Ana içeriğe atla

Salata Yapmanın Püf Noktaları

  1. Salata Yapmanın Püf Noktaları


    Salata yapmanın püf noktaları hem sağlıklı beslenmek hem de damak tadımız açısından son derece önemlidir. Salata denince çoğumuzun aklına sebzelerle yapılan ve yemeğin yanında tüketilen yiyecekler gelse de aslında meyve ile de yapılan farklı çeşitleri vardır. Salata meyve ya da sebze kullanılarak yapılır ve damak tadına göre sade ya da bazı soslarla birlikte tüketilir. Sağlıklı bir çeşit olan salata her mevsim tüketilebilir. Sağlıklı beslenmeye özen gösterenler ve diyet yapanlar sıkça salata tüketirler. 
    Salata Çeşitleri
    Günümüzde farklı şekillerde yapılan salata çeşitleri bulunmaktadır. Salatalar kullanılan malzemelere ve bu malzemelerin doğranma şekillerine göre farklı isimlerle adlandırılır. Salata yapımında kullanılan sebze ve yeşillikler çiğ olarak kullanılabileceği gibi haşlama, püre, rende ve turşu olarak da kullanılabilir. 
    Salata Nasıl Yapılır?
    1. Salata yapmaya başlamadan önce malzemeleri güzel bir şekilde yıkayarak toz ve ilaç kalıntılarından arındırmaya dikkat etmelisiniz. 
    2. Salata yapımında kullanılan malzemeler taze olmalıdır
    3. Yeşillikleri 10 dakika kadar sirkeli suda bekleterek daha iyi temizlenmelerini sağlayabilirsiniz. 
    4. Salata yapımında kullanılacak olan malzemeleri yıkadıktan sonra bunları bir süre süzgeçte bekleterek kurumalarını sağlayın. 
    5. Salata yapımında kullanacağınız malzemeler pörsümüş ise bunları buzlu suda bekleterek tekrar taze görünmelerini sağlayabilirsiniz. 
    6. Yapılacak salatanın çeşidine göre malzemeler büyük ya da küçük olarak doğranabilir. Sağlıklı bir salata yapmak için marul gibi yeşilliklerin elle büyük parçalara ayrılması gerekmektedir. Rendelenecek sebzeler de rendenin geniş tarafı ile rendelenmelidir. 
    7. Salata yapımında kullanılacak olan kuru soğanın acısının giderilmesi için tuzla ovulması gerekmektedir. 
    8. Salatanın tazeliğini koruması için yemekten hemen önce yapılması gerekmektedir. Eğer önceden yaparsanız bunu sos dökmeden, ağzı kapalı bir kabın içinde buzdolabında bekletebilirsiniz. 
    9. Salata sosu olarak damak tadınıza ve satanın çeşidine göre zeytinyağı, sirke, limon suyu, nar ekşisi, yoğurt, mayonez ya da ketçap kullanılabilir. 
    10. Sosları derin bir kabın içerisinde güzelce karıştırdıktan sonra salataya ilave etmelisiniz. Salatanın tuzunu en son koymalısınız. 
    11. Yapacağınız salatanın sağlıklı ve lezzetli olması için taze sebze ve meyve kullanmanız gerektiğini unutmayın. Bunun dışında kullanacağınız zeytinyağı organik olmalıdır. Hazır limon suyu yerine taze sıkılmış limon suyu kullanarak daha lezzetli salata yapmanız mümkün. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...