Ana içeriğe atla

Ton Balığı Salatası Nasıl Yapılır?


Ton balığı salatası nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız sorunuzun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. Ton balığı sağlığa çok faydalı bir balık türü olduğu için sıkça tüketilmektedir. Çoğunlukla konserve olarak tüketilen ton balığının salatası son derece besleyici ve doyurucu olmaktadır. Farklı malzemeler kullanarak birçok ton balığı salatası yapmak mümkündür. Salatanın yapımında kendi damak tadınıza göre istediğiniz yeşillikleri, domates, salatalık ve havuç gibi sebzeleri kullanabilirsiniz. Bunların yanı sıra mısır konservesi, peynir, zeytin ve haşlanmış makarna da bu salatanın yapımında sıkça kullanılmaktadır. 
Ton balığı salatasını ister sade ister damak tadınıza uygun soslar hazırlayarak tüketebilirsiniz. Tüm balık çeşitlerinde olduğu gibi ton balığı da cıva içerdiğinden haftada 1 kereden fazla tüketilmemelidir. Diyet yapanlar da protein deposu olan ton balığı salatasını sıkça tercih etmektedir. Bu konudaki tavsiyemiz diyet yapanların salatanın yapımında kullanacakları yağ ve tuz oranını mümkün olduğunca az tutmaları yönündedir. Siz de sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile ton balığı salatası tüketmek isterseniz aşağıdaki ton balığı salatası tarifi tam size göre.
Gerekli Malzemeler

  • 1 kutu ton balığı konservesi
  • 1 küçük kutu mısır konservesi
  • 1 tane salatalık
  • 2 tane domates
  • Birkaç tane marul yaprağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;
  • 1 tane limon
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Ton Balığı Salatası Nasıl Yapılır?
Salatanın yapımına başlamadan önce sebzelerin hepsini güzelce yıkayın. Mısır konservesini de açın ve sudan geçirdikten sonra biraz süzgeçte bekletin. Daha sonra sebzeleri bıçak yardımı ile istediğiniz büyüklükte doğrayın. Doğradığınız sebzeleri ve suyunu süzen mısırları derin bir kasenin içine alın ve üzerlerine zeytinyağını döktükten sonra hepsini iyice karıştırın. Salatanın yeşilliklerini bu şekilde hazırladıktan sonra sıra geldi lezzetini arttıracak sosunu yapmaya.
Limonun suyunu sıkın ve bunu bir kasenin içine alın. Sarımsağın kabuğunu soyduktan sonra bunu havanda döverek güzelce ezip kasenin içine alın. Son olarak zeytinyağı ve tuzunu da ilave ederek tüm malzemeyi birkaç dakika karıştırarak sos haline getirin. 
Ton balığı salatası yapımının son aşamasında sebzeleri salata tabağına alın. Bunların üzerine ton balığını ilave ettikten sonra sosu da salatanın üzerinde gezdirin. Tüm bu aşamalardan sonra ton balıklı salata servise hazırdır. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...