Ana içeriğe atla

Bardakta Mısır Nasıl Yapılır?


Bardakta mısır nasıl yapılır? sorusunun cevabını öğrenerek siz de evde bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Bardakta sıcacık ve baharatlı mısırı büyük küçük hepimiz çok severiz. Hele çocuklar bardaktan kaşık kaşık bu mısırı yemeyi çok severler. Siz de bardakta mısır sevenlerdenseniz bunu evde de çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Tarifte konserve mısır kullanıldığı için kısa sürede damak tadınıza uygun bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz. Evde bu enfes lezzeti denemek isteyenler için aşağıda bardakta mısır tarifi ve yapılışını paylaşıyoruz. 

Bardakta Mısır Nasıl Yapılır

Gerekli Malzemeler


  • 2 kutu konserve mısır
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Serviste kullanmak için kağıt bardak ve plastik kaşık

Bu malzemelere ek olarak isterseniz yarım tatlı kaşığı da sarımsak tozu kullanabilirsiniz. Bardakta mısır yaparken kullanacağınız baharat oranını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. 

Bardakta Mısır Yapımı

İlk olarak küçük bir tencereye suyu alın ve kaynatın. Metal bir süzgece aldığınız konserve mısırları kaynayan suyun buharında 15 dakika bekletin. Bu şekilde ısınan mısırları bir kasenin için alın ve üzerine tereyağı ilave ederek güzelce karıştırın. İsterseniz tereyağı yerine margarin de kullanabilirsiniz fakat güzel bir lezzet için tereyağı kullanmanızı tavsiye ediyoruz. 

Mısırları tereyağı ile karıştırdıktan sonra sıra baharatlarla buluşturmaya geldi. Tuz, karabiber ve pul biberi mısırların üzerine ekleyin ve hepsini güzelce karıştırın Daha sonra bunları kağıt bardaklarda sade ya da ketçap ve mayonez ile birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bardakta mısır yapımı bu şekilde olup, işin püf noktası konserve mısırları yağ ve baharatlarla karıştırmadan önce ısıtmaktır. Lezzeti arttıran en önemli detay ise tereyağı kullanmaktır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir