Ana içeriğe atla

Sigara Böreği Nasıl Yapılır?


Sigara böreği nasıl yapılır? diye merak edenler için bu yazımızda sorunun cevabını paylaşıyoruz. Çıtır çıtır bir börek çeşidi olan sigara böreği sabah kahvaltılarımızın sevilen lezzetlerinden birisidir. Yapımında hazır yufka kullanılan bu börek çeşidi peynir, patates, kıyma gibi her türlü iç harcı ile yapılabilir. Üçgen şeklinde kesilen yufkaların içine arzu edilen iç harcından koyulduktan sonra bol yağda kızartılarak yapılır. Kızarmış böreğin çok yağlı olduğunu düşünenler böreği fırında da pişirebilirler. Evde sevdiklerinize börek ziyafeti çekmek isterseniz aşağıda paylaşacağımız, peynirli sigara böreği tarifi bu konuda işinize yarayabilir.
Gerekli Malzemeler
* 3 tane hazır yufka
Böreğin iç harcı için;
* 300 gram lor peyniri
* 1 tane yumurta sarısı ya da 1 yemek kaşığı yoğurt
* Yarım demet maydanoz
Böreğin yapımında isterseniz lor peyniri yerine beyaz peynir ya da kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
Böreği kızartmak için;
* 2 su bardağı sıvı yağ
Sigara Böreği Yapımı
İlk olarak yufkaları sarmak için bunları bıçak ile keserek üçgen hale getirmek gerekiyor. Hazır yufkaları mutfak tezgahına güzelce serin. Bunları ilk önce bıçak ile dörde kesin. Daha sonra her bir parçayı iki eşit parçaya bölün. Bu şekilde 3 yufkayı da dilimledikten sonra sıra geldi böreğin iç harcını hazırlamaya. 
Maydanozu güzelce yıkadıktan sonra bıçak ile ince bir şekilde kıyın. Daha sonra kıyılmış maydanoz ve diğer iç harcı malzemelerini bir kasenin içine alarak iyice karıştırın. 
İç harcı ve üçgen yufkalar hazır olduktan sonra böreği sarmaya başlayabilirsiniz. Bunun için üçgen yufkalardan birisini mutfak tezgahının üzerine alın. Bunun geniş tarafına 1 tatlı kaşığı kadar peynirli iç harcı koyarak yaydırın. Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayın ve rulo şeklinde sarın. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Börekleri kızartırken içlerinin açılmaması için ruloları sardıktan sonra yufkaların uç kısımlarına yumurta akı ya da su sürmeyi unutmayın. 
Tüm börekleri bu şekilde hazırladıktan sonra sıvı yağı derin bir tava ya da tencerenin içine alın. Yağ iyice kızdıktan sonra börekleri altın sarısı renk alana kadar kızartın. Sigara böreğinin çabuk ve çıtır çıtır kızarması için yağın iyice kızmasını bekledikten sonra börekleri içine atmalısınız. Börekleri kızartırken maşa ile çevirme sırasında maşayı fazla bastırmamaya dikkat etmelisiniz. Aksi halde yufka yırtılabilir ve iç harcı tavanın içine akarak kötü bir tada neden olabilir. 
Kızarttığınız sigara böreklerini içine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağın içine alabilirsiniz. Bu şekilde böreklerin fazla yağını bırakmasını sağlamanız mümkün. Bir süre dinlendirdiğiniz sigara böreklerini yanında çay ve diğer kahvaltılıklarla birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 
Kolay börek tarifi arayanlar için bu yazımızda sigara böreği yapmanın püf noktaları hakkında bilgiler paylaştık. Verdiğimiz tarifi uygulayarak siz de sevdiklerinizle birlikte sıcacık börek yemenin tadını çıkarabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir