Ana içeriğe atla

Kereviz Kokusu Nasıl Giderilir?


Kereviz kokusu nasıl giderilir? sorusunun cevabını öğrendiğinizde artık bu sağlıklı sebzeyi de rahatlıkla pişirebilirsiniz. Kereviz yemeği ne kadar lezzetli olursa olsun mutfağa yayılan o kötü koku nedeni ile pek fazla tercih edilmez. Siz de kötü kokusu nedeni ile kereviz pişirmeye çekiniyorsanız bu yazımızda paylaşacağımız pratik bilgiler çok işinize yarayacaktır. Yapacağınız bazı uygulamalar sayesinde kötü kokuyu önleyerek kereviz pişirmeniz mümkün. 
Lahana Turşusu ile Kereviz Kokusu Gidermek
Mutfakta becerikli olan hanımlar kereviz kokusunu bastırmak için de bazı yöntemler uygulamaktadır. Bunlardan birisi de lahana turşusudur. Kereviz yemeği pişirirken içine 1 yemek kaşığı kadar lahana turşusu koyarak kötü kokuyu bastırabilirsiniz. Fazla turşu kullanmanız halinde yemeğin tadı değişebileceği için kullanacağınız miktarı ayarlarken dikkatli olmalısınız. Bu konuda risk almak istemiyorsanız kullanabileceğiniz başka yöntemler de mevcut. 
Kereviz Kokusu için Limon Suyu
Kerevizi pişirmeden önce bunu limonlu suyun içinde bekleterek kokusunun etkisini azaltabilirsiniz. Bir tane limonu sıkın ve limon suyunu derin bir kabın içine alın. Bunun üzerine biraz da su ilave ettikten sonra temizlemiş olduğunuz kerevizi limonlu su karışımının içine koyun ve bu şekilde 20 dakika beklettikten sonra pişirin. 
Kereviz Kokusunu Bastırmak için Mantar Tıpası
Kereviz kokusunu bastırmak isterseniz mantar tıpası bu konuda işinize yarayabilir. Kerevizi haşladığınız suyun içine koyacağınız temiz bir mantar tıpası kötü kokuyu çekerek yemeği gönül rahatlığı ile pişirmenize yardımcı olacaktır. 
Kereviz Kokusu için Sirke
Bu yöntem sebzenin kötü kokusunu almasının yanı sıra daha iyi temizlenmesi bakımından da idealdir. Kerevizleri yıkayın ve daha sonra derin bir kabın içine yarım su bardağı sirke koyun. Bunun üzerine su ilave ettikten sonra kerevizleri bu karışımın içinde 20 dakika bekletin. Sonrasında tekrar sudan geçirdikten sonra kereviz pişmeye hazırdır. 
Kerevizin kokusunu gidermek için yapacağınız uygulamalar konusunda dikkatli olmalısınız. Kullanacağınız bazı malzemeler kerevizin tadını bozabileceği için bunları ölçülü bir şekilde kullanmaya dikkat etmelisiniz. Yukarıda sizlerle paylaştığımız yöntemlerden istediğinizi kullanarak kerevizin pişerken oluşturacağı kötü kokuyu önleyebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...