Ana içeriğe atla

Evde Nasıl Patlamış Mısır Yapılır?


Evde nasıl patlamış mısır yapılır? dediğimizde, mısır patlatmakta ne var diye düşünebilirsiniz. Çoğu zaman evde patlamış mısır yaptığımızda bunun renk ve lezzet olarak pek hoş olmadığını görebiliriz. Böyle bir durumda dışarıdan aldığımız sade ya da baharatlı patlamış mısırların sırrı nedir? diye düşünebiliriz. Aslında işin birkaç püf noktası var ve bunları uyguladığınızda siz de enfes patlamış mısır yapabilirsiniz. Bu yazımızda evde mısır patlatmanın püf noktalarını bulabilirsiniz. 

Evde Patlamış Mısır Nasıl Yapılır

Evde mısır patlatmanın püf noktalarından ilki kullanılan malzemelerdir. Doğru malzemeler uygun oranda kullanıldığı zaman patlamış mısırın lezzeti güzel olacaktır. Mısır patlatırken bir miktar sıvı yağ kullanmak gereklidir. Bu sayede hem mısırlar yanmadan patlar hem de lezzetli olur. Lezzetini tamamlamak için biraz da tuz ilave etmeyi unutmayın. Bunların dışında damak tadınıza uygun baharatlar da kullanabilirsiniz. Patlamış mısır yapmak için cin mısırı adı verilen çeşidini kullanmalısınız. Ayrıca bu mısırın taze olması da son derece önemlidir. 

Mısır patlatmanın püf noktalarından birisi de patlatacağınız kaptır. Mısırları kolay ve yanmadan patlatmak için ince tabanlı, derin ve kapaklı bir tencere kullanmanız gerekiyor. Mısır patlatırken arada bir tencereyi sallamanız gerektiği için varsa kulplu tencere kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Kalın tabanlı tencereler geç ısınıp geç soğuduğu için bunlarda mısır patlattığınız zaman yanma riski fazladır. Hızlı ve yanmamış patlamış mısır yapmak için ince tabanlı tencereleri tercih etmelisiniz. 

Mısır patlatmak için ocağın ısısını yükseğe ayarlamalısınız. Yağı tencereye aldıktan sonra yağ yeterince ısınmadan mısırları atmayın. Yağ cızırdamaya başladığında tencereye mısırları alın ve karıştırmak için bir süre tencereyi kulplarından tutarak sallayın. Sonra tencerenin kapağı kapatın ve mısırların patlama sesi gelene kadar bekleyin. Patlama sesi geldiğinde kapağı açmadan tencereyi birkaç dakika sallayarak mısırları karıştırın. Mısır patlatırken tencerenin kapağını açmamanız gerekiyor. Kapağı açarsanız hem ısı kaybı oluşacağı için mısırlar geç pişer hem de her tarafa sıçrayabilir. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra mısırların patlama sesi durana kadar bekleyin ve sonrasında patlamış mısırları soğutmadan servis yapın. Bu püf noktalarına dikkat ettiğinizde mısırı yakmadan kolay bir şekilde patlatabilirsiniz. Şimdi sıra geldi patlamış mısır tarifi vermeye.

Malzemeler


  • 1 çay bardağı cin mısırı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çay kaşığının ucu ile tuz

Mısır patlatmak için ince tabanlı, derin bir tencere de gereklidir. Mısırların patladığını kolay anlayabilmek için cam kapaklı tencere kullanmakta fayda var. Dilerseniz patlamış mısır yaparken damak tadınıza uygun baharatlar da kullanmanız mümkün. 

Patlamış Mısır Yapımı

Tencereye sıvı yağı alın ve ocağın ayarını yükseğe getirin. Tenceredeki yağın ısınması için bekleyin ve yağ cızırdamaya başladığında tencereye cin mısırlarını ve tuzu ilave edin. Tencereyi birkaç dakika sallayarak mısırların karışmasını sağladıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. 

Mısırlar patlamaya başladığında tencerenin kapağını açmadan birkaç dakika sallayın. Cam kapaklı tencere kullanıyorsanız tüm mısırlar beyaz olduğunda ocağın altını kapatın. Daha sonra tencerenin kapağını açmadan mısırların patlama sesinin kesilmesini bekleyin. Sonrasında patlamış mısırları soğutmadan kaselere alarak servis yapın. Afiyet olsun. 

Evde patlamış mısır yapımı bu yazımızdan da anlayabileceğiniz gibi oldukça kolaydır. İşin püf noktalarını bilip, bunları dikkatli bir şekilde uyguladığınızda evde sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile patlamış mısır yiyebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir