Ana içeriğe atla

Mutfaktaki Kızarma Kokusu Nasıl Giderilir?


Mutfaktaki kızartma kokusu nasıl giderilir? diye düşünen pek çok kişi olduğunu düşünüyoruz. Hepimizin evinde en sık yapılan yemeklerden birisi de kızartmadır. Bu pratik ve lezzetli yemeği yapması iyi fakat mutfağa yayılan o kötü koku işleri biraz zorlaştırabilir. Siz de mutfağınızda oluşan kızartma kokusundan şikayetçi iseniz bu yazımızda paylaşacağımız pratik bilgilerden faydalanabilirsiniz. 
Mutfaktaki Kızartma Kokusunu Önlemek için Ne Yapılmalı?
Yaptığınız kızartmanın kokusunun mutfağa ve diğer odalara yayılmasını istemiyorsanız bunun için bazı önlemler alabilirsiniz. Sizlere bahsedeceğimiz basit ve etkili uygulamalar sayesinde kızartma yaparken koku yayılmasını önleyebilirsiniz. 
Kızartma Kokusuna Kesme Şeker
Kızartma yaparken açık olan ocağın kenarına koyacağınız 1 tane kesme şeker mutfağınızda koku oluşmasını önlemeye yardımcı olabilir. Ocaktan yayılan ısının etkisi ile yavaş bir şekilde yanan kesme şeker bu esnada karamelli bir koku yayacaktır. Karamel kokusu kızartma kokusunu bastıracağı için bu pratik yöntemi rahatlıkla uygulayabilirsiniz. 
Kızartma Kokusunu Bastırmak için Limon ve Tarçın
Limon ve tarçın yaydıkları hoş koku sayesinde kızartma kokusunu bastırmaya yardımcı olabilir. Küçük bir kabın içinde 1 bardak kadar suyu kaynatın. Daha sonra bunun içine yarım limon ve 1 tane de çubuk tarçın atın. Ocağın altını kapatın ve kabın ağzı açık olarak demlenmeye bırakın. Bu esnada yayılacak limon ve tarçın kokusu sayesinde mutfağınızdaki kızartma kokusu hissedilmeyecektir. 
Kızartma Kokusundan Kurtulmak için Defne Yaprağı
Mutfağınızda kötü bir koku oluşmadan rahat bir şekilde kızartma yapmak istiyorsanız bir cezvede defne yaprağı kaynatın ve bunu ağzı açık bir şekilde soğumaya bırakın. Bu sayede siz kızartma yaparken mutfağınız mis gibi defne kokacaktır. 
Kızartma Kokusu için Mum
Kızartma yaparken mutfakta kötü koku oluşmasını önlemek için ocağın yanında mum yakabilirsiniz. Yanan mum kızartma kokusunu çekeceği için evinizde kötü koku oluşmayacaktır. Kızartmayı yaptıktan sonra 10 dakika daha mumu yanık bırakarak kokudan tamamen kurtulabilirsiniz. 
Kızartma kokusundan kurtulma yöntemleri sayesinde siz de yemek yaparken oluşacak kötü kokuları önleyebilirsiniz. Eğer kızartma yaparken yukarıda saydığımız tedbirlerden herhangi birini almadıysanız yemeği yaptıktan sonra kötü kokuyu gidermeye ihtiyacınız olacaktır. Mutfağa sinen kızartma kokusundan kurtulmak için küçük bir tavanın içine 1 paket vanilya dökün ve bunu kısık ateşte kavurun. Kavrulan vanilyanın kokusu sayesinde mutfağınızdaki kötü kokudan rahatlıkla kurtulabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...