyveyi koyun ve sonra üzerini eritilmiş çikolata ile tamamlayın. İçine çikolata döktüğünüz kalıbı hafifçe sallayarak çikolatanın kalıba iyice yayılmasını sağlayın.
Bu aşamadan sonra kalıptaki çikolataları dondurmak gerekiyor. Bunun için çikolata ile dolu olan kalıpları buzdolabında ya da buzlukta çikolata donuncaya kadar bekletmeniz yeterlidir. Kalıptaki çikolatalar donduktan sonra kalıbı ters çevirerek dikkatli bir şekilde çıkararak servis kasesine alabilirsiniz.
Sizlerle paylaştığımız bu pratik tarif sayesinde harika şekilli ve içi dolgulu çeşit çeşit çikolatalar yapabilirsiniz. Evde bayram çikolatası yapımı çok kolay olduğu için isteyen herkes bunu evde yapmayı deneyebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder