Ton balığı salatası nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız sorunuzun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. Ton balığı sağlığa çok faydalı bir balık türü olduğu için sıkça tüketilmektedir. Çoğunlukla konserve olarak tüketilen ton balığının salatası son derece besleyici ve doyurucu olmaktadır. Farklı malzemeler kullanarak birçok ton balığı salatası yapmak mümkündür. Salatanın yapımında kendi damak tadınıza göre istediğiniz yeşillikleri, domates, salatalık ve havuç gibi sebzeleri kullanabilirsiniz. Bunların yanı sıra mısır konservesi, peynir, zeytin ve haşlanmış makarna da bu salatanın yapımında sıkça kullanılmaktadır.
Ton balığı salatasını ister sade ister damak tadınıza uygun soslar hazırlayarak tüketebilirsiniz. Tüm balık çeşitlerinde olduğu gibi ton balığı da cıva içerdiğinden haftada 1 kereden fazla tüketilmemelidir. Diyet yapanlar da protein deposu olan ton balığı salatasını sıkça tercih etmektedir. Bu konudaki tavsiyemiz diyet yapanların salatanın yapımında kullanacakları yağ ve tuz oranını mümkün olduğunca az tutmaları yönündedir. Siz de sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile ton balığı salatası tüketmek isterseniz aşağıdaki ton balığı salatası tarifi tam size göre.
Gerekli Malzemeler
- 1 kutu ton balığı konservesi
- 1 küçük kutu mısır konservesi
- 1 tane salatalık
- 2 tane domates
- Birkaç tane marul yaprağı
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane yeşil biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;
- 1 tane limon
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Ton Balığı Salatası Nasıl Yapılır?
Salatanın yapımına başlamadan önce sebzelerin hepsini güzelce yıkayın. Mısır konservesini de açın ve sudan geçirdikten sonra biraz süzgeçte bekletin. Daha sonra sebzeleri bıçak yardımı ile istediğiniz büyüklükte doğrayın. Doğradığınız sebzeleri ve suyunu süzen mısırları derin bir kasenin içine alın ve üzerlerine zeytinyağını döktükten sonra hepsini iyice karıştırın. Salatanın yeşilliklerini bu şekilde hazırladıktan sonra sıra geldi lezzetini arttıracak sosunu yapmaya.
Limonun suyunu sıkın ve bunu bir kasenin içine alın. Sarımsağın kabuğunu soyduktan sonra bunu havanda döverek güzelce ezip kasenin içine alın. Son olarak zeytinyağı ve tuzunu da ilave ederek tüm malzemeyi birkaç dakika karıştırarak sos haline getirin.
Ton balığı salatası yapımının son aşamasında sebzeleri salata tabağına alın. Bunların üzerine ton balığını ilave ettikten sonra sosu da salatanın üzerinde gezdirin. Tüm bu aşamalardan sonra ton balıklı salata servise hazırdır. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder