Ana içeriğe atla

Ton Balığı Salatası Nasıl Yapılır?


Ton balığı salatası nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız sorunuzun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. Ton balığı sağlığa çok faydalı bir balık türü olduğu için sıkça tüketilmektedir. Çoğunlukla konserve olarak tüketilen ton balığının salatası son derece besleyici ve doyurucu olmaktadır. Farklı malzemeler kullanarak birçok ton balığı salatası yapmak mümkündür. Salatanın yapımında kendi damak tadınıza göre istediğiniz yeşillikleri, domates, salatalık ve havuç gibi sebzeleri kullanabilirsiniz. Bunların yanı sıra mısır konservesi, peynir, zeytin ve haşlanmış makarna da bu salatanın yapımında sıkça kullanılmaktadır. 
Ton balığı salatasını ister sade ister damak tadınıza uygun soslar hazırlayarak tüketebilirsiniz. Tüm balık çeşitlerinde olduğu gibi ton balığı da cıva içerdiğinden haftada 1 kereden fazla tüketilmemelidir. Diyet yapanlar da protein deposu olan ton balığı salatasını sıkça tercih etmektedir. Bu konudaki tavsiyemiz diyet yapanların salatanın yapımında kullanacakları yağ ve tuz oranını mümkün olduğunca az tutmaları yönündedir. Siz de sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile ton balığı salatası tüketmek isterseniz aşağıdaki ton balığı salatası tarifi tam size göre.
Gerekli Malzemeler

  • 1 kutu ton balığı konservesi
  • 1 küçük kutu mısır konservesi
  • 1 tane salatalık
  • 2 tane domates
  • Birkaç tane marul yaprağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;
  • 1 tane limon
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Ton Balığı Salatası Nasıl Yapılır?
Salatanın yapımına başlamadan önce sebzelerin hepsini güzelce yıkayın. Mısır konservesini de açın ve sudan geçirdikten sonra biraz süzgeçte bekletin. Daha sonra sebzeleri bıçak yardımı ile istediğiniz büyüklükte doğrayın. Doğradığınız sebzeleri ve suyunu süzen mısırları derin bir kasenin içine alın ve üzerlerine zeytinyağını döktükten sonra hepsini iyice karıştırın. Salatanın yeşilliklerini bu şekilde hazırladıktan sonra sıra geldi lezzetini arttıracak sosunu yapmaya.
Limonun suyunu sıkın ve bunu bir kasenin içine alın. Sarımsağın kabuğunu soyduktan sonra bunu havanda döverek güzelce ezip kasenin içine alın. Son olarak zeytinyağı ve tuzunu da ilave ederek tüm malzemeyi birkaç dakika karıştırarak sos haline getirin. 
Ton balığı salatası yapımının son aşamasında sebzeleri salata tabağına alın. Bunların üzerine ton balığını ilave ettikten sonra sosu da salatanın üzerinde gezdirin. Tüm bu aşamalardan sonra ton balıklı salata servise hazırdır. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir