Ana içeriğe atla

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?


Türk kahvesi nasıl yapılır? sorusunun cevabını ve lezzetli kahve pişirmenin püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Türk kahvesini sevmeyen yoktur. Türk kahvesi güzel kokusu, harika lezzeti ve bol köpüğü ile tüm dünyada bilinmektedir. Herkes kahve içmeyi sever fakat köpüklü kahve yapmak işin püf noktalarını bilmeyenler için kolay olmayabilir. Kendiniz ve sevdikleriniz için bol köpüklü ve kıvamı yerinde bir kahve pişirmek için yazımızın devamına göz atabilirsiniz. 
Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları
Türk kahvesi yapmanın püf noktaları arasında ilk sırada kahvenin taze olması gelir. Taze kahve lezzetli, güzel kokulu ve bol köpüklü olur. Bayat kahvenin ise kokusu ve tadı kötü olacağı için taze kahve kullanmaya dikkat etmelisiniz. Türk kahvesini az miktarda ve taze çeken yerlerden almanızı tavsiye ediyoruz. 
* Lezzetli bir kahve yapmak için bakır cezve kullanılmalıdır. Bakır cezvede kahve bol köpüklü ve lezzetli olur fakat bakır cezve yoksa çelikle de yapılabilir. 
* Kahveyi pişireceğiniz suyun klorlu olmaması gerekir. Bu nedenle içme suyu kullanmalısınız. Ayrıca kahve soğuk su ile yapılır. Soğuk su derken oda sıcaklığında suyu kastediyoruz. 
* Cezveyi ocağın üzerine almadan önce su, kahve ve toz şekeri yarım dakika kadar karıştırın.
* Ocağın altını orta ısıya getirin. Kahve pişinceye kadar yavaş bir şekilde karıştırın. Eğer hızlı karıştırırsanız kahve köpürmez.
* Kahve köpürünce kaşık yardımı ile bu köpüğü kahve fincanlarına paylaştırın. 
* Kahve piştikten sonra bunu fincanlara yavaşça ve fincanın kenarından dökün. Hızlı ve fincanın ortasından dökmeniz köpüğün sönmesine neden olacağı için bu konuda dikkatli olmalısınız.
* Kahvenin lezzeti ve kıvamı açısından doğru oranda malzeme kullanılması da son derece önemlidir. 
Damak tadınıza uygun ve tam kıvamında, bol köpüklü Türk kahvesi yapmak için bu püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Aşağıda şekerli, az şekerli, orta ve sade Türk kahvesi yapmak için kullanılan ölçüleri sizlerle paylaşıyoruz. 
Şekerli Türk Kahvesi 
Kahveyi şekerli yapacaksanız 1 kahve fincanı soğuk su, 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi ve 2 tane kesme şeker ya da  2 çay kaşığı toz şeker kullanmalısınız. 
Az Şekerli Türk Kahvesi
Az şekerli kahve yapmak için ölçü; 1 kahve fincanı soğuk su, 1 tatlı kaşığı kahve ve yarım kesme şeker veya yarım çay kaşığı toz şekerdir.
Orta Şekerki Türk Kahvesi 
Orta şekerli kahve yapmak için; 1 kahve fincanı soğuk su, 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi, 1 tane kesme şeker ya da 1 çay kaşığı toz şeker kullanabilirsiniz. 
Sade Türk Kahvesi 
Sade Türk kahvesinin ölçüsü ise, 1 kahve fincanı soğuk su ve 1 tatlı kaşığı kahvedir. 
Bu verdiğimiz Türk kahvesi ölçüleri 1 fincan içindir. Yapacağınız fincan sayısına göre bu ölçülere göre ayarlama yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...