Ana içeriğe atla

Saçtaki Kepek Nasıl Gider?





Saçtaki kepek nasıl gider? sorusunun cevabını arayan pek çok insan vardır. Bayanlarda ve erkeklerde en sık rastlanan saç problemlerinden birisi de kepektir. Kepek, saçlarda değil saç derisinde meydana gelen bir sorundur. Sadece çirkin bir görünüme neden olmakla kalmaz saç derisinde kaşıntı, kızarıklık ve ilerleyen zamanlarda da yaralara neden olur. Eğer siz de saçlarınızdaki kepeklerden şikayetçi iseniz bu yazımızda önereceğimiz doğal yöntemleri deneyebilirsiniz. Sizlere önereceğimiz bu bitkisel formüllerden saç derinize ve saç yapınıza uygun olanını tercih edebilirsiniz. Uygulamalardan istediğiniz sonucu alabilmek için bunları düzenli olarak uygulamanız gerektiğini unutmayın.
Saçtaki Kepek için Bitkisel Tedavi Yöntemleri
Saçlarda kepek sorunu varsa bu sorunu çözmek için evde uygulanabilecek bazı doğal formüller bulunmaktadır. Doğal içerikli bu formülleri yapmak için gerekli malzemeleri temin ettikten sonra evde kolay bir şekilde uygulayarak, kepeksiz ve daha güzel saçlara sahip olabilirsiniz. Kepeğe karşı bitkisel tedavi yöntemleri doğal olduğu için saçlarınıza zarar verme riski de bulunmamaktadır. 
Elma Sirkesi ile Kepek Tedavisi
Saçlardaki kepek sorununu çözmek için uygulanan en eski ve etkili yöntemlerden birisi elma sirkesidir. Eşit miktarda elma sirkesi ve su kullanarak bir karışım hazırlayın. Bu karışımı saçlarınıza uyguladıktan sonra bir süre bu şekilde bekleyin. Sonrasında saçlarınızı kepek şampuanı ile yıkayarak durulayın.  
Tuz ile Kepek Tedavisi
Saçlarınızdaki kepeklerden kurtulmak için evde uygulayabileceğiniz en pratik ve masrafsız yöntemlerden birisi de tuz ile masaj yapmaktır. Saçlarınızı ıslatmadan avucunuza biraz sofra tuzu alın ve bununla saç derinize güzelce masaj yapın. Masaj sonrasında kepek şampuanı ile saçlarınızı yıkayın ve ardından güzelce durulayarak uygulamayı sonlandırın. Tuz ile yapacağınız masaj sayesinde saç diplerindeki kepek tabakaları temizlenecek ve bu sayede saç kökleriniz de rahat nefes alacaktır. Kepeklerden kurtulmak için bu uygulamayı haftada 2 kere yapabilirsiniz. 
Saçlardaki Kepek için Elma Sirkesi ve Limon Suyu
Saçlardaki kepek sorununu çözmek için uygulayabileceğiniz etkili bir formül arıyorsanız elma sirkesi ve limon suyunu deneyebilirsiniz. Bunun için 1 çay kaşığı elma sirkesi ve 1 çay kaşığı taze sıkılmış limon suyunu şampuanınıza ekleyin. Bu şekilde kullanacağınız şampuan kepeklere karşı daha etkili bir hale gelecektir. Bu konuda uygulayabileceğiniz bir başka yöntem daha vardır. Bunun için 2 çay kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı limonun suyunu karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı saçlarınızı her yıkadığınızda kullanabilirsiniz. 
Kepekleri Yok Etmek için Hindistan Cevizi Yağı
Saç bakımında sıklıkla kullanılan hindistan cevizi yağı saç derisi için de oldukça faydalı bir doğal yağdır. Saç diplerine bu yağ ile güzelce masaj yapın ve bir süre etki etmesi için beklettikten sonra saçlarınızı yıkayın. Düzenli olarak yapacağınız bu pratik uygulama sayesinde kepeklerden arınmış, güzel saçlara sahip olabilirsiniz. Aynı uygulamayı yapmak için isterseniz zeytinyağı da kullanmanız mümkün. 
Kekik ile Kepek Tedavisi
2 su bardağı su ve 5 sap kuru kekiği kaynattıktan sonra biraz ılımasını bekleyin. Kekik suyu ılıdıktan sonra bunu saç diplerinize masaj yaparak uygulayın ve etki etmesi için yarım saat kadar beklettikten sonra saçlarınızı şampuan ile yıkayın. 
Saçtaki kepeklerden kurtulmak için bu doğal yöntemlerden istediğinizi uygulayabilirsiniz. Bu bitkisel formülleri kepek oluşumunu önlemek için de uygulayabilirsiniz. Saçlarınızdaki kepeklenmeden şikayetçi iseniz işlenmiş hazır gıdalardan uzak durmanız gerekmektedir. Bol su içmek, meyve ve sebze tüketimine ağırlık vererek sağlıklı beslenmek de kepeklerden kurtulmak konusunda size yardımcı olabilir. Bu arada kaliteli ve etkili bir kepek şampuanı kullanmak da sorunun daha kısa sürede çözülmesini sağlayabilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir