Ana içeriğe atla

Haşlanmış Yumurta Nasıl Soyulur?


Haşlanmış yumurta nasıl soyulur? sorusunun cevabı olabilecek bazı pratik bilgileri bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Haşlanmış yumurta sabah kahvaltılarımızın en sevilen çeşitlerinden birisidir. Yumurta haşlamak çok kolay olmasına rağmen bunun kabuğunu soymak biraz zahmetlidir. Bir tane yumurta soymak insanı fazla zorlamaz fakat çok sayıda haşlanmış yumurta soyulması gerekiyorsa o zaman daha hızlı davranmak gerekebilir. Böyle durumlarda sizlerle paylaşacağımız pratik bilgiler çok işinize yarayabilir. Haşlanmış yumurtayı ağız tadı ile yemek isterseniz haşlanmış yumurta soyma yöntemlerine göz atabilirsiniz. 
Haşlanmış Yumurta Soyma Yöntemleri 
Haşlanmış yumurtayı kısa sürede soymak için uygulayabileceğiniz en pratik ve etkili yöntemleri aşağıda bulabilirsiniz. Yumurta soymak size de zor geliyorsa alıştığınız yöntemden farklı bir uygulama yapabilirsiniz.
Bardak ve Su
Yumurtayı haşladıktan sonra bunu cam bir bardağın içine alın. Daha sonra bardağı yarısına kadar su ile doldurun ve elinizle bardağın üzerini kapatın. Bardağı yan tutarak hızlı bir şekilde çalkalayın. Uygulama sonrasında yumurta kabuğunun kendiliğinden tek parça halinde çıktığını göreceksiniz.
Karbonat
Yumurtayı haşladığınız suyun içine 1 çay kaşığı karbonat ilave edin. Bu pratik yöntem sayesinde yumurta haşlandıktan sonra çok kolay bir şekilde soyulacaktır. 
Soğuk Su
Yumurtayı haşladıktan sonra sıcak suyun içinden alın ve bunu birkaç dakika çeşmenin altına tutun. Bu şekilde yumurta kabuğu şoklanmanın etkisi ile kendini salacağı için soymak kolaylaşacaktır. 
Tuz ve Karbonat
Haşlanmış yumurta soyma yöntemlerinden birisi de tuz ve karbonat ikilisini kullanmaktır. Bunun için tek yapmanız gereken, yumurtayı haşlayacağınız suyun içine 1 çay kaşı tuz ve 1 çay kaşığı da karbonat ilave etmek.
Çatlatma Yöntemi
Haşlanmış yumurtayı sudan aldıktan sonra bunu mutfak tezgahına hafifçe vurarak çatlamasını sağlayın. Sonrasında avucunuzun içine alın ve elinizde yuvarlayın. Bu şekilde çatlayan kabukların yumurtadan ayrılması daha kolay hale gelecektir.
Sizlerle paylaşmış olduğumuz haşlanmış yumurta soyma yöntemleri arasından hangisi kolayınıza geliyorsa onu uygulayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...