Ana içeriğe atla

Salata Yapmanın Püf Noktaları

  1. Salata Yapmanın Püf Noktaları


    Salata yapmanın püf noktaları hem sağlıklı beslenmek hem de damak tadımız açısından son derece önemlidir. Salata denince çoğumuzun aklına sebzelerle yapılan ve yemeğin yanında tüketilen yiyecekler gelse de aslında meyve ile de yapılan farklı çeşitleri vardır. Salata meyve ya da sebze kullanılarak yapılır ve damak tadına göre sade ya da bazı soslarla birlikte tüketilir. Sağlıklı bir çeşit olan salata her mevsim tüketilebilir. Sağlıklı beslenmeye özen gösterenler ve diyet yapanlar sıkça salata tüketirler. 
    Salata Çeşitleri
    Günümüzde farklı şekillerde yapılan salata çeşitleri bulunmaktadır. Salatalar kullanılan malzemelere ve bu malzemelerin doğranma şekillerine göre farklı isimlerle adlandırılır. Salata yapımında kullanılan sebze ve yeşillikler çiğ olarak kullanılabileceği gibi haşlama, püre, rende ve turşu olarak da kullanılabilir. 
    Salata Nasıl Yapılır?
    1. Salata yapmaya başlamadan önce malzemeleri güzel bir şekilde yıkayarak toz ve ilaç kalıntılarından arındırmaya dikkat etmelisiniz. 
    2. Salata yapımında kullanılan malzemeler taze olmalıdır
    3. Yeşillikleri 10 dakika kadar sirkeli suda bekleterek daha iyi temizlenmelerini sağlayabilirsiniz. 
    4. Salata yapımında kullanılacak olan malzemeleri yıkadıktan sonra bunları bir süre süzgeçte bekleterek kurumalarını sağlayın. 
    5. Salata yapımında kullanacağınız malzemeler pörsümüş ise bunları buzlu suda bekleterek tekrar taze görünmelerini sağlayabilirsiniz. 
    6. Yapılacak salatanın çeşidine göre malzemeler büyük ya da küçük olarak doğranabilir. Sağlıklı bir salata yapmak için marul gibi yeşilliklerin elle büyük parçalara ayrılması gerekmektedir. Rendelenecek sebzeler de rendenin geniş tarafı ile rendelenmelidir. 
    7. Salata yapımında kullanılacak olan kuru soğanın acısının giderilmesi için tuzla ovulması gerekmektedir. 
    8. Salatanın tazeliğini koruması için yemekten hemen önce yapılması gerekmektedir. Eğer önceden yaparsanız bunu sos dökmeden, ağzı kapalı bir kabın içinde buzdolabında bekletebilirsiniz. 
    9. Salata sosu olarak damak tadınıza ve satanın çeşidine göre zeytinyağı, sirke, limon suyu, nar ekşisi, yoğurt, mayonez ya da ketçap kullanılabilir. 
    10. Sosları derin bir kabın içerisinde güzelce karıştırdıktan sonra salataya ilave etmelisiniz. Salatanın tuzunu en son koymalısınız. 
    11. Yapacağınız salatanın sağlıklı ve lezzetli olması için taze sebze ve meyve kullanmanız gerektiğini unutmayın. Bunun dışında kullanacağınız zeytinyağı organik olmalıdır. Hazır limon suyu yerine taze sıkılmış limon suyu kullanarak daha lezzetli salata yapmanız mümkün. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir