Ana içeriğe atla

Karnabahar Kaç Dakikada Haşlanır?


Karnabahar kaç dakikada haşlanır? sorusunun cevabını öğrenerek bu sebzeyi besin değerini kaybetmeden ve tam kıvamında haşlayabilirsiniz. Sebze haşlaması sağlıklı bir besin olduğu için başta karnabahar ve brokoli olmak üzere birçok sebzenin haşlaması yapılmaktadır. Haşlanmış karnabaharın üzerine biraz zeytinyağı ve limon ilave ederek sağlıklı ve çok lezzetli bir salata yapabilirsiniz. Sebzelerin büyüklüğüne ve sertliğine göre haşlama süreleri farklılık göstermektedir. Bu yazımızda karnabaharı kısa sürede haşlamak için gerekli olan bazı püf noktalarını da sizlerle paylaşıyoruz. 
Karnabaharın Haşlanma Süresi Ne Kadardır?
Karnabahar haşlama süresi hakkında bir fikriniz yoksa bu sürenin uzun olduğunu düşünebilirsiniz. Karnabaharın haşlama süresi kullanılan yönteme göre farklılık gösterebilir. Tencerede, orta ateşte 10 dakika bu sebzenin haşlanması için yeterli bir süredir. Fakat karnabahar düdüklüde haşlanacaksa o zaman bu süre 5 dakika olmaktadır. Tabi ki bu sürelerin geçerli olması için karnabaharı küçük parçalara ayırmanız gerektiğini unutmayın. Büyük parçalar halinde bölünen karnabaharın haşlanma süresi uzayacaktır. Bu nedenle karnabaharı küçük dallar halinde ayırmaya dikkat etmelisiniz. 
Karnabaharın kısa sürede ve vitaminini kaybetmeden haşlanması için kullanacağınız su miktarı da önemlidir. Fazla su kullanmanız halinde karnabaharın pişme süresi uzayacağı için bu konuya gereken özeni göstermeniz gerekiyor. Karnabaharı tencereye koyduktan sonra üzerini geçecek kadar su ilave ederek 10 dakika orta ateşte pişirmeniz yeterlidir. 
Bu yazımızda karnabahar haşlamanın püf noktaları hakkında bazı bilgileri sizlerle paylaştık. Karnabahar yemeği yapacağınız zaman bunu haşlamadan doğrudan salçalı suyunu ilave ederek pişirebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir