Ana içeriğe atla

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?



İşkembe çorbası nasıl yapılır? sorusunun cevabını ve bu çorbayı yapmanın püf noktalarını bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Geleneksel lezzetlerimizden birisi olan işkembe çorbasını çoğumuz severek tüketiriz. Bu çorbayı evde yapmanın zor olduğunu düşünenler dışarıda yemekte ya da hazır işkembe çorbası almaktalar. Bu lezzetlerin hiçbirisi ev yapımının yerini tutamayacağı için işkembe çorbasını evde yapmanızı tavsiye ediyoruz. Sizlerle paylaşacağımız kolay işkembe çorbası tarifi ile aslında bu çorbayı yapmanın da çok kolay olduğunu kendiniz test edebilirsiniz. 
İşkembe Çorbası Yapmanın Püf Noktaları
Tadına doyamadığımız işkembe çorbasının lezzet sırrını öğrenmek için aşağıdaki maddeleri gözden geçirebilirsiniz. 
* Çorbayı yapmaya başlamadan önce işkembenin güzelce yıkanması ve bir süre sirkeli suyun içinde bekletildikten sonra haşlanması gerekmektedir. Bu şekilde işkembe daha iyi temizleneceğinden içiniz rahat bir şekilde çorbayı yapabilirsiniz.
* İşkembeyi önceden haşlamalısınız. Sonrasında haşlanan işkembeyi doğrayarak terbiye adı verilen lezzet karışımı ile biraz daha kaynatmalısınız. 
* Gerekli önlemi almazsanız işkembe kaynarken mutfağı kokutabilir. Çoğu kişi bu koku nedeni ile evde işkembe çorbası yapmak istemez. Bunun da bir kolayı var. İşkembeyi haşlarken tencerenin içine kuru soğan, sarımsak ve limon suyu gibi malzemeler ilave ederek kokuyu bastırabilirsiniz. 
* İşkembeyi daha kısa sürede haşlamak için düdüklü kullanabilirsiniz. Tencerede 40 dakikada haşlanan işkembeyi düdüklü ile 25 dakika haşlamanız yeterli olacaktır. 
* Çorbanın kesilmemesi için içine terbiyeyi azar azar ilave edin ve bu esnada sürekli karıştırmayı unutmayın.
* Yapacağınız çorbanın suyunun berrak olması için işkembeyi haşladıktan sonra suyunu süzmeniz gerekmektedir. 
* İşkembe çorbasının lezzetini arttıran sarımsaklı sirke sosunu da servis sırasında sakın unutmayın. 
Şimdi sıra geldi bu püf noktalarını uygulayabileceğiniz ev yapımı işkembe çorbası tarifine.
Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi
Malzemeler
* 1 kilo işkembe
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un
İşkembeyi haşlamak için;
* Yarım limonun suyu
* 1 tane kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 6 su bardağı su
Çorbanın terbiyesi için;
* 1 tane yumurta sarısı
* 3 yemek kaşığı un
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* Yarım limonun suyu
* 1 çay kaşığı tuz
Serviste kullanmak için;
* 1 kahve fincanı sirke
* 3 diş sarımsak
Terbiyeli İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?
İşkembeyi güzelce yıkadıktan sonra 6 su bardağı su, kuru soğan, sarımsak ve limon suyu ile birlikte bir tencereye alarak 40 dakika haşlayın. İmkanınız varsa işkembeyi düdüklüde haşlayabilirsiniz. Böylece daha kısa sürede haşlanacaktır. 
İşkembe haşlandıktan sonra ocağın altını kapatın ve işkembeyi dikkatli bir şekilde kesme tahtasına alın. Bıçak yardımı ile orta büyüklükte küpler halinde doğrayın. İşkembeyi haşladığınız suyu dökmeyin bu su çorba yapımında kullanılacak. Bu nedenle süzgece alarak içinde malzemeleri ve bunların kalıntılarını süzün. 
Derin bir tencerenin içine tereyağını alın ve yağ eridikten sonra içine unu ilave edin. Unun kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra ılımış olan işkembe suyunu tencereye azar azar ekleyin. Bu sırada unun topaklanmaması için sürekli karıştırmayı unutmayın. Çorbanın suyu kaynarken siz de terbiyesini yapmaya geçebilirsiniz. 
Bir kasenin içine listede vermiş olduğumuz terbiye malzemelerinin hepsini alın ve bunları güzelce çırpın. Daha sonra ocakta kaynayan tencereden birkaç kaşık çorba suyu alarak bunu terbiyenin içine katın. Sulandırdığınız terbiyeyi tencereye yavaş yavaş ilave edin ve bu sırada sürekli karıştırmaya devam edin. 
Son olarak doğramış olduğunuz haşlanmış işkembeleri de ocakta kaynayan suyun içine ilave edin. 15 dakika kadar kaynattıktan sonra işkembe çorbası servise hazırdır. Terbiyeli işkembe çorbasını rendelenmiş sarımsak ve sirke ile yapmış olduğunuz sos ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Terbiyeli işkembe çorbası yapımı bu şekilde olup, sizlerle paylaştığımız püf notalarına dikkat ederek siz de bu harika lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...