Ana içeriğe atla

Omlet Nasıl Yapılır?


Omlet nasıl yapılır? sorusunun cevabını öğrendiğinizde sade ve farklı malzemeler ile yapılan harika bir kahvaltılık hazırlayabilirsiniz. Omlet kahvaltı yapmayı sevmeyen çocuklar ve büyükler için en iyi alternatiftir. Omlet yapmak normal yağda yumurta yapmakla aynı şey değildir. Omletin özelliği iyi pişmiş ve sarısı ile beyazının güzelce kaynaşmış olmasıdır. Omlet pişirirken tavada önlü arkalı pişirilir. Pişirdiğiniz omletin görünümünden ya da lezzetinden memnun değilseniz bu yazımızda paylaşacağımız püf noktaları işinize yarayabilir. 
Omlet Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?
Pişireceğiniz omletin lezzet ve görünüm bakımından tam not almasını istiyorsanız aşağıdaki detayları göz ardı etmemeniz gerekiyor. 
* Omletin iyi pişmesi için doğru tava kullanımı oldukça önemlidir. Omlet pişirilirken rahatça sallamak ve çevirebilmek için geniş tabanlı ve yüksek kenarlı bir tava kullanmanız gerekiyor. Yumurtanın pişerken yapışmaması için seramik ya da teflon tava tercih etmelisiniz. 
* Pişirdiğiniz omletin lezzetini arttırmak için tereyağı kullanabilirsiniz. 
* Omleti tavaya almadan önce kullanacağınız yumurtaları derin bir kasenin içine almalı ve çırpma teli ile havalandırarak iyice çırpmalısınız. 
* Yağı içine koymadan önce tavanın iyice ısınmasını beklemelisiniz. Isınan tavanın içine yağı aldıktan sonra yağın erimesini beklemeli ve sonrasında diğer malzemeleri de tavaya alıp, hafifçe sallayarak her yerinin eşit oranda pişmesini sağlayın. Aksi halde omletin bir tarafı pişerken diğer tarafı çiğ kalabilir. 
* Sebzeli omlet yapacaksanız kullanacağınız sebzeleri önden biraz kavurmak gerekiyor. Eğer sebzeleri kavurmazsanız yumurtalar çabuk pişeceği için sebzeler çiğ kalacaktır. 
* Kabarık bir omlet pişirmek için yumurtayı çırparken içine az miktarda su katabilirsiniz. Kullanacağınız her yumurta için yarım yemek kaşığı su kullanabilirsiniz. Daha lezzetli olması için su yerine süt de kullanabilirsiniz. 
* Yapacağınız omletin kabarık ve yumuşak olmasını isterseniz yumurtayı çırparken içine biraz un katabilirsiniz. 
* Omletin bir tarafı piştikten sonra tahta bir spatula ile diğer tarafını çevirin. Her iki tarafını da pişirdikten sonra dikkatli bir şekilde servis tabağına alın. 
* Yaptığınız omletin sönmemesi için soğutmadan servis etmelisiniz. 
* Yapacağınız omletin malzeme listesini tam olarak kullanıp bu püf noktalarına da dikkat ederseniz evde birbirinden lezzetli omletler pişirebilirsiniz. 
Kahvaltıda ya da gün içinde lezzetli bir omlet yemek isteyenler için aşağıda sade omlet tarifi paylaşıyoruz. 
Gerekli Malzemeler
* 2 tane yumurta
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı süt ( isterseniz aynı miktara su da kullanabilirsiniz. )
* Biraz tuz
* İsteğe göre biraz karabiber
Verdiğimiz bu malzeme listesi 1 kişilik omlet yapmak içindir. Bu listeden yola çıkarak omlet yapacağınız kişi sayısına göre malzeme oranını ayarlayabilirsiniz. 
Sade Omlet Yapımı
Yumurtaları derin bir kasenin içine kırın. İçine 1 yemek kaşığı süt, biraz tuz ve isterseniz biraz da karabiber ilave edin. Daha sonra bunları tel çırpıcı yardımı ile havalandırarak çırpın. Malzemeler açık sarı renk aldıktan sonra çırpma işlemi tamamdır. Omleti pişirmeye geçebilirsiniz. 
Geniş tabanlı ve yüksek kenarlı bir teflon tavayı ocağın üzerine alın ve tava iyice ısındıktan sonra içine tereyağını koyun. Yağ tamamen eridikten sonra hazırlamış olduğunuz yumurta karışımını yavaş bir şekilde tavanın içine dökün. Daha sonra tavayı hafifçe sallayarak omleti pişirmeye başlayın. Bir tarafı pişince tahta spatula yardımı ile dikkatli bir şekilde diğer tarafını çevirin. Her iki tarafı da piştikten sonra spatula yardımı ile omleti servis tabağına alın. Omletin sönmemesi için soğutmadan servis yapın, afiyet olsun. 
Omleti şık bir şekilde servis etmek için ikiye katlayabilir ya da rulo şeklinde sarabilirsiniz. İsterseniz sade omletin içine biraz rendelenmiş peynir koyarak bunun ikiye katlayarak da servis yapabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. 
Omlet pişirmenin püf noktaları hakkındaki bilgileri ve sade omlet tarifini bu yazımızda sizlerle paylaştık. Siz de bu bilgileri aklınızda tutarak kendiniz ve sevdikleriniz için lezzetli, kabarık ve yumuşacık omletler pişirebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir