Ana içeriğe atla

Koltuk Altı Kararmasına Doğal Çözümler


Koltuk altı kararmasına doğal çözümler ile evde bu sorunu kolay bir şekilde giderebilirsiniz. Koltuk altı bölgesinde meydana gelen kararma çoğu kişinin ortak sorunudur. Özellikle yaz aylarında bu durum daha çok göze batar. Siz de koltuk altı kararması nedeni ile sıkıntı yaşıyorsanız bunun için evde uygulayabileceğiniz doğal ve etkili çözümleri bu yazımızda bulabilirsiniz. 

Koltuk Altı Kararmasına Doğal Çözümler

Koltuk altı kararması bir cilt problemidir ve evde düzenli olarak uygulayacağınız cilt beyazlatma yöntemleri ile bu sorunu çözebilirsiniz. Bazı doğal ürünlerin cilt beyazlatma özelliği olduğu bilinmektedir. Bunlardan istediğinizi kullanarak siz de sorunu çözerek daha beyaz bir cilde sahip olabilirsiniz. 

Koltuk Altı Beyazlatmak için Esmer Şeker

1 su bardağı esmer şeker ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir kasenin içinde güzelce karıştırarak sürülebilecek kıvama gelmesini sağlayın. Daha sonra bu maskeyi koltuk altınıza uygulayın ve etki etmesi için 5 dakika beklettikten sonra bölgeyi ılık su ile yıkayarak durulayın. 

Patates ile Koltuk Altı Beyazlatma

Koltuk altı bölgesinin kararmasından şikayetçi iseniz evinizin mutfağında bulunan patates problemin çözümü konusunda size yardımcı olabilir. Bir tane orta boy patatesi dilimledikten sonra 10 dakika kadar bunlarla bölgeyi ovun ve daha sonra ılık su ile yıkayın. 

Karbonat ile Koltuk Altı Beyazlatma

Evde karbonat ile peeling yaparak da koltuk altı bölgesinin beyazlamasını sağlayabilirsiniz. Bunun için tek ihtiyacınız olan şey; biraz karbonat, su ve temiz bir fırça. Karbonatı bir kabın içine alın ve üzerine biraz su ilave ederek bunu macun kıvamına getirin. Daha sonra fırça yardımı ile bölgeye masaj yapın. Bu uygulama sayesinde hem bölge ölü hücrelerden temizlenir hem de koltuk altı kokusu giderilebilir. Uygulama sonrasında bölgeyi ılık su ile yıkayarak durulayabilirsiniz. 

Limon ile Koltuk Altı Beyazlatma

Limon içerdiği asit nedeni ile cilt beyazlatmak için sıkça kullanılan bir doğal üründür. Bir limonu dilimleyin ve duşa girmeden önce koltuk altınızı güzelce ovalayın. Yapacağınız bu limon peelingi sayesinde bölgede kararmaya neden olan ölü hücrelerden kurtulabilirsiniz. Eğer hassas bir cilt yapınız varsa limon tahrişe neden olabileceği için bunun yerine başka beyazlatıcı ürünler kullanmanızda fayda var. 

Salatalık ile Koltuk Altı Beyazlatma

Cilt için en faydalı doğal ürünlerden birisi olan salatalık koltuk altını beyazlatmak için de işinize yarayabilir. Hassas bir cildiniz varsa limon gibi asit içeren beyazlatıcı ürünler yerine salatalık tercih edebilirsiniz. Bir salatalığı dilimledikten sonra duş öncesinde bununla bölgeyi güzelce ovalayın. 

Koltuk altı nasıl beyazlatılır? diye merak edenler için bu konuda uygulanabilecek doğal yöntemleri sizlerle paylaştık. Bu yöntemleri diz ve dirsek kararmaları için de uygulayabilirsiniz. Ayrıca kararan bölgelere ponza taşı ile masaj da yapılabilir. Bu sayede bölgedeki ölü hücreler temizlendiği için cilt beyazlayacaktır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir