Ana içeriğe atla

1 Su Bardağı Un Kaç Gram?


1 su bardağı un kaç gram başlığı altında yemek ya da hamur işi yaparken kullanılan malzemelerin su bardağı ile verilen ölçülerinin gram ya da ml. olarak karşılığını sizlerle paylaşıyoruz. Aşağıda vereceğimiz tablo yardımı ile artık siz de yapacağınız tariflerdeki ölçüler konusunda zorlanmadan lezzetli yemek ve hamur işleri yapabilirsiniz. 
Su Bardağı ile Kullanılan Ölçüler Kaç Gramdır?
Tablomuza ilk olarak 1 su bardağı şeker kaç gram? sorusunun cevabı ile başlayalım. 1 su bardağı ölçüsünde toz şeker 200 gram'dır. 
1 su bardağı su: 200 ml.
1 su bardağı süt: 200 ml.
1 su bardağı pudra şekeri: 100 gram
1 su bardağı irmik: 165 gram
1 su bardağı un: 100 gram
1 su bardağı buğday nişastası: 120 gram
1 su bardağı pirinç: 200 gram
1 su bardağı bulgur: 175 gram
1 su bardağı buğday: 180 gram
1 su bardağı şehriye: 250 gram
1 su bardağı makarna: 250 gram
1 su bardağı kuru fasulye: 170 gram
1 su bardağı nohut: 180 gram
1 su bardağı mercimek: 200 gram
1 su bardağı kuru bakla: 150 gram
1 su bardağı kuruyemiş: 85 gram
Yemek yaparken kullanılan ölçü tablosu genelde bu şekildedir. Bu tabloyu bir kağıda not ederek gerektiği zaman tariflerde verilen gram ya da ml. şeklindeki ölçüleri kolaylıkla su bardağına çevirebilirsiniz. Böylece yapacağınız hamur işi ve yemekler hem lezzetli hem de tam kıvamında olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...