Ana içeriğe atla

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?



İşkembe çorbası nasıl yapılır? sorusunun cevabını ve bu çorbayı yapmanın püf noktalarını bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Geleneksel lezzetlerimizden birisi olan işkembe çorbasını çoğumuz severek tüketiriz. Bu çorbayı evde yapmanın zor olduğunu düşünenler dışarıda yemekte ya da hazır işkembe çorbası almaktalar. Bu lezzetlerin hiçbirisi ev yapımının yerini tutamayacağı için işkembe çorbasını evde yapmanızı tavsiye ediyoruz. Sizlerle paylaşacağımız kolay işkembe çorbası tarifi ile aslında bu çorbayı yapmanın da çok kolay olduğunu kendiniz test edebilirsiniz. 
İşkembe Çorbası Yapmanın Püf Noktaları
Tadına doyamadığımız işkembe çorbasının lezzet sırrını öğrenmek için aşağıdaki maddeleri gözden geçirebilirsiniz. 
* Çorbayı yapmaya başlamadan önce işkembenin güzelce yıkanması ve bir süre sirkeli suyun içinde bekletildikten sonra haşlanması gerekmektedir. Bu şekilde işkembe daha iyi temizleneceğinden içiniz rahat bir şekilde çorbayı yapabilirsiniz.
* İşkembeyi önceden haşlamalısınız. Sonrasında haşlanan işkembeyi doğrayarak terbiye adı verilen lezzet karışımı ile biraz daha kaynatmalısınız. 
* Gerekli önlemi almazsanız işkembe kaynarken mutfağı kokutabilir. Çoğu kişi bu koku nedeni ile evde işkembe çorbası yapmak istemez. Bunun da bir kolayı var. İşkembeyi haşlarken tencerenin içine kuru soğan, sarımsak ve limon suyu gibi malzemeler ilave ederek kokuyu bastırabilirsiniz. 
* İşkembeyi daha kısa sürede haşlamak için düdüklü kullanabilirsiniz. Tencerede 40 dakikada haşlanan işkembeyi düdüklü ile 25 dakika haşlamanız yeterli olacaktır. 
* Çorbanın kesilmemesi için içine terbiyeyi azar azar ilave edin ve bu esnada sürekli karıştırmayı unutmayın.
* Yapacağınız çorbanın suyunun berrak olması için işkembeyi haşladıktan sonra suyunu süzmeniz gerekmektedir. 
* İşkembe çorbasının lezzetini arttıran sarımsaklı sirke sosunu da servis sırasında sakın unutmayın. 
Şimdi sıra geldi bu püf noktalarını uygulayabileceğiniz ev yapımı işkembe çorbası tarifine.
Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi
Malzemeler
* 1 kilo işkembe
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un
İşkembeyi haşlamak için;
* Yarım limonun suyu
* 1 tane kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 6 su bardağı su
Çorbanın terbiyesi için;
* 1 tane yumurta sarısı
* 3 yemek kaşığı un
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* Yarım limonun suyu
* 1 çay kaşığı tuz
Serviste kullanmak için;
* 1 kahve fincanı sirke
* 3 diş sarımsak
Terbiyeli İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?
İşkembeyi güzelce yıkadıktan sonra 6 su bardağı su, kuru soğan, sarımsak ve limon suyu ile birlikte bir tencereye alarak 40 dakika haşlayın. İmkanınız varsa işkembeyi düdüklüde haşlayabilirsiniz. Böylece daha kısa sürede haşlanacaktır. 
İşkembe haşlandıktan sonra ocağın altını kapatın ve işkembeyi dikkatli bir şekilde kesme tahtasına alın. Bıçak yardımı ile orta büyüklükte küpler halinde doğrayın. İşkembeyi haşladığınız suyu dökmeyin bu su çorba yapımında kullanılacak. Bu nedenle süzgece alarak içinde malzemeleri ve bunların kalıntılarını süzün. 
Derin bir tencerenin içine tereyağını alın ve yağ eridikten sonra içine unu ilave edin. Unun kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra ılımış olan işkembe suyunu tencereye azar azar ekleyin. Bu sırada unun topaklanmaması için sürekli karıştırmayı unutmayın. Çorbanın suyu kaynarken siz de terbiyesini yapmaya geçebilirsiniz. 
Bir kasenin içine listede vermiş olduğumuz terbiye malzemelerinin hepsini alın ve bunları güzelce çırpın. Daha sonra ocakta kaynayan tencereden birkaç kaşık çorba suyu alarak bunu terbiyenin içine katın. Sulandırdığınız terbiyeyi tencereye yavaş yavaş ilave edin ve bu sırada sürekli karıştırmaya devam edin. 
Son olarak doğramış olduğunuz haşlanmış işkembeleri de ocakta kaynayan suyun içine ilave edin. 15 dakika kadar kaynattıktan sonra işkembe çorbası servise hazırdır. Terbiyeli işkembe çorbasını rendelenmiş sarımsak ve sirke ile yapmış olduğunuz sos ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Terbiyeli işkembe çorbası yapımı bu şekilde olup, sizlerle paylaştığımız püf notalarına dikkat ederek siz de bu harika lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir