Ana içeriğe atla

Omlet Nasıl Yapılır?


Omlet nasıl yapılır? sorusunun cevabını öğrendiğinizde sade ve farklı malzemeler ile yapılan harika bir kahvaltılık hazırlayabilirsiniz. Omlet kahvaltı yapmayı sevmeyen çocuklar ve büyükler için en iyi alternatiftir. Omlet yapmak normal yağda yumurta yapmakla aynı şey değildir. Omletin özelliği iyi pişmiş ve sarısı ile beyazının güzelce kaynaşmış olmasıdır. Omlet pişirirken tavada önlü arkalı pişirilir. Pişirdiğiniz omletin görünümünden ya da lezzetinden memnun değilseniz bu yazımızda paylaşacağımız püf noktaları işinize yarayabilir. 
Omlet Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?
Pişireceğiniz omletin lezzet ve görünüm bakımından tam not almasını istiyorsanız aşağıdaki detayları göz ardı etmemeniz gerekiyor. 
* Omletin iyi pişmesi için doğru tava kullanımı oldukça önemlidir. Omlet pişirilirken rahatça sallamak ve çevirebilmek için geniş tabanlı ve yüksek kenarlı bir tava kullanmanız gerekiyor. Yumurtanın pişerken yapışmaması için seramik ya da teflon tava tercih etmelisiniz. 
* Pişirdiğiniz omletin lezzetini arttırmak için tereyağı kullanabilirsiniz. 
* Omleti tavaya almadan önce kullanacağınız yumurtaları derin bir kasenin içine almalı ve çırpma teli ile havalandırarak iyice çırpmalısınız. 
* Yağı içine koymadan önce tavanın iyice ısınmasını beklemelisiniz. Isınan tavanın içine yağı aldıktan sonra yağın erimesini beklemeli ve sonrasında diğer malzemeleri de tavaya alıp, hafifçe sallayarak her yerinin eşit oranda pişmesini sağlayın. Aksi halde omletin bir tarafı pişerken diğer tarafı çiğ kalabilir. 
* Sebzeli omlet yapacaksanız kullanacağınız sebzeleri önden biraz kavurmak gerekiyor. Eğer sebzeleri kavurmazsanız yumurtalar çabuk pişeceği için sebzeler çiğ kalacaktır. 
* Kabarık bir omlet pişirmek için yumurtayı çırparken içine az miktarda su katabilirsiniz. Kullanacağınız her yumurta için yarım yemek kaşığı su kullanabilirsiniz. Daha lezzetli olması için su yerine süt de kullanabilirsiniz. 
* Yapacağınız omletin kabarık ve yumuşak olmasını isterseniz yumurtayı çırparken içine biraz un katabilirsiniz. 
* Omletin bir tarafı piştikten sonra tahta bir spatula ile diğer tarafını çevirin. Her iki tarafını da pişirdikten sonra dikkatli bir şekilde servis tabağına alın. 
* Yaptığınız omletin sönmemesi için soğutmadan servis etmelisiniz. 
* Yapacağınız omletin malzeme listesini tam olarak kullanıp bu püf noktalarına da dikkat ederseniz evde birbirinden lezzetli omletler pişirebilirsiniz. 
Kahvaltıda ya da gün içinde lezzetli bir omlet yemek isteyenler için aşağıda sade omlet tarifi paylaşıyoruz. 
Gerekli Malzemeler
* 2 tane yumurta
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı süt ( isterseniz aynı miktara su da kullanabilirsiniz. )
* Biraz tuz
* İsteğe göre biraz karabiber
Verdiğimiz bu malzeme listesi 1 kişilik omlet yapmak içindir. Bu listeden yola çıkarak omlet yapacağınız kişi sayısına göre malzeme oranını ayarlayabilirsiniz. 
Sade Omlet Yapımı
Yumurtaları derin bir kasenin içine kırın. İçine 1 yemek kaşığı süt, biraz tuz ve isterseniz biraz da karabiber ilave edin. Daha sonra bunları tel çırpıcı yardımı ile havalandırarak çırpın. Malzemeler açık sarı renk aldıktan sonra çırpma işlemi tamamdır. Omleti pişirmeye geçebilirsiniz. 
Geniş tabanlı ve yüksek kenarlı bir teflon tavayı ocağın üzerine alın ve tava iyice ısındıktan sonra içine tereyağını koyun. Yağ tamamen eridikten sonra hazırlamış olduğunuz yumurta karışımını yavaş bir şekilde tavanın içine dökün. Daha sonra tavayı hafifçe sallayarak omleti pişirmeye başlayın. Bir tarafı pişince tahta spatula yardımı ile dikkatli bir şekilde diğer tarafını çevirin. Her iki tarafı da piştikten sonra spatula yardımı ile omleti servis tabağına alın. Omletin sönmemesi için soğutmadan servis yapın, afiyet olsun. 
Omleti şık bir şekilde servis etmek için ikiye katlayabilir ya da rulo şeklinde sarabilirsiniz. İsterseniz sade omletin içine biraz rendelenmiş peynir koyarak bunun ikiye katlayarak da servis yapabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. 
Omlet pişirmenin püf noktaları hakkındaki bilgileri ve sade omlet tarifini bu yazımızda sizlerle paylaştık. Siz de bu bilgileri aklınızda tutarak kendiniz ve sevdikleriniz için lezzetli, kabarık ve yumuşacık omletler pişirebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...