Ana içeriğe atla

Ekmek İçinde Yumurta Nasıl Yapılır?


Ekmek içinde yumurta nasıl yapılır? sorusunun cevabını öğrendikten sonra sabah kahvaltılarında dikkat çekici sunumlar yapabilirsiniz. Yumurta kahvaltılarımızın vazgeçilmezlerinden birisidir. Haşlanmış yumurtaya farklı şekiller verilerek harika sunumlar yapılmaktadır. Aynı şık sunumu yağda yumurta ile de yapmak isterseniz bunu nasıl yapacağınızı yazımızın devamında öğrenebilirsiniz. 
Ekmek İçinde Yumurta Tarifi
Gerekli Malzemeler
* 1 dilim tost ekmeği
* 1 tane yumurta
* 1 tatlı kaşığı tereyağ
* Biraz tuz
Ekmek İçinde Yumurta Yapımı
Ekmek içinde yumurta yapmak için kızarmış ekmek ya da normal tost ekmeği kullanabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Tarifin püf noktası ekmek dilimine şekil vermektir. Bunun için bir bardak ya da kurabiye kalıbı kullanabilirsiniz. Ekmek dilimini kesme tahtasının üzerine alın ve bunun tam ortasına kalıbı bastırın. Bu şekilde ekmeğin ortasına yumurta için şekilli bir boşluk açmış olacaksınız. Bu aşamada isterseniz ekmeği önden biraz kızartabilirsiniz. 
Tavaya tereyağını alın ve yağ eridikten sonra içine ekmek dilimini yerleştirin. Ekmeği önden kızarttıysanız hemen yumurtayı kırabilirsiniz. Kızarmış ekmek kullanmıyorsanız tavadaki ekmeğin iki tarafını da biraz kızartın. Daha sonra kızarmış ekmek diliminin ortasındaki boşluğa yumurtayı kırın. Üzerine biraz tuz ekin ve yumurtanın beyazı katılaşana kadar tavada pişirin. 
Ocağın altını kapattıktan sonra bir spatula yardımı ile yumurtalı ekmek dilimini dikkatli bir şekilde servis tabağına alın. Afiyet olsun. Sizlerle paylaştığımız ekmek içinde yumurta tarifi malzeme listesi 1 kişiliktir. Yapacağınız kişi sayısına göre malzeme oranını ayarlayabilirsiniz. 
İsterseniz ekmek içinde yumurta yapımı sırasında damak tadınıza uygun baharatlar da kullanabilirsiniz. Bu pratik tarifi kahvaltıya misafir geleceği zaman da kolay bir şekilde uygulayarak, harika bir sunum yapabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir