Ana içeriğe atla

Kek Kaç Derecede Pişer?


Kek kaç derecede pişer? sorusunun cevabını öğrenmek kekin lezzeti ve güzel kabarması için son derece önemlidir. Çay saatlerinin sevilen ikramlıklarından olan kekin evde yapılanı daha sağlıklı ve lezzetli olmaktadır. Kek yapmanın bazı püf noktaları vardır. Bunlar bilindiği zaman kabarık ve enfes bir kek yapmak mümkündür. Bugün sizlerle kekin kaç derecede pişmesi gerektiği hakkındaki bilgileri paylaşıyoruz. 
Kek Kaç Derece Isıda Pişirilir?
Kek kaç derecede pişirilir diye merak ediyorsanız öncelikle her kekin aynı ısıda pişirilmediğini söylememiz gerekiyor. Kekler özelliklerine bağlı olarak farklı ısılarda pişirilir. Tariflerin çoğunda kek için verilen pişirme ısısı 180 derecedir. Bazı tariflerde kek 160, bazılarında da 200 derece ısıda pişirilmektedir. Tarifin özelliğine göre pişirme süresi verilmişse buna uymanız gerekmektedir. 
İlk olarak fırının ısısını, keki pişirmek için tarifte verilen sıcaklığa getirin. Keki fırından alacağınıza yakın ısıyı biraz düşürün. Bu şekilde kekin içi de daha iyi pişer ve istediğiniz gibi de kabarık olur. 
Kekin iyi kabarması için pişirme derecesinin yanında dikkat edlmesi gereken bazı detaylar vardır. Kek hamurunu kalıba koyduktan sonra bunu hemen fırına vermeyin. Birkaç dakika bekletin ki hamur kalıba güzelce yayılsın. Bunu yaptığınız zaman kekin her yeri eşit bir şekilde kabarır ve pişer.

Kek ne kadar sürede pişer? diye merak ediyorsanız bu konuda da biraz bilgi verelim. Kek için ortalama pişirme süresi 25 ile 30 dakika arası değişmektedir. Tabi ki bu konuda tarifte verilen pişirme süresine uymanız gerekmektedir. Kekin içine koyulan malzemelere göre pişirme süresi farklılık gösterebilir. Kuru meyve kullanılarak yapılan kekler normal keklere oranla daha uzun süre pişirilmektedir. Keki pişirirken sık sık kontrol etmek için fırının kapağını açmayın. Aksi halde kabarık bir kek yerine sönük bir kek ile karşılaşabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir