Ana içeriğe atla

Patlıcanlı Domates Közlemesi Nasıl Yapılır?


Patlıcanlı domates közlemesi nasıl yapılır? sorusunun cevabını öğrenerek evde lezzetli bir meze yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. Dışarıda hazır satılan patlıcan közlemesi bulmak mümkündür fakat bunlar evde yapılan kadar lezzetli olmadığı için patlıcanı evde közlemenizi tavsiye ediyoruz. Tek başına patlıcan közlemesi çok lezzetli olsa da bunun yanına ilave edeceğiniz domates közlemesi ile hem lezzet hem de görüntü açısından harika bir sonuç elde edebilirsiniz. Bu yazımızda sizlerle paylaşacağımız kolay meze tarifi sayesinde sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve lezzetli bir meze tüketmenin keyfini çıkarabilirsiniz. 
Gerekli Malzemeler
* 4 tane patlıcan
* 3 tane orta boy domates
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz
Közlenmiş Patlıcan ve Domatesli Meze Yapımı
İlk olarak patlıcan ve domatesleri güzelce yıkayın. Daha sonra bunları kağıt havlu yardımı ile kurulayın ve bıçak ile üzerlerine delikler açın. Bu delikler sayesinde ısı sebzelerin içine daha iyi işler ve çiğ kalma riski oluşmaz. 
Patlıcan ve domatesleri ister fırında ister ocağın üzerinde közleyebilirsiniz. Domates çabuk közlenebilen bir sebzedir fakat patlıcan közlemek biraz daha zor olabilir. Patlıcanların dışı yumuşamış olsa bile bir çatal ile içlerinin pişip pişmediğini kontrol etmelisiniz. Her iki sebzeyi de güzelce közledikten sonra mezenin yapımına geçebilirsiniz. 
Bıçak yardımı ile patlıcan ve domateslerin kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun. Eğer sebzeler iyi közlenmiş ise kabuğun ucunu kaldırınca kolay bir şekilde soyulurlar. Bunları soyduktan sonra patlıcanları kesme tahtasına alın ve bıçak ile çok küçük parçalar halinde doğrayın. Daha sonra közlenmiş domatesleri de çok küçük olarak doğrayın. Bunları şık bir şekilde servis etmek isterseniz her ikisini doğradıktan sonra ayrı kaselere alın. Biraz tuz ve zeytinyağı ile harmanlayın. Daha sonra servis tabağına patlıcan ezmesini alın ve bunun ortasına da domates ezmesini yerleştirin. Közlenmiş patlıcan mezesini bu haliyle servis edebilir ya da maydanoz yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 
Patlıcanlı domates közlemesi yapımı bu şekilde olup tariften de anlaşılacağı gibi oldukça kolaydır. Bu meze şık görünümü ile vereceğiniz özel yemek davetleri için de oldukça idealdir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...