Ana içeriğe atla

Eldeki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?


Eldeki sarımsak kokusu nasıl çıkar? sorusunun cevabı mutfakta yemek yapanlar için oldukça önemlidir. Sarımsak hem sağlık deposu olduğundan hem de yemeklere farklı bir lezzet kattığı için birçok yemekte kullanılmaktadır. Sarımsak yediğimiz zaman nasıl rahatsızlık veren bir ağız kokusu oluşuyorsa yemekte kullanmak için sarımsak soyup bunu doğrarken de ellerimize kokusu sinebilir. Bildiğiniz gibi sarımsak kokusu öyle kolay kolay geçen bir koku değildir. Bu yazımızda vereceğimiz pratik bilgiler sayesinde siz de artık ellerinizdeki sarımsak kokusundan kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz. 
Sarımsak kokusunu gidermekle vakit harcamak yerine baştan tedbirinizi alabilirsiniz. Bunun için ellerinize lateks eldiven takabilirsiniz. Bu şekilde sarımsak soyarken ya da doğrarken ellerinizde koku oluşmayacağı için sonradan kokuyu gidermekle uğraşmanıza gerek kalmayacaktır. Bu tedbiri almadınız ve elleriniz sarımsak mı koktu? bunun da elbet bir çözümü var. Aşağıda bahsedeceğimiz yöntemlerden istediğinizi deneyebilirsiniz. 
Karbonat ile Eldeki Sarımsak Kokusunu Gidermek
Sarımsak ile işiniz bittikten sonra ellerinizi karbonat ile ovarak sarımsak kokusundan kurtulmanız mümkün. Bunun yanı sıra karbonat gibi tuz ve limon da eldeki sarımsak kokusunu gidermekte etkilidir. Mutfağınızda bunlardan hangisi varsa onu kullanabilirsiniz. Bu ürünleri elinizde yara varsa kullanmamanız gerekiyor. 
Eldeki Sarımsak Kokusunu Gidermek için Çelik Sabun
Eldeki tüm kokuları gidermeye yardımcı olan çelik sabun eldeki sarımsak kokusu için de oldukça etkilidir. Bununla elinizi yıkayarak kokudan kurtulmanız mümkün. Her evde çelik sabun olmayabilir. Böyle bir durumda elinizi yıkamak için çelik kaşık da kullanabilirsiniz. 
Diş Macunu ile Eldeki Sarımsak Kokusundan Kurtulmak
Kokusu güzel bir diş macunu da elinize sinen sarımsak kokusunu bastırmanıza yardımcı olabilir. Bunun için tek yapmanız gereken bir miktar diş macunu ile ellerinizi güzelce ovalamak. 
Kahve Telvesi ile Eldeki Sarımsak Kokusunu Çıkarmak
İçtiğiniz kahvenin telvesi ile ellerinizi ovalayarak yıkamak da sarımsak kokusunu gidermek için uygulanabilecek yöntemlerden birisidir. 
Bu yazımızda eldeki sarımsak kokusunu çıkarmak için uygulayabileceğiniz pratik yöntemleri sizlerle paylaştık. Bu yöntemleri öğrendikten sonra artık sarımsak soymak ve doğramak size eskisi kadar zor gelmeyebilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...