Ana içeriğe atla

Makarna Pişirmenin Püf Noktaları


Makarna pişirmenin püf noktaları sayesinde siz de lezzetli ve tam kıvamında makarna yapabilirsiniz. Makarna pişirmek çok kolay gibi görünse de bayılmış ya da diri bir makarna hiç kimsenin hoşuna gitmez. Makarnayı herkes çok sever hele çocuklar makarnanın her çeşidine bayılırlar. Yaptığınız makarnanın lezzetinde ve kıvamında bir eksiklik olduğunu düşünüyorsanız, bu konudaki bilgilerinizi bir kez daha gözden geçirmenizde fayda var.
Makarna Pişirirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Makarna nasıl pişirilir? diye merak edenler için aşağıda bu sorunun cevabını maddeler halinde paylaşıyoruz.
* Makarna pişirmek için geniş bir tencere tercih edilmelidir.
* Tencereye doldurduğunuz su miktarı da önemlidir. Su az olursa kaynarken de buharlaşma olacağı için makarna haşlanmadan suyu bitebilir. Çok su olması halinde de makarna daha geç sürede haşlanacaktır.
* Makarnayı haşlayacağınız suya biraz tuz atmalısınız fakat bunu tenceredeki su kaynadıktan sonra yapmanız gerekiyor. Makarnayı haşlarken yağ kullanmayın.
* Makarnayı suya koymadan önce suyun iyice kaynamış olmasına dikkat edin.
* Makarnayı kaynar suya atar atmaz hemen karıştırmalısınız.
* Makarna yüksek ateşte ve tencerenin kapağı açık olarak haşlanmalıdır.
* Makarnayı soslayacaksanız haşlama suyunu süzerken sos yapımında kullanmak için birazını ayırmayı unutmayın. Bu şekilde sos daha koyu ve lezzetli olacaktır.
* Makarnayı haşladıktan sonra ocağın altını kapatın ve hemen suyunu süzün.
* Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra hemen yağ ya da sosunu yapmalısınız.
Lezzetli makarna pişirmek için yukarıda yazdığımız püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Makarnayı sade olarak tüketebileceğiniz gibi bunu kıymalı, peynirli, yoğurtlu ya da damak tadınıza uygun olan başka soslarla birlikte de tüketebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir